Canon RF 50mm F1.2L USM
Спецификации

Дијаметар на филтер (mm)

77

Макс. дијаметар x должина (mm)

89,8 x 108

Тежина (g)

950

Спецификации

Решетка од

f/1,2

Контролен прстен

на објективот

Решетка со 10

сечила

Минимално фокусно растојание од

0,40 m

USM

мотор

Серија L

отпорност на временски услови

Погледни сè

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

Големина на слика

Целосна слика

Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

40°, 27°, 46°

Изработка на објектив (елементи/групи)

15/9

Бр. на сечила на дијафрагма

10

Максимална решетка

f/1,2

Минимален отвор на бленда

16

Најмало растојание на фокусирање (m)

0,40

Максимално зголемување (x)

0,19

Информации за оддалеченост

Да

Стабилизатор на слика

-

AF двигател

USM

Дополнителна опрема

Капаче за објектив

E-77 II

Сенило на објектив

ES-83

Торбичка/футрола за објектив

LP1319

Капаче за задниот отвор

Капаче за заштита од прав за објективи RF

Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

Не е компатибилно

Зголемување со цевка за продолжување EF25 II

Не е компатибилно

Компатибилност на додатокот за продолжување

Не е компатибилно

Друга дополнителна опрема

-

Мора да се постави заштитен филтер од Canon (се продава посебно) за да се обезбеди соодветна заштита од прав и вода.