PTZ-камери

Canon CR-X300

Снимајте неверојатни 4K UHD-снимки дури и во лоши временски услови со оваа пренослива надворешна PTZ-камера со ознака IP65, оптички зум до 20x, 6G-SDI-приклучок, контрола и проследување преку IP и изборна функција за автоматско повторување*.

АЖУРИРАЊЕ НА ФИРМВЕРОТ НА НОВАТА АПЛИКАЦИЈА ЗА АВТОМАТСКО ПОВТОРУВАЊЕ

CR-X300 сега поддржува нова апликација за автоматско повторување. Ова ажурирање на фирмверот е потребно за да се инсталираат новите функции на апликацијата. Апликацијата ќе можете да ја купите кај вашиот продавач.

Спецификации

 • 4K UHD

  Сензор од 1/2,3 инчи за неверојатен квалитет

 • 20x оптички зум

  Еквивалентна фокусна должина на 35 mm од 29,3 mm - 601 mm (само UHD), како и дополнителен дигитален зум до 20x во FHD

 • Процесор за слика DIGIC DV6

  Моќна обработка на слика за да се доловат сите детали) до 4K 30P со 4:2:2/10 бита

 • Поддршка за голем број протоколи

  RTMP, NDI|HX, RTP/RTSP, RTMPS Canon XC-протокол и стандарден протокол за комуникација

 • Хибриден AF

  За брзо и прецизно фокусирање дури и при слаба осветленост

 • Ознака IP65

  Заштитата од лоши временски услови со отпорност на вода и прав

 • Функционалност за автоматско повторување

  Програмирајте повторени движења со поместување, закосување и зумирање на камерата преку дополнителна апликација што се плаќа

Интелигентно автоматско повторување*

Програмирајте повторени движења со поместување, закосување и зумирање на камерата за доследно и прецизно следење на повторените сцени во живо, благодарение на напредниот механизам за придвижување од Canon. Доживејте ја флексибилноста на програмирањето движења со можноста за иницијализација на повторување нанапред и наназад, што значи дека не е потребен снимател. Може да се регистрираат пет автоматски патеки за движења кои се лесни за создавање или приспособување благодарение на кориснички интерфејс кој е лесен за поставување.

*Потребна е лиценца што се плаќа

Слики на автоматско повторување

Големина на сензор

CMOS-сензор од тип 1 инч
CMOS-сензор од тип 1/2,3 инчи
CMOS-сензор од тип 1 инч
CMOS-сензор од тип 1/2,3 инчи

Оптички зум

15x оптички зум
20x оптички зум
Оптички зум до 15x (напреден зум до 30x)(1)*
20x оптички зум

Систем за фокусирање

Автоматски фокус со Dual Pixel CMOS
Хибриден автоматски фокус
Автоматски фокус со Dual Pixel CMOS
Хибриден автоматски фокус

Излезна слика со максимална резолуција

4K UHD 30p
4K UHD 30p
4K UHD 60p
4K UHD 30p

На отворено/во затворено

Во затворени простории
Во затворени простории
Надворешна (IP55 за отпорност на вода и прав)
Надворешна (IP65 за отпорност на вода и прав)

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено. Подлежи на промена без претходно известување.

 1. * 30x напреден зум во FHD
CR-X300

Што содржи кутијата

 • Главен уред CR-X300

 • Кабел за напојување

 • Капак за приклучокот

 • Лист со важни податоци

 • Лист со регулативи

Слични производи

Може да ве интересира и