Canon RF 28-70mm F2L USM
Спецификации

Дијаметар на филтер (mm)

95

Макс. дијаметар x должина (mm)

103,8 x 139,8

Тежина (g)

1430

Спецификации

Решетка

f/2

Минимално фокусно

растојание од 0,39 m

Решетка со

9 сечила

Серијата L е отпорна

на лоши временски услови

USM

мотор

Напреден слој

на објективот

Контролен прстен

на објективот

UD-елементи

на објективот

Погледни сè

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

Големина на слика

Целосна слика

Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

65° - 29°,
46° - 19° 30',
75° - 34°

Изработка на објектив (елементи/групи)

19/13

Бр. на сечила на дијафрагма

9

Максимална решетка

f/2

Минимален отвор на бленда

22

Најмало растојание на фокусирање (m)

0,39

Максимално зголемување (x)

0,18

Информации за оддалеченост

Да

Стабилизатор на слика

-

AF двигател

USM

Дополнителна опрема

Капаче за објектив

E-95

Сенило на објектив

EW-103

Торбичка/футрола за објектив

LP1424

Капаче за задниот отвор

Капаче за заштита од прав за објективи RF

Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

Не е компатибилно

Зголемување со цевка за продолжување EF25 II

Не е компатибилно

Компатибилност на додатокот за продолжување

Не е компатибилно

Друга дополнителна опрема

-

Иако објективот има конструкција што е отпорна на прав и вода, ова не значи целосна заштита од навлегување на прав или капки вода во објективот.