Објективи RF

Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM

Спецификации

Спецификации

 • Решетка од

  f/1,8

 • Контролен прстен

  на објективот

 • Решетка

  со 9 сечила

 • Зголемување од

  0,5x

 • Тивок STM

  мотор

 • Хибриден

  IS

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Големина на слика
  Целосна слика
 • Број на сечила на дијафрагмата
  9
 • Минимална решетка
  22
 • Минимално растојание на фокусирање (m)
  0,17
 • Максимално зголемување (x)
  0,5
 • Информации за оддалеченост
  Да
 • Стабилизација на слика OIS1
  5 чекори
 • Мотор за AF
  STM

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив
  E-52 II
 • Сенило на објектив
  EW-52
 • Торбичка/футрола за објектив
  LP1016
 • Зголемување со цевка за продолжување EF12 II
  Не е компатибилно
 • Зголемување со цевка за продолжување EF25 II
  Не е компатибилно
 • Компатибилност со додаток за продолжување
  Не е компатибилно
 • Друга дополнителна опрема
  -

Спецификации со додатокот за продолжување од 2x

 • Максимална решетка
  f/1,8

Физички спецификации

 • Дијаметар на филтер (mm)
  52
 • Макс. дијаметар x должина (mm)2
  74,4 x 62,8
 • Тежина (g)
  305
 1. Тестирано според стандардите CIPA
 2. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба