PTZ-камери

Canon CR-N500

Опремена со оптички зум до 15x и можности за снимање во 4K UHD со вградена опција за паметно автоматско следење, CR-N500 овозможува прецизна контрола и беспрекорно проследување преку IP, дури и во услови со слаба осветленост.

Спецификации

 • 4K UHD

  CMOS-сензор од тип 1.0 за неверојатен квалитет

 • 15x оптички зум

  Од широки агли до телефото

 • Процесор DIGIC DV6

  Моќна обработка на слика за фантастични резултати

 • Поддршка за поважните протоколи за проследување и контрола преку IP

  RTMP/RTMPS, NDI|HX*, RTP/RTSP, SRT, FreeD и протоколот XC на Canon

  * NDI е заштитен знак или регистриран заштитен знак на NewTek Inc. во САД и други држави

 • Dual Pixel AF

  За рамномерно, брзо и прецизно фокусирање

 • Оптички стабилизатор на слика

  Исклучителна стабилност за пријатно ракување со PTZ

 • Автоматско следење

  Со најновиот фирмвер, бесплатно може да ја користите апликацијата за автоматско следење RA-AT001(Lite) за автоматски да ги следите субјектите. Верзијата што се плаќа (RA-AT001) нуди дополнителни опции.

 • Функционалност за автоматско повторување

  Програмирајте повторени движења со поместување, закосување и зумирање на камерата преку дополнителна апликација што се плаќа

НАДГРАДЕТЕ ГИ ВАШИТЕ СОДРЖИНИ СО НОВО АЖУРИРАЊЕ НА ФИРМВЕРОТ
ПРЕЗЕМЕТЕ ПОГОЛЕМА КОНТРОЛА СО НОВО АЖУРИРАЊЕ НА ФИРМВЕРОТ*

Преземете го најновиот фирмвер за да ја добиете бесплатната апликација за автоматско следење RA-AT001(Lite)**. Верзијата што се плаќа (RA-AT001) нуди дополнителни опции.

*ќе стане достапно во текот на летото во 2024 година
**Бесплатната апликација за автоматско следење RA-AT001(Lite) е достапна преку новиот фирмвер, верзија 1.5.0 или понов. За целосна функционалност на автоматското следење, потребна е лиценца која се плаќа

 • Автоматско следење

  Апликација за автоматско следење RA-AT001. Откријте го потенцијалот за автоматско следење на главниот говорник со функцијата за препознавање глави/лица додека се движи на сцената. Оптимизирајте ја ефикасноста на продукцијата за предавања, деловни настани, храмови, настапи во живо и емитување.

 • Автоматско повторување

  Апликација за автоматско повторување RA-AL001. Програмирајте повторени движења со поместување, закосување и зумирање на фотоапаратот за доследно и прецизно следење на повторените сцени во живо. Снимајте видеозаписи од настани во живо и музички настапи со стил.

Canon CR-N500 PTZ Camera

Главни функции на CR-N500

Опремена со оптички зум до 15x и можности за снимање во 4K UHD, CR-N500 овозможува прецизна контрола и беспрекорно проследување преку IP дури и во услови на слаба осветленост.

 • РЕЗОЛУЦИЈА

  Моќна 4K-слика

 • ОПТИЧКИ ЗУМ

  Стабилизиран оптички зум до 15x

 • ИНТЕГРАЦИЈА

  Проследување и контрола преку IP

 • АВТОМАТСКИ ФОКУС

  Dual Pixel CMOS AF

 • ПРОЦЕСОР

  CMOS-сензор од тип 1.0 и DIGIC DV6

 • ПОВРЗУВАЊЕ

  Голем број приклучоци

Големина на сензор

CMOS-сензор од тип 1 инч
CMOS-сензор од тип 1/2,3 инчи
CMOS-сензор од тип 1 инч
CMOS-сензор од тип 1/2,3 инчи

Оптички зум

15x оптички зум
20x оптички зум
Оптички зум до 15x (напреден зум до 30x)(1)*
20x оптички зум

Систем за фокусирање

Автоматски фокус со Dual Pixel CMOS
Хибриден автоматски фокус
Автоматски фокус со Dual Pixel CMOS
Хибриден автоматски фокус

Излезна слика со максимална резолуција

4K UHD 30p
4K UHD 30p
4K UHD 60p
4K UHD 30p

На отворено/во затворено

Во затворени простории
Во затворени простории
Надворешна (IP55 за отпорност на вода и прав)
Надворешна (IP65 за отпорност на вода и прав)

Сите податоци се основаат врз стандардните методи за тестирање од Canon, освен ако не е поинаку назначено. Подлежи на промена без претходно известување.

