Canon RF 85mm F2 MACRO IS STM
Спецификации

Дијаметар на филтер (mm)

67

Макс. дијаметар x должина (mm)

78 x 90,5

Тежина (g)

500

Спецификации

Хибридна стабилизација на слика

0,5x

Макро фокусирање за извонредни детали

Слој Super Spectra

За помалку одблесоци и отсјај

Стабилизација на слика со 5 чекори

Напредна стабилизација на сликата

STM-мотор

Рамномерен фокус за видео, брз за фотографии

78 x 90,5 mm

Компактна големина

Погледни сè

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

Големина на слика

Целосна слика

Еквивалентна фокусна должина за 35mm филм (mm)

Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

24º, 16º, 28º 30'

Изработка на објектив (елементи/групи)

12/11

Бр. на сечила на дијафрагма

9

Минимален отвор на бленда

29

Најмало растојание на фокусирање (m)

0,35

Максимално зголемување (x)

0,5

Информации за оддалеченост

Да

Стабилизатор на слика

51

AF двигател

STM

Дополнителна опрема

Капаче за објектив

E-67 II

Сенило на објектив

ET-77

Торбичка/футрола за објектив

LP-1216

Максимален број на сенила III компатибилни со држач за филтер со гел III

-

Максимален број на сенила IV компатибилни со држач за филтер со гел IV

-

Капаче за задниот отвор

-

Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

-

Зголемување со цевка за продолжување EF25 II

-

Компатибилност на додатокот за продолжување

-

  1. Тестирано според стандардите CIPA