Објективи за EOS R

Canon RF 28-70mm F2L USM

Спецификации

Спецификации

 • Решетка

  f/2

 • Минимално фокусно

  растојание од 0,39 m

 • Решетка со

  9 сечила

 • Серијата L е отпорна

  на лоши временски услови

 • USM

  мотор

 • Напреден слој

  на објективот

 • Контролен прстен

  на објективот

 • UD-елементи

  на објективот

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Големина на слика
  Целосна слика
 • Број на сечила на дијафрагмата
  9
 • Минимална решетка
  22
 • Минимално растојание на фокусирање (m)
  0,39
 • Максимално зголемување (x)
  0,18
 • Информации за оддалеченост
  Да
 • Стабилизација на слика OIS1
  -
 • Мотор за AF
  USM

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив
  E-95
 • Сенило на објектив
  EW-103
 • Торбичка/футрола за објектив
  LP1424
 • Зголемување со цевка за продолжување EF12 II
  Не е компатибилно
 • Зголемување со цевка за продолжување EF25 II
  Не е компатибилно
 • Компатибилност со додаток за продолжување
  Не е компатибилно
 • Друга дополнителна опрема
  -

Спецификации со додатокот за продолжување од 2x

 • Максимална решетка
  f/2

Физички спецификации

 • Дијаметар на филтер (mm)
  95
 • Макс. дијаметар x должина (mm)2
  103,8 x 139,8
 • Тежина (g)
  1430

Иако објективот има конструкција што е отпорна на прав и вода, ова не значи целосна заштита од навлегување на прав или капки вода во објективот.

 1. Тестирано според стандардите CIPA
 2. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба