Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM
Спецификации

Дијаметар на филтер (mm)

52

Макс. дијаметар x должина (mm)

74,4 x 62,8

Тежина (g)

305

Спецификации

Решетка од

f/1,8

Контролен прстен

на објективот

Решетка

со 9 сечила

Зголемување од

0,5x

Тивок STM

мотор

Хибриден

IS

Погледни сè

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

Големина на слика

Целосна слика

Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

54°, 38°, 63°

Изработка на објектив (елементи/групи)

11/9

Бр. на сечила на дијафрагма

9

Максимална решетка

f/1,8

Минимален отвор на бленда

22

Најмало растојание на фокусирање (m)

0,17

Максимално зголемување (x)

0,5

Информации за оддалеченост

Да

Стабилизатор на слика

5 чекори

AF двигател

STM

Дополнителна опрема

Капаче за објектив

E-52 II

Сенило на објектив

EW-52

Торбичка/футрола за објектив

LP1016

Капаче за задниот отвор

Капаче за заштита од прав за објективи RF

Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

Не е компатибилно

Зголемување со цевка за продолжување EF25 II

Не е компатибилно

Компатибилност на додатокот за продолжување

Не е компатибилно

Друга дополнителна опрема

-