РЕШЕНИЈА PRO VIDEO

Снимање

Ослободете ја амбицијата и прикажете го светот во филмско светло. Кога е во прашање креативноста, филмските уметници ја одбираат палетата Cinema EOS поради исклучителниот квалитет и контрола на сликата

Каква содржина снимате?

Независно од видот на вашиот проект, нашата палета кинематографски камери и објективи нуди ненадмината разновидност на можностите и ви овозможува да бидете покреативни.

 • Кино

  Кога креативноста е најважна, флексибилноста и перформансите на системот Cinema EOS ќе ви помогнат да ја остварите креативната визија.

 • Реклами

  Кога клиентите бараат совршенство и треба да се работи под притисок, решенијата Pro Video од Canon ќе ви помогнат да ги постигнете резултатите со коишто ќе ги воодушевите сите.

 • Музички видеозаписи

  За креативни соработки со музичката индустрија потребен е талент и разновидните опции за снимање од Canon.

 • Документарци

  Бидете подготвени за настаните коишто постојано се менуваат и приказните што не можат да се предвидат. Раскажете ја приказната на ваш начин.

 • Независни филмови

  Системот Cinema EOS од Canon ви овозможува да ја остварите својата креативна визија, без разлика дали сте на почетокот од креативната кариера или сте докажан филмски уметник.

 • Природа/диви животни

  Природата е извор на некои од најспектакуларните светски глетки. Кога имате само една шанса да го доловите моментот, потпрете се на камерите и објективите од Canon.

 • Постпродукција

  Нашите референтни монитори се опремени со врвни алатки коишто ја обезбедуваат флексибилноста што ви е потребна за да постигнете неверојатни резултати.


Најнови написи

 • ARTICLE

  A decade of Canon Cinema EOS

  Discover how Cinema EOS – from the EOS C300 through to the EOS C70 – has enabled the making of 10 diverse productions over the past 10 years.

 • ARTICLE

  B-cams for filmmakers – which is right for you?

  Discover the best B-cams in the Canon ecosystem – from Cinema EOS and mirrorless EOS to pro camcorders and PTZ.

 • ARTICLE

  Exploring the magic of Canon cinema lenses

  Multi-award-winning DoP Martin Christ looks back over a career accompanied by Canon.

 • ARTICLE

  Seeing in the dark with the Canon ME20F-SH and EOS R5

  How underwater specialist DoP Peter Zuccarini was able to film in pitch-black conditions with Canon's speciality low-light video camera.

 • ARTICLE

  How to use 3D LUTs on the Canon EOS C70

  The EOS C70's Look File function enables you to apply 3D LUTs to your videos for outstanding creative control. Find out how they work and how to set them up.

 • ARTICLE

  What matters to future filmmakers?

  Embracing challenges, collaboration and moving beyond the gatekeepers, young creatives Ashleigh Jadee, Jack Harries and Irene Cruz are pushing the boundaries of film.

 • FILMMAKING

  Creative colour: how Canon Log enhances filmmaking

  Cinematographer Ivan D'Antonio describes how he uses Canon Log to get the best from his cameras, refine his footage and realise his personal vision.

 • ARTICLE

  Filming a Nollywood hit on the EOS C500 Mark II

  To create a cinematic look for his Netflix hit Citation, director and filmmaker Kunle Afolayan turned to Cinema EOS and a set of Sumire Primes.


 • Canon Camera

  ВИДЕОКАМЕРИ

  Cinema EOS камери

  Исклучителен квалитет на слика, неограничена креативна контрола.

  Canon Camera

  ОБЈЕКТИВИ

  Објективи Cinema EOS

  Кинематографските објективи од Canon се создадени со ненадминати оптички перформанси, одличен дизајн и функции коишто ги задоволуваат барањата на филмската продукција.

  Interchangeable Lens Cameras

  КАМЕРИ

  Фотоапарати со заменливи објективи

  Откријте ги фотоапаратите со заменливи објективи од Canon и истражете ги новите креативни начини за да го снимите вашиот објект.

  broadcast

  МОНИТОРИ СО РЕФЕРЕНТЕН ПРИКАЗ

  Професионални екрани

  Професионални 4K екрани од Canon со широка палета на бои и голем динамички опсег за емитување и филмска продукција.

  Искористете ги придобивките, пријавете се веднаш

  Пријавете се за да добивате совети од други професионалци, новости во индустријата, покани за настани и ажурирања на фирмвери.