CANON CR-N700

PTZ-камери

Canon CR-N700

Извонредна и професионална PTZ-камера со 4K и 60P, 12G-SDI-приклучок и врвен автоматски фокус со опција за интелигентно автоматско следење*.

Дали сакате да ве контактира претставник на Canon?

Ве молиме пополнете го краткиот формулар и некој од нашите експерти ќе ве контактира.

Спецификации

 • Квалитет на слика со 4K-резолуција со 60P

  Снима со извонреден квалитет на слика за емитување, со резолуција до 4K UHD со 60P, 4:2:2 и 10 бита

 • CMOS-сензор од 1,0 инчи

  Создава неверојатна длабочина на поле со голема чувствителност и мал шум, дури и при слаба осветленост

 • Процесор DIGIC DV7

  Моќна обработка на слика за извонредни резултати

 • Оптички зум до 15x и напреден зум до 30x

  Оптички зум до 15x за стабилизација на слика со 4K-резолуција или напреден зум до 30x за стабилизација на слика со Full HD-резолуција

 • Отсекување регион од интерес

  Интелигентното отсекување на сликата од излезниот видеосигнал овозможува една камера да создава два видеозаписи со FHD-резолуција

 • HDR-содржини

  Извонредни 4K HDR-содржини за форматите PQ или HLG, како и Canon Log 3 и широк динамички опсег

 • Dual Pixel CMOS AF со EOS iTR AF X

  Рамномерен, брз и прецизен автоматски фокус со „длабоко учење“, откривање глава, откривање и следење очи

 • Вградени протоколи

  Располага со NDI|HX*, SRT, FreeD, RTMP/RTMPS, RTP/RTSP, Canon XC и стандарден протокол за комуникација

  * NDI е заштитен знак или регистриран заштитен знак на NewTek, Inc. во Соединетите Американски Држави и во други земји

 • Флексибилно поврзување

  Многубројни приклучоци како 12-G-SDI, 3G-SDI, HDMI, Gen lock и два XLR-влезови за звук

 • Функционалност за автоматско следење

  Автоматски следи субјект преку дополнителна апликација што се плаќа

 • Функционалност за автоматско повторување

  Програмирајте повторени движења со поместување, закосување и зумирање на камерата преку дополнителна апликација што се плаќа

АЖУРИРАЊЕ НА ФИРМВЕРОТ НА НОВИТЕ АПЛИКАЦИИ ЗА АВТОМАТСКО СЛЕДЕЊЕ И АВТОМАТСКО ПОВТОРУВАЊЕ

CR-N700 од Canon сега поддржува две апликации за автоматско следење и автоматско повторување. Ова ажурирање на фирмверот е потребно за да се инсталираат новите функции на апликациите. Двете апликации се достапни кај вашиот продавач по дополнителна цена.

 • Автоматско следење

  Апликација за автоматско следење RA-AT001. Откријте го потенцијалот за автоматско следење на главниот говорник со функцијата за препознавање глави/лица додека се движи на сцената. Оптимизирајте ја ефикасноста на продукцијата за предавања, деловни настани, храмови, настапи во живо и емитување.

 • Автоматско повторување

  Апликација за автоматско повторување RA-AL001. Програмирајте повторени движења со поместување, закосување и зумирање на фотоапаратот за доследно и прецизно следење на повторените сцени во живо. Снимајте видеозаписи од настани во живо и музички настапи со стил.

PTZ-КАМЕРА

Погледнете ја CR-N700 во акција

Дознајте како CR-N700 може да ја збогати вашата следна продукција со професионален квалитет, разновидни опции и извонредна флексибилност за интегрирање во вашиот работен процес.

Професионална 4K PTZ-камера за најразлични апликации

 • Телевизиски студија

 • Емитување

 • Настани во живо

 • Риалити телевизија

 • Храмови

 • Спорт

Canon Camera

4K-детали за совршена слика

CMOS-сензорот од тип 1,0 и процесорот DIGIC DV7 создаваат 4K UHD 60P-содржини со 4:2:2 и 10 бита, приклучоците 12G-SDI и HDMI нудат стандарден квалитет на слика за емитувања, а можно е и снимање во 4K-резолуција со 60P преку IP.

Оптичка прецизност што е водечка во класата

Објективот со високи перформанси на CR-N700 нуди оптички зум од 15x (25,5 mm - 382,5 mm, еквивалент на 35 mm) и напреден зум од 30x при снимање во Full HD-резолуција. Во услови на нестабилност, докажаната стабилизација на слика од Canon ви овозможува да снимате оптимални видеозаписи.

