Професионални екрани

Canon DP-V1830

Со компактен и лесен дизајн за употреба во студио или на снимање, професионалниот монитор DP-V1830 нуди исклучителни перформанси за обработка на 4K HDR-слики.

Спецификации

 • 4K HDR-екран од 18”

  LCD-екран со резолуција од 3840 x 2160 што нуди светлина на целиот екран од 1.000 cd/m²

 • Исклучителен квалитет на слика

  Поддршка за Dolby Vision и стандардите EBU TECH3320*

 • Напредно HDR-следење

  Следење бранови форми, погрешни бои, проверка на опсегот и многу повеќе

 • Беспрекорно поврзување

  1x HDMI-влез и приклучоци 12G-SDI (4 влезови и 4 излези)

 • Приказ на два/четири екрани и поддршка за 8K

  За беспрекорно следење на повеќе камери и работни процеси со висока резолуција

 • Цврст и пренослив

  Компактно и лесно куќиште од 7,5 kg

* Оценка Grade 1A добиена за сооднос на контрастот, максимално осветлување, ниво на црна боја, рамномерност на осветлувањето и време на доцнење.

ПОДДРШКА ЗА ПРОИЗВОДИ

Достапно е ажурирање

Новиот фирмвер (v1.1) нуди нови функции меѓу кои и дополнителни алатки за HDR-следење, повеќе прикази SDI/HDMI и многу повеќе. Вградениот SDI-преклопник сега може да се набави со доплата, а наменет е за поедноставна продукција со повеќе камери.

Алатки за HDR-следење

Мониторот DP-V1830 се одликува со наградуваните алатки за напредно HDR-следење од Canon за проверка на HDR-содржините, нудејќи детални и точни информации за секој аспект на прикажаниот сигнал.

 • Монитор за бранови форми HDR/RGB

  Анализирајте ја светлината на сликата од лево кон десно со скала за следење што поддржува IRE, PQ, HLG, па дури и Log-сигнали од повеќе производители.

 • Погрешни бои HDR

  Визуелно претставува експозиција и отсекување слики врз основа на детални и приспособливи тонови на бои за IRE, PQ или HLG.

 • Проверка на опсегот

  Го менува приказот на екранот во еднобоен и им овозможува на корисниците да одредат максимално ниво на светлина за лесно да ги идентификуваат површините што треба да се приспособат.

 • Проверка на вредноста на пикселите/ дијаграм за хроматичност

  Прецизно утврдете ги вредностите на боите и светлината на одреден пиксел. Се прикажува и CIE-дијаграм што ја илустрира локацијата на просторот на бои за пикселите или целосната палета на бои во целата слика.

 • Приказ на бои што не се дел од палетата

  Го менува приказот на екранот во еднобоен и ги истакнува боите што не се дел од избраната палета на бои. Корисниците може да изберат ITU-R BT.709 или стандардна палета на бои.

 • Приказ за споредба помеѓу HDR и SDR

  Напредна функција што ја конвертира HDR-содржината во SDR за вршење споредба Оваа функција може да се користи за споредба на оригиналната содржина заедно со овозможените кориснички LUT или CDL.

 • HDR-хистограм

  Графичко претставување на дистрибуцијата на светлина во сликата. Оваа функција може да ги илустрира и опсезите на светлина за SDR и HDR.

 • Монитор за осветленост на сликите

  Иновативна алатка што им овозможува на корисниците внимателно да ги следат промените во максималната осветленост при гледање на видеозаписите.

 • Приказ на повеќе различни информации

  Користете повеќе алатки за следење на HDR во исто време, без да го попречувате приказот на сликата.

18” Display with Exceptional Brightness

Екран од 18” со исклучителна светлина

DP-V1830 има 4K UHD LCD-екран од 18 инчи со рамномерна светлина на целиот екран до 1.000 cd/m². Овој монитор нуди беспрекорни HDR-перформанси и прецизност што се должат на неверојатно ниското ниво на црна боја од 0,001 cd/m².

