PTZ-камери

Canon CR-N300

Благодарение на 4K UHD-резолуцијата, оптичкиот зум до 20x, хибридниот автоматски фокус со опција за интелигентно автоматско следење* и бројните протоколи за проследување и контрола преку IP, можете да ѝ понудите поинаква содржина на вашата публика.

Спецификации

 • 4K UHD

  Сензор CMOS од тип 1/2,3 за извонреден квалитет

 • 20x оптички зум

  Од широки агли до телефото

 • Процесор DIGIC DV6

  Гарантирани одлични резултати во секакви ситуации

 • Поддршка за широк опсег на протоколи за контрола и проследување

  RTMP/RTMPS, NDI|HX*, RTP/RTSP, SRT, FreeD и протоколот XC на Canon

  * NDI е заштитен знак или регистриран заштитен знак на NewTek Inc. во САД и други држави

 • Хибриден AF

  За брзо и прецизно фокусирање дури и при слаба осветленост

 • Оптички стабилизатор на слика

  Исклучителна стабилност за пријатно ракување со PTZ

 • Функционалност за автоматско следење

  Автоматски следи субјект преку дополнителна апликација што се плаќа

АЖУРИРАЊЕ НА ФИРМВЕРОТ ЗА НОВАТА АПЛИКАЦИЈА ЗА АВТОМАТСКО СЛЕДЕЊЕ

Canon CR-N300 сега ја поддржува апликацијата за автоматско следење. Ова ажурирање на фирмверот е потребно за да се инсталираат новите функции на апликацијата. Оваа апликација ќе можете да ја купите кај вашиот продавач.

 • Автоматско следење

  Апликација за автоматско следење RA-AT001. Откријте го потенцијалот за автоматско следење на главниот говорник со функцијата за препознавање лица додека се движи на сцената. Оптимизирајте ја ефикасноста на продукцијата за предавања, деловни настани, храмови, настапи во живо и емитување.

ВИДЕОСНИМКА ЗА ПРОИЗВОДОТ

Погледнете ги PTZ-камерите на дело

Погледнете го видеозаписот за да дознаете какви резултати може да очекувате од CR-N300 и CR-N500.
CR-N300

Главни функции на CR-N300

Со 4K UHD-резолуцијата, оптичкиот зум до 20x, хибридниот автоматски фокус, како и бројните протоколи за проследување и контрола преку IP, ќе можете да се доближите до вашата публика на нови начини.

 • РЕЗОЛУЦИЈА

  Неверојатно остри снимки во 4k

 • ОБЈЕКТИВИ СО ОПТИЧКИ ЗУМ

  20x оптички зум

 • ПРОТОКОЛИ ЗА ПРОСЛЕДУВАЊЕ И КОНТРОЛА

  Проследување и контрола преку IP

 • АВТОМАТСКИ ФОКУС

  Хибриден AF

 • ПОВРЗУВАЊЕ

  Флексибилно поврзување и работен процес

 • ПОМЕСТУВАЊЕ И ЗАКОСУВАЊЕ

  Беспрекорно и прецизно поместување и закосување

Големина на сензор

CMOS-сензор од тип 1 инч
CMOS-сензор од тип 1/2,3 инчи
CMOS-сензор од тип 1 инч
CMOS-сензор од тип 1/2,3 инчи

Оптички зум

15x оптички зум
20x оптички зум
Оптички зум до 15x (напреден зум до 30x)(1)*
20x оптички зум

Систем за фокусирање

Автоматски фокус со Dual Pixel CMOS
Хибриден автоматски фокус
Автоматски фокус со Dual Pixel CMOS
Хибриден автоматски фокус

Излезна слика со максимална резолуција

4K UHD 30p
4K UHD 30p
4K UHD 60p
4K UHD 30p

На отворено/во затворено

Во затворени простории
Во затворени простории
Надворешна (IP55 за отпорност на вода и прав)
Надворешна (IP65 за отпорност на вода и прав)

Сите податоци се основаат врз стандардните методи за тестирање од Canon, освен ако не е поинаку назначено. Подлежи на промена без претходно известување.

 1. * 30x напреден зум во FHD

Прецизно автоматско следење во 4K*

Откријте го потенцијалот за автоматско следење на главниот говорник со функцијата за препознавање лица/глави додека се движи на сцената. Способно за повеќе приспособувања, поставки како што се големина на композиција, чувствителност на следење, зони за исклучување, приоритетна површина за приказ и повеќе означуваат дека идеалните поставки за следење може лесно да се постигнат.

*Потребна е лиценца што се плаќа

Софтвер за автоматско следење

Неверојатно остри снимки во 4k

Спојот на CMOS-сензорот од тип 1/2,3 и процесорот DIGIC DV6 овозможува исклучителна видеоснимка во 4K UHD-резолуција (до 30p) или извонредна Full HD-видеоснимка благодарение на HD-обработката со прекумерно семплирање. Оваа технологија овозможува квалитет на сликата со врвни детали којшто е соодветен за секаква намена.

Неверојатно остри снимки во 4k

Оптички зум до 20x којшто овозможува неверојатна флексибилност

Прикажете ги саканите детали благодарение на напредната 4K-оптика на Canon којашто содржи флексибилен оптички зум до 20х со широк фокусен опсег од 29,3 до 601 mm (еквивалент на 35 mm), со што се овозможува огромна флексибилност. Опремена е со функција за стабилизација на сликата за да обезбеди минимално нарушување на сликата при движење.