CANON CR-N700
Canon Camera

Наградена технологија за автоматски фокус

Брзо, интелигентно и екстремно прецизно фокусирање преку повеќе режими благодарение на ексклузивната технологија Dual Pixel CMOS AF на Canon со напреден EOS iTR AF X.

Canon Camera

EOS iTR AF X

Технологијата за автоматско фокусирање со длабоко учење го заклучува фокусот врз главата на субјектот, дури и кога гледа странично.

Canon Camera

AF со откривање на очи

Ја открива и ја следи зеницата на субјектот за да овозможи прецизно фокусирање.

Canon Camera

AF со приоритет на лице/AF само за лице

AF со приоритет на лице го приоритизира лицето на субјектот, а AF само за лице реагира кога ќе открие лице.

Canon Camera

AF со допир

Изберете фокусна точка на екранот по ваша желба со помош на апликацијата Remote Camera Control.

Canon Camera

Водич за фокусирање со технологија Dual Pixel

Визуелен приказ од субјект во фокус.

Прецизно автоматско следење во 4K*

Откријте го потенцијалот за автоматско следење на главниот говорник со функцијата за препознавање лица/глави додека се движи на сцената. Способно за повеќе приспособувања, поставки како што се големина на композиција, чувствителност на следење, зони за исклучување, приоритетна површина за приказ и повеќе означуваат дека идеалните поставки за следење може лесно да се постигнат.

*Потребна е лиценца што се плаќа

Софтвер за автоматско следење
Слики на автоматско повторување

Интелигентно автоматско повторување*

Програмирајте повторени движења со поместување, закосување и зумирање на камерата за доследно и прецизно следење на повторените сцени во живо, благодарение на напредниот механизам за придвижување од Canon. Доживејте ја флексибилноста на програмирањето движења со можноста за иницијализација на повторување нанапред и наназад, што значи дека не е потребен снимател. Може да се регистрираат пет автоматски патеки за движења кои се лесни за создавање или приспособување благодарение на кориснички интерфејс кој е лесен за поставување.

*Потребна е лиценца што се плаќа

Повеќе протоколи за беспрекорна интеграција

CR-N700 нуди SRT и NDI|HX1 што им овозможуваат емитување висококвалитетни видеозаписи на телевизиските куќи. Достапни се и RTMP/RTMPS и RTP/RTSP, како и Canon XC и протоколите за стандардна комуникација, а FreeD овозможува интеграција во виртуелни продукции.

Canon Camera
Canon Camera

Одлични HDR-содржини и снимање при слаба осветленост

Снимајте неверојатни HDR-содржини директно во форматите PQ или HLG. Во поставките за приспособена слика спаѓаат Canon Log 3 и широк динамички опсег што можат да ја усогласат вашата слика со други камери од Canon.

Функција за отсекување на сликата - една камера, два сигнали за видео

Изберете и прикажете точка од интерес на посебен монитор. Избраната зона може да се прикаже преку главен или секундарен сигнал, а може да прикажете и две отсечени зони во FHD.

Canon Camera
Canon Camera

Ноќен режим

Снимајте видеозаписи во речиси потполна темнина со режимот IR кој го зголемува опсегот на видливост на камерата.

Многубројни опции за поврзување

Поврзувањето е флексибилно благодарение на приклучоците 12G-SDI, HDMI или преку IP (PoE++) со поддршка за 4K со 60P, а достапни се и два професионални XLR-влезови за звук. Исто така, CR-N700 располага со 3G-SDI и GEN-LOCK.

CANON CR-N700
Canon Camera

Удобна и прецизна контрола

CR-N700 е опремена со механизам за придвижување со голема прецизност што овозможува поместување и вртење со брзина од дури 0,1°/s. Поради тоа што е компатибилна со контролорот RC-IP100 и контролорите на апликацијата Remote Camera Control, таа може да се конфигурира и со одредени уреди од трети страни.

Споредба

Погледнете споредба на CR-N700 со CR-N500 и CR-N300.