Реалистична репродукција на боите и детална HDR-слика

Напредната технологија за екрани и за локално затемнување на Canon овозможува врвна светлина, детални сенки и широка палета на бои низ целиот екран. Создавање исклучителни HDR-содржини, добивање сертификати за Dolby Vision и Grade1A според стандардите EBU TECH33201.

1 Оценка Grade 1A добиена за сооднос на контрастот, максимално осветлување, ниво на црна боја, рамномерност на осветлувањето и време на доцнење.

Faithful Colour Reproduction and Detailed HDR Image Quality
Simultaneous Dual/Quad Display and 8K Support

Истовремен приказ на два/четири екрани и поддршка за 8K

DP-V1830 поддржува истовремено гледање со резолуција до 4K на два или четири екрани за комбинирано следење на повеќе камери. Оваа функција поддржува истовремено гледање на SDI-сигналите и HDMI-сигналите, како и гледање поединечни профили за слика или кориснички LUT за секој влезен сигнал*. Исто така, мониторот поддржува 8K-видеосигнали и е подготвен за идните работни процеси со висока резолуција.

*Ќе стане достапно со новиот фирмвер во јули 2022 година

Вграден SDI-преклопник

DP-V1830 е опремен со повеќефункционален SDI-излез* што му овозможува на уредот да функционира како SDI-преклопник за избор на 4 влезни сигнали, заради поефикасна продукција со повеќе камери. Овој вграден преклопник може да се користи во различни работни процеси како испраќање излезен сигнал кон мониторот на режисерот, кон надворешен снимач или кон решение за проследување во живо.

*Потребна е лиценца која се плаќа, а опцијата ќе стане достапна со новиот фирмвер во јули 2022 година

Canon Camera
Lightweight and Portable Design

Лесен и пренослив дизајн

Поради компактното куќиште од 7,5 kg, DP-V1830 е идеален за снимање во движење. Опциите за DC-влез, VESA и поставување во конструкција од 19” овозможуваат неверојатна флексибилност.

Беспрекорно поврзување за лесна интеграција

DP-V1830 е опремен со 1x HDMI-влез и приклучоци 12G-SDI (4x влезови и 4x излези) што нудат 4K60P 4:2:2 10-битни или 4K30P 4:4:4 12-битни сигнали идеални за беспрекорна интеграција во повеќе работни процеси.

Canon Camera
Canon Camera

Далечинска контрола/ поврзување повеќе монитори*

За да понуди поголема флексибилност и практична контрола, DP-V1830 може да се поврзе со компјутер, таблет-уред или паметен телефон (преку LAN-врска) за да овозможи Remote Control Web UI. Овој кориснички интерфејс на допир овозможува гледање слика во живо, детални информации за сигналот и директна контрола врз влезовите, алатките за следење и поставките. Освен тоа, корисниците ќе можат да поврзат повеќе монитори од Canon преку локална мрежа за да можат истовремено да ги прилагодуваат поставките за сликата и да ги менуваат влезните сигнали.

*Ќе стане достапно со новиот фирмвер во јули 2022 година

DP-V1830

Што содржи кутијата?

 • Монитор DP-V1830

 • Водич за поставување

 • Леток за претпазливост

Слични производи

 • Професионални екрани

  DP-V3120

  Професионален 4K HDR-екран од 31 инчи со 2.000 cd/m2 кој овозможува поголема флексибилност на работните процеси за снимање во HDR.
 • Професионални екрани

  DP-V2730

  Референтен 4K HDR-екран од 27 инчи со многубројни функции, наменет за професионално емитување и обработка по снимањето.
  Погледнете детали DP-V2730
 • Професионални екрани

  DP-V2411

  Референтен екран од 24 инчи со голема светлина, широка палета на бои и обемни функции за снимање во HDR.
 • Професионални екрани

  DP-V1711

  Цврст и пренослив 4K UHD-екран од 17 инчи со 12G-SDI и многубројни функции за HDR.