Објективи од Canon

Откријте потенцијал со објективи од Canon и проширете ги вашите фотографски хоризонти со ненадминат оптички квалитет. Пронајдете објективи за DSLR и куќишта без огледало.
Canon Camera

Објективи од Canon за секое куќиште на фотоапарат

Објективите од Canon ви овозможуваат да снимате пошироко, да се приближите и да бидете покреативни со голем број најсовремени опции. Откријте објективи за фотоапарати EOS R и EOS M до иновативни модели за нашите DSLR-куќишта.
Алатка за избирање објективи

Објективи и дополнителна опрема од Canon

Истражете ги нашите заменливи објективи за фотоапарати по категорија, од иновативните и разновидните објективи RF и EF за фотоапарати без огледало и DSLR-куќишта, до серијата L со совршенство изградено за професионалци.

Разгледајте објективи за фотоапарати според вид

Имаме објективи за куќишта на фотоапарати што соодветствуваат за секој жанр. Од напредно зумирање за природата и дивиот свет, до широкоаголни примарни објективи за пејзажи, објективите од Canon го усовршуваат вашето фотографирање.

 • Широкоаголни објективи

  Добијте пошироко видно поле и доловете го секој момент со нашата палета на широкоаголни објективи.

 • Телефото објективи

  Телефото објективите ви овозможуваат да фотографирате спорт, диви животни или настани од далечина, без да ги попречувате случувањата. Разгледајте ги телефото објективите од Canon и ослободете ја вашата креативност.

 • Макро објективи

  Снимајте фантастични фотографии одблиску од инсекти, капки вода или неверојатно детални снимки од секојдневните предмети. Откријте сосема нов свет со нашата палета на макро објективи.

 • Објективи со ефект на „рибино око“

  Додајте ново значење на широките агли со објектив со ефект на „рибино око“ од Canon. Изобличете ја сликата за да добиете иновативни фотографии поради кои вашето портфолио ќе се истакнува.

 • Примарни објективи

  Примарните објективи од Canon произведуваат остри слики што инаку не се добиваат со други објективи бидејќи ви овозможуваат поголема флексибилност со светлината. Бидете совршени со примарни објективи.

 • Објективи за зумирање

  Уживајте во флексибилноста и разновидноста на објектив со зум од Canon. Ги вклучува сите фокусни должини, вклучувајќи и широкоаголни за пејзажи и телефото за убави портрети.

 • Објективи со можност за закосување и поместување

  Понудете предност што ја нема конкуренцијата со иновативната разновидност на објектив со можност за закосување и поместување од Canon. Совршен за архитектура и истакнување со креативни ефекти за видеозаписи.

 • Добијте инспирација

  Дознајте повеќе за жанровите и категориите што ги сакате со нашите водичи за купување и центар за учење. Добијте совети, трикови и препораки од нашите амбасадори и експерти на Canon.

 • ОСНОВИ ЗА ФОТОГРАФИРАЊЕ

  Како да изберете објектив

  Сѐ што треба да знаете за објективи, почнувајќи од видови на објективи до функции што треба да ги барате.

 • ФОТОГРАФИРАЊЕ ПРИ ПАТУВАЊА

  Најдобри фотоапарати и објективи за патување

  Без разлика дали истражувате градски улици или рурални области или, пак, летате до другиот крај на светот, добро е да патувате со лесен багаж. Ова е најидеалната опрема од Canon за снимање доживувања, без да го надминете вашиот буџет.

 • МАКРО ФОТОГРАФИРАЊЕ

  Најдобрата почетна опрема за макро

  Избирање фотоапарати, објективи и дополнителна опрема за детално макро фотографирање.

 • ФОТОГРАФИРАЊЕ ПОРТРЕТИ

  Совршен објектив за портрети

  Што да земете предвид кога избирате објектив за портрети?

 • ФОТОГРАФИРАЊЕ ПЕЈЗАЖИ

  Најдобри објективи за пејзажи

  Сите информации што ви се потребни за да изберете достапни примарни објективи и објективи за зумирање.

 • ФОТОГРАФИРАЊЕ ДИВИ ЖИВОТНИ

  Најдобри објективи за диви животни

  Снимајте прекрасни слики од диви животни и птици со овие примарни објективи и објективи со зум.

 • НОЌНО ФОТОГРАФИРАЊЕ

  Најдобра опрема од основна класа за ноќни снимки

  Фотоапарати и објективи за извонредно ноќно фотографирање.

 • ФОТОГРАФИРАЊЕ ДВИЖЕЊА

  Најдобри објективи за фотографирање движења

  Нашиот водич за најдобри објективи за фотографирање движења.

 • ФОТОГРАФИРАЊЕ ХРАНА

  Најдобри објективи за фотографирање храна

  Снимајте прекрасни фотографии од храна со нашиот избор на објективи од Canon кои мора да ги имате.

 • ВОДИЧ ЗА КУПУВАЊЕ

  Најдобра опрема за надежни професионалци

  Три амбасадори од Canon дискутираат за најдобри фотоапарати и објективи за почетниците во оваа индустрија.

 • СТАТИЈА

  Мислење од експерт: примарни RF или објективи со зум - што е подобро?

  Експертот на Canon, Mike Burnhill, го истражува најдоброто што можат да го понудат објективите со зум и примарните RF-објективи и ви помага да изберете што е најсоодветно за вашите потреби.

  *Достапно само на неколку јазици.

 • Може да ве интересира и...

 • Алатка за избирање објективи

  Нашата алатка за избирање објективи ќе ви ја прикаже целата наша палета на објективи и ќе ви помогне да го пронајдете објективот кој совршено ќе ви одговара вам и на вашиот фотоапарат EOS.

 • Палета Speedlite

  Контролирајте го осветлувањето на вградените и надворешните блицови со нашата палета на Speedlite блицови.

 • Систем EOS R

  Приклучокот за објективи на системот EOS R нуди поголеми креативни можности за да го доловите секој момент.

 • EOS DSLR-фотоапарати

  Нашата палета на EOS DSLR-фотоапарати нуди извонреден квалитет на слика, независно од вашето професионално искуство.

 • Фотоапарати EOS M

  Моќ на DSLR-фотоапарат во куќиште на компактен APS-C-фотоапарат без огледало.

 • Архива на објективи

  Разгледајте ја нашата архива на објективи за да најдете информации и поддршка за објективи со макро, ефект на рибино око, закосување-поместување, широкоаголни објективи, телефото објективи и други видови на објективи за фотоапарати што не се произведуваат повеќе.