Оптички зум

Проследување и контрола преку IP коишто ќе ги трансформираат вашите видеоснимки

CR-N300 нуди голем избор на протоколи за контрола и проследување преку IP до 4K UHD 30p со што ќе имате поголема контрола на вашите потреби за снимање. Бидејќи содржи клучни протоколи како NDI|HX*, RTMP, RTP/RTSP, RTMPS, SRT, FreeD и протоколот XC на Canon, камерата е компатибилна со повеќето нови или постоечки системи, поради што претставува исклучително флексибилна опција.

*NDI е заштитен знак или регистриран заштитен знак на NewTek, Inc. во САД и други држави

Проследување и контрола преку IP коишто ќе ги трансформираат вашите видеоснимки

Хибриден AF за прецизен фокус

CR-N300 ги комбинира AF со контраст со голема прецизност и AF со брзо откривање на фаза, со што овозможува брзо и точно фокусирање на предметот дури и во услови на слаба осветленост.

Опремена е со врвен надворешен сензор којшто ја мери оддалеченоста на предметот и ја споредува точката на фокусирање со точката којашто ја одредува системот за AF со контраст. Хибридниот систем за автоматско фокусирање е особено ефективен во услови на слаба осветленост и овозможува брзо, точно и сигурно автоматско фокусирање со поголема прецизност отколку кога се користи само AF со контраст.

Хибриден AF

Флексибилно поврзување за вашиот работен процес

CR-N300 содржи голем број на опции за поврзување коишто овозможуваат огромна флексибилност на работните процеси. Опремена е со HDMI-приклучок којшто овозможува квалитет на видеоприказите од 4K UHD, 4:2:2 10 бита. Камерата содржи 3G-SDI-приклучок, USB-приклучок, аудио влез од 3,5 mm и LAN-врска преку PoE+.

Флексибилно поврзување

Беспрекорна и прецизна контрола

CR-N300 е опремена со моторизиран механизам со голема прецизност којшто овозможува прилагодување на движењата за поместување и закосување при разни брзини со помош на уреди за контрола како RC-IP10, апликацијата Remote Camera Control од Canon или преку таблет со Wi-Fi врска за да ја снимите совршената снимка.

Однапред поставени параметри за слика со цел брза и лесна употреба

CR-N300 содржи повеќе претходно поставени параметри за сликата коишто го олеснуваат прилагодувањето на поставките за снимање видеоматеријал во конкретни средини. Корисникот може да зачува и до 100 однапред поставени позиции на CR-N300 со што се поедноставува и олеснува продукцијата.

Удобна и прецизна контрола со контролерот

Мала и компактна за лесна инсталација

CR-N300 е мала и дискретна со димензии 154 x 178 x 164 mm (Ш x В x Д), а тежи само 2,2 kg, поради што е совршена за инсталирање во средина со ограничен простор.

Мала и компактна за лесна инсталација

Беспрекорно проследување 4K-видеозаписи со висок квалитет

Бесплатниот* софтвер Webcam Driver ќе ви овозможи беспрекорно проследување на видеозаписи со резолуција до 4K со 30p, со максимум 5 избрани PTZ-камери од Canon**, преку практична етернет врска. Бидејќи е компатибилен со повеќето платформи и апликации за видеоконференции за коишто е потребен UVC, софтверот за оперативен систем на Windows е виртуелен USB-драјвер којшто овозможува лесна интеграција на проследувањето видеозаписи и е совршен за одржување видеоконференции и онлајн предавања.

* Може да е потребна дозвола од трето лице.
** Достапен е само за CR-N500, CR-N300 и CR-X300

WITB

Што содржи кутијата

 • Камера CR-N300

 • Плоча за таван (со додатоци за прикачување)

 • Безбедносна жица

 • Безбедносна жица за прикачување на камера

 • AC-адаптер

 • Далечински управувач (WL-N01)

 • Батерии

Слична дополнителна опрема

 • Софтверски PTZ-контролор

  Апликација Remote Camera Control Application од Canon

  Преземете го бесплатно софтверот од Canon преку којшто ќе можете да ги контролирате и прилагодувате поставките на вкупно 20 PTZ-камери од вашиот компјутер или таблет.
 • PTZ-контролор

  RC-IP100

  Висококвалитетен контролор со повеќефункционална палка и интуитивен екран на допир за лесна контрола на максимум 100 поврзани камери.
 • Wall Mount Bracket A-SWD5WB2(Black)

  Дополнителна опрема

  Држач за монтирање на ѕид A-SWD5WB2-CR (црна боја)

  Држач за монтирање на ѕид што е дизајниран за монтирање Canon PTZ-камери на ѕид или други површини.
 • Wall Mount Bracket A-SWD5WB2(White)

  Дополнителна опрема

  Држач за монтирање на ѕид A-SWD5WB2-CR (бела боја)

  Држач за монтирање на ѕид што е дизајниран за монтирање Canon PTZ-камери на ѕид или други површини.

Слични производи

 • PTZ-камери

  CR-N500

  Опремена со оптички зум до 15x, можности за снимање во 4K UHD и автоматски фокус со Dual Pixel со опција за интелигентно автоматско следење, CR-N500 овозможува прецизна контрола и беспрекорно проследување преку IP со исклучителни резултати.
  Погледнете детали CR-N500
 • PTZ-камери

  CR-N100

  Мала 4K PTZ-камера со напреден автоматски фокус, оптички зум до 20x и повеќе IP-протоколи со опција за интелигентно автоматско следење.
  Погледнете детали CR-N100
 • PTZ-камери

  CR-X500

  Со цврстото куќиште со отпорност на временските услови,4K UHD-резолуцијата, оптичкиот зум до 15x, 12G-SDI и Dual Pixel CMOS AF, моделот CR-X500 претставува идеална PTZ-камера за снимање на далечина и за надгледување.
  Погледнете детали CR-X500