Големина на сензор

CMOS од тип 1,0
CMOS од тип 1,0
CMOS-сензор од тип 1/2,3

Максимална резолуција

4K UHD со 60P, 4:2:2 и 10 бита 1
4K UHD со 30P, 4:2:2 и 10 бита 2
4K UHD со 30P, 4:2:2 и 10 бита 2

Процесор

Digic DV7
Digic DV6
Digic DV6

Оптички зум

Оптички зум до 15x
Оптички зум до 15x
Оптички зум до 20x

Систем за фокусирање

Dual Pixel CMOS AF / iTR AF X/ AF на очи
Dual Pixel CMOS AF / AF со откривање лица
Хибриден AF /AF со откривање лица

Поддршка за протоколи

NDI|HX, SRT, FreeD, XC-протокол, RTSP/RTP, RTMP/RTMPS, стандардна комуникација
NDI|HX, SRT 3, FreeD 3, XC-протокол, RTSP/RTP, RTMP/RTMPS, стандардна комуникација
NDI|HX, SRT 3 , FreeD 3 , XC-протокол, RTSP/RTP, RTMP/RTMPS, стандардна комуникација

Излез за видео I/F

12G-SDI/3G-SDI/HDMI/IP
3G-SDI/HDMI/IP
3G-SDI/HDMI/IP/USB

Влез за микрофон I/F

XLR/мини приклучок од 3,5 mm
XLR/мини приклучок од 3,5 mm
Мини приклучок од 3,5 mm

 1. 12G-SDI и HDMI-излез
 2. HDMI-излез
 3. Достапно преку ажурирање на фирмверот
CANON CR-N700

Што содржи кутијата

Сè што ви е потребно за професионално снимање 4K-видеозаписи на терен

 • Камера CR-N700

 • Држач за монтирање, со завртка

 • Безбедносна жица, со завртка

 • Безбедносна жица за прицврстување на камерата со држачот, со завртка

 • Далечински управувач (WL-N01)

Слична дополнителна опрема

 • PTZ-контролор

  RC-IP1000

  Професионален контролор за PTZ со екран на допир од 7 инчи што нуди прецизна контрола и IP-видеомониторинг за најмногу 200 сигнали
  Погледнете детали RC-IP1000
 • PTZ-контролор

  RC-IP100

  Висококвалитетен контролор со повеќефункционална палка и интуитивен екран на допир за лесна контрола на максимум 100 поврзани камери.
 • Софтверски PTZ-контролор

  Апликација Remote Camera Control Application од Canon

  Преземете го бесплатно софтверот од Canon преку којшто ќе можете да ги контролирате и прилагодувате поставките на вкупно 20 PTZ-камери од вашиот компјутер или таблет.
 • Wall Mount Bracket A-RMB7(Black)

  Дополнителна опрема

  Држач за монтирање на ѕид A-RMB7 (црна боја)

  Држач за монтирање на ѕид што е дизајниран за монтирање Canon PTZ-камери на ѕид или други површини.
  Максимално оптоварување од 7 kg.
 • Wall Mount Bracket A-RMB7(White)

  Дополнителна опрема

  Држач за монтирање на ѕид A-RMB7 (бела боја)

  Држач за монтирање на ѕид што е дизајниран за монтирање Canon PTZ-камери на ѕид или други површини.
  Максимално оптоварување од 7 kg.
 • Слични производи

  • PTZ-камери

   CR-N500

   Опремена со оптички зум до 15x, можности за снимање во 4K UHD и автоматски фокус со Dual Pixel со опција за интелигентно автоматско следење, CR-N500 овозможува прецизна контрола и беспрекорно проследување преку IP со исклучителни резултати.
   Погледнете детали CR-N500
  • PTZ-камери

   CR-N300

   Благодарение на 4K UHD-резолуцијата, оптичкиот зум до 20x, хибридниот автоматски фокус со опција за интелигентно автоматско следење и бројните протоколи за проследување и контрола преку IP, можете да ѝ понудите поинаква содржина на вашата публика.
   Погледнете детали CR-N300
  • PTZ-камери

   CR-N100

   Мала 4K PTZ-камера со напреден автоматски фокус, оптички зум до 20x и повеќе IP-протоколи со опција за интелигентно автоматско следење.
   Погледнете детали CR-N100
  • PTZ-камери

   CR-X300

   Компактна PTZ-камера со ознака IP65 која нуди 4K-резолуција, оптички зум до 20x и контрола и проследување преку IP за различна примена.
  • PTZ-камери

   CR-X500

   Со цврстото куќиште со отпорност на временските услови,4K UHD-резолуцијата, оптичкиот зум до 15x, 12G-SDI и Dual Pixel CMOS AF, моделот CR-X500 претставува идеална PTZ-камера за снимање на далечина и за надгледување.
   Погледнете детали CR-X500