CINE LENSES

Објективи Cinema

Создадени да ги задоволат високите стандарди на кинематографите.

ПРЕТВОРЕТЕ ГО ЦЕЛИОТ СВЕТ ВО ФИЛМ

Објективите Cinema од Canon нудат исклучителни оптички перформанси, цврста изработка и разновидност за да се задоволат строгите стандарди на филмските продукции. Дизајнирани за да покријат камери со голем формат, како 35 mm и Super 35 mm, опсегот покрива објективи со зум и примарни објективи, како и голем избор на приклучоци за објективи, вклучувајќи приклучоци PL, EF и RF. Без оглед на тоа дали сте надежен снимател, искусен професионалец или нешто помеѓу, Canon го има соодветното решение за вас.
Cine Primes

Примарни Cine-објективи

Палета на примарни објективи Cinema за целосна слика изградена за да ги задоволи потребите на современото снимање. Достапни со приклучоци PL, EF и RF, со широки чекори на пропуштање светлина и фокусни должини низ целиот опсег, овие објективи нудат препознатливи оптички карактеристики за да го прошират вашето уметничко изразување.

Објективи Flex Zoom

Врвни објективи со зум со брза фиксна решетка од T2,4 (FF) и T1,7 (S35) низ целиот опсег на зумирање. Приспособливи за камери за целосна слика и камери во формат Super35, дизајнирани за филмски и виртуелни продукции.

Flex Zooms
Cine Servo

Објективи Cine Servo

Објективите Cine Servo од Canon нудат разновидни опции за емитување и рачно снимање таму каде што е потребна контрола со серво, со тоа што комбинираат извонреден 4K-квалитет со функции што се соодветни за емитување.

Компактни објективи Cine Servo

Дизајнирани за камери во формат Super 35 mm и резолуција од 4K, се одликуваат со вградена контрола со серво, автоматски фокус и стабилизација на слика. Овие објективи со EF-приклучок се совршени за рачно снимање или снимање од рамо.

Compact Cine Servo
 RF 24-105MM F2.8L IS USM Z

Хибриден RF

Дизајниран со професионални функции и перформанси што се идеални и за фотографирање и за снимање. Изборните адаптери за зум со servo-мотор/моторизиран зум овозможуваат рамномерно и далечинско зумирање, со опции за поврзување и контрола што одговараат за различни стилови на ENG, емитувања и користење во студио.

Врвен зум

Дизајнирани за камери во формат Super 35 mm со приклучоци EF и PL, нудат извонреден квалитет на слика во 4K-резолуција за современи филмски продукции.

Top End Zoom
Compact Zoom

Компактен зум

Дизајнирани за камери во формат Super 35 mm со приклучоци EF и RF, нудат извонреден квалитет на слика во 4K-резолуција за современи филмски продукции, во компактен и лесен дизајн.

Разгледајте ја палетата Canon Pro Video и откријте нови начини за снимање видеосодржини

Без разлика дали снимате моќни независни документарци, популарни серии или наградувани филмови, Canon ќе ви понуди производ од палетата Pro Video којшто ќе ја подигне вашата креативност до нови нивоа.

Discover Canon Pro Video