 1. * 30x напреден зум во FHD

Моќна 4K-слика

CMOS-сензорот од тип 1.0 и процесорот DIGIC DV6 соработуваат за да обезбедат исклучителен 4K UHD/30p-квалитет на сликата, како и подобрени Full HD/60p-слики благодарение на HD-обработката со прекумерно семплирање.

Стабилизиран оптички зум до 15x за да се доближите

Напредната 4K-оптика на Canon доловува повеќе детали и ја зголемува флексибилноста, додека оптичкиот зум до 15x (25,5-382,5mm еквивалент на 35mm), нуди широкоаголно и телефото видно поле. Напредната стабилизација на сликата на Canon со четири оски овозможува висококвалитетни снимки.

Моќна 4K-слика

Проследување и контрола преку IP за да ги трансформирате вашите снимки

Вклучен е сеопфатен опсег на протоколи за проследување и контрола преку IP со резолуција до 4K UHD со 30p (како што се NDI|HX*, RTMP, RTP/RTSP, RTMPS, SRT, FreeD и протоколот XC на Canon), што го прават моделот CR-N500 идеално решение за нови и за постоечки системи.

* NDI е заштитен знак или регистриран заштитен знак на NewTek, Inc. во Соединетите Американски Држави и во други земји

Одлични снимки при слаба осветленост

Моделот CR-N500 произведува висококвалитетна слика со мал шум, дури и при минимална осветленост од 1,5 лукс. Големиот CMOS-сензор од тип 1.0 и процесорот DIGIC DV6 се грижат квалитетот на сликата да го задржи својот интегритет, дури и при услови со недоволна осветленост.

Проследување и контрола преку IP за да ги трансформирате вашите снимки
Dual Pixel CMOS AF ја одржува острината

Dual Pixel CMOS AF ја одржува острината

Моделот CR-N500 го содржи реномираниот систем за автоматски фокус со Dual Pixel CMOS на Canon што нуди исклучително брз и прецизен фокус преку повеќе режими.

Canon Camera

Водич за фокусирање со Dual Pixel технологија

Нуди визуелна презентација дали објектот се наоѓа во фокусот кога со фокусот се управува рачно.

Canon Camera

AF со приоритет на лице / AF само за лице

Автоматски ги открива лицата и го следи фокусот на избраниот објект.

Canon Camera

AF со допир

Со апликацијата за далечинско управување на камерата, корисниците можат да изберат специфичен објект на којшто ќе го насочат фокусот.

Прецизно автоматско следење во 4K*

Откријте го потенцијалот за автоматско следење на главниот говорник со функцијата за препознавање лица/глави додека се движи на сцената. Способно за повеќе приспособувања, поставки како што се големина на композиција, чувствителност на следење, зони за исклучување, приоритетна површина за приказ и повеќе означуваат дека идеалните поставки за следење може лесно да се постигнат.

*Бесплатна апликација за автоматско следење RA-AT001(Lite) достапна преку нов FW, 1.5.0 или понов. За целосна функционалност на автоматското следење, потребна е лиценца која се плаќа

Софтвер за автоматско следење
Слики на автоматско повторување

Интелигентно автоматско повторување*

Програмирајте повторени движења со поместување, закосување и зумирање на камерата за доследно и прецизно следење на повторените сцени во живо, благодарение на напредниот механизам за придвижување од Canon. Доживејте ја флексибилноста на програмирањето движења со можноста за иницијализација на повторување нанапред и наназад, што значи дека не е потребен снимател. Може да се регистрираат пет автоматски патеки за движења кои се лесни за создавање или приспособување благодарение на кориснички интерфејс кој е лесен за поставување.

