Објективи за EOS R

Canon RF 50mm F1.2L USM

Спецификации

Спецификации

 • Решетка од

  f/1,2

 • Контролен прстен

  на објективот

 • Решетка со 10

  сечила

 • Минимално фокусно растојание од

  0,40 m

 • USM

  мотор

 • Серија L

  отпорност на временски услови1

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Големина на слика
  Целосна слика
 • Број на сечила на дијафрагмата
  10
 • Минимална решетка
  16
 • Минимално растојание на фокусирање (m)
  0,40
 • Максимално зголемување (x)
  0,19
 • Информации за оддалеченост
  Да
 • Стабилизација на слика OIS1
  -
 • Мотор за AF
  USM

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив
  E-77 II
 • Сенило на објектив
  ES-83
 • Торбичка/футрола за објектив
  LP1319
 • Зголемување со цевка за продолжување EF12 II
  Не е компатибилно
 • Зголемување со цевка за продолжување EF25 II
  Не е компатибилно
 • Компатибилност со додаток за продолжување
  Не е компатибилно
 • Друга дополнителна опрема
  -

Спецификации со додатокот за продолжување од 2x

 • Максимална решетка
  f/1,2

Физички спецификации

 • Дијаметар на филтер (mm)
  77
 • Макс. дијаметар x должина (mm)2
  89,8 x 108
 • Тежина (g)
  950

Мора да се постави заштитен филтер од Canon (се продава посебно) за да се обезбеди соодветна заштита од прав и вода.

Иако објективот има конструкција што е отпорна на прав и вода, ова не значи целосна заштита од навлегување на прав или капки вода во објективот.

 1. Тестирано според стандардите CIPA
 2. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба