Макро објективи

Дизајниран да ги открие и најмалите детали - совршен за снимање цвеќиња и инсекти.
Canon Camera

Објективи RF и RF-S

Предвидени за употреба со фотоапаратите со EOS R-систем, објективите RF и RF-S нудат подобар квалитет, брзина и функционалност благодарение на врвната оптичка технологија и дизајн.

Објективи EF, TS-E, MP-E

Откријте висококвалитетни, брзи и сигурни објективи EF за нашите DSLR-фотоапарати од Canon. Објективите со EF-приклучок се компатибилни со сите постоечки фотоапарати EOS, вклучувајќи ги и фотоапаратите од новите серии EOS R и EOS M, доколку се користат со соодветниот адаптер за објективи.

Објективи EF-S

Објективите EF-S се компатибилни со фотоапарати од сериите EOS R и EOS M, доколку се користат со соодветниот адаптер за објективи, а притоа се лесни и произведуваат извонредни слики наменети за DSLR-фотоапарати со APS-C-сензори.

EF-M-објективи

Преносливи и лесни, објективите EF-M се специјално дизајнирани за фотоапаратите од серијата EOS M.

Може да ве интересира и...

 • Четири фотоапарати и објективи EOS поставени на полици.

  Компатибилност со објективи

  Дознајте повеќе за различните типови на објективи за фотоапарати од Canon и како да препознаете дали се компатибилни со вашиот фотоапарат.

 • Раце кои држат фотоапарат EOS R од Canon и објектив RF 24-105mm F4-7.1 IS STM од Canon.

  Алатка за избирање објективи

  Нашата алатка за избирање објективи ќе ви ја прикаже целата наша палета на објективи и ќе ви помогне да го пронајдете објективот кој совршено ќе ви одговара вам и на вашиот фотоапарат EOS.

 • A person holding two Canon Speedlite EL-1s, one of them attached to the hot-shoe of a Canon EOS R5.

  Палета Speedlite

  Контролирајте го осветлувањето на вградените и надворешните блицови со нашата палета на Speedlite-блицови.

 • Човек држи систем EOS R

  Систем EOS R

  Приклучокот за објективи на системот EOS R нуди поголеми креативни можности за да го доловите секој момент.

 • EOS 5D Mark IV

  EOS DSLR-фотоапарати

  Нашата палета на EOS DSLR-фотоапарати нуди извонреден квалитет на слика, независно од вашето професионално искуство.

 • EOS M Cameras

  Фотоапарати EOS M

  Моќ на DSLR-фотоапарат во куќиште на компактен APS-C-фотоапарат без огледало.