*Потребна е лиценца што се плаќа

Голем број приклучоци за лесно користење

Моделот CR-N500 содржи голем број приклучоци за да овозможи најголема можна флексибилност, вклучувајќи 3G-SDI-видеоизлез, HDMI-приклучок со полна големина (со поддршка за 4K UHD 30p при 4:2:2 10 бита), професионални XLR-аудиовлезови, како и PoE+ LAN-приклучок за лесна интеграција со системот.

Удобна и прецизна контрола

Моделот CR-N500 е опремен со механизам за внатрешни движења со висока прецизност, што овозможува фини прилагодувања на поместувањата и закосувањата, како и на брзината, со што се обезбедува совршената снимка. Со компатибилност со контролерот RC-IP100 и контролерите од апликацијата за далечинска контрола на камерата, моделот CR-N500 исто така има усогласеност и со одредени контролери од трети страни.

Удобна и прецизна контрола со контролерот

HDR-слика со разновидни прилагодувања за квалитетот на сликата

Постигнете неверојатни HDR-снимки со Canon Log 3 и поддршката за широкиот динамички опсег. Двете технологии обезбедуваат HDR-снимки со најдобар квалитет што може да се постигне за апликации кадешто е потребна постпродукција или брзо време на изработка. Вградените поставки за прилагодување на сликата исто така нудат флексибилни и беспрекорни решенија за да ги усогласат боите со останатите камери.

HDR-слика со разновидни прилагодувања за квалитетот на сликата

Беспрекорно проследување 4K-видеозаписи со висок квалитет

Бесплатниот* софтвер Webcam Driver ќе ви овозможи беспрекорно проследување на видеозаписи со резолуција до 4K со 30p, со максимум 5 избрани PTZ-камери од Canon**, преку практична етернет врска. Бидејќи е компатибилен со повеќето платформи и апликации за видеоконференции за коишто е потребен UVC, софтверот за оперативен систем на Windows е виртуелен USB-драјвер којшто овозможува лесна интеграција на проследувањето видеозаписи и е совршен за одржување видеоконференции и онлајн предавања.

* Може да е потребна дозвола од трето лице.
** Достапен е само за CR-N500, CR-N300 и CR-X300

Што содржи кутијата

Што содржи кутијата

 • Камера CR-N500

 • Плоча за таван (со додатоци за прикачување)

 • Безбедносна жица

 • Безбедносна жица за прикачување на камера

 • AC-адаптер

 • Далечински управувач (WL-N01)

 • Батерии

Слична дополнителна опрема

 • Софтверски PTZ-контролор

  Апликација Remote Camera Control Application од Canon

  Преземете го бесплатно софтверот од Canon преку којшто ќе можете да ги контролирате и прилагодувате поставките на вкупно 20 PTZ-камери од вашиот компјутер или таблет.
 • PTZ-контролор

  RC-IP100

  Висококвалитетен контролор со повеќефункционална палка и интуитивен екран на допир за лесна контрола на максимум 100 поврзани камери.
  Погледнете детали RC-IP100
 • PTZ-контролор

  RC-IP1000

  Професионален контролор за PTZ со екран на допир од 7 инчи што нуди прецизна контрола и IP-видеомониторинг за најмногу 200 сигнали
  Погледнете детали RC-IP1000
 • Wall Mount Bracket A-RMB7(Black)

  Дополнителна опрема

  Држач за монтирање на ѕид A-RMB7 (црна боја)

  Држач за монтирање на ѕид што е дизајниран за монтирање Canon PTZ-камери на ѕид или други површини.
  Максимално оптоварување од 7 kg.
 • Wall Mount Bracket A-RMB7(White)

  Дополнителна опрема

  Држач за монтирање на ѕид A-RMB7 (бела боја)

  Држач за монтирање на ѕид што е дизајниран за монтирање Canon PTZ-камери на ѕид или други површини.
  Максимално оптоварување од 7 kg.
 • Слични производи