HF S100

LEGRIA HF S100 овозможува снимање на Full HD видео на SDHC мемориски картички кои се идеални за споделување. Бројните напредни карактеристики се комбинираат со 8.0MP CMOS сензорот и DIGIC DV III процесорот за добивање на слика со врвен квалитет.

Придобивки

  • 8.0MP Canon HD камера систем
  • Снимање на SDHC мемориска картичка
  • Моментален AF и OIS со супер опсег
  • Опции за рачна контрола
  • Куси видео записи, откривање на лице, Pre REC
  • x.v.Colour и 25p
  • Фотографии со 8MP
  • Исклучителен звук
  • Мини напреден приклучок за дополнителна опрема
  • Софтвер за уредување

Детални карактеристики

Погледнете подетални информации за Canon HF S100

Canon HD камера систем


Врвниот HD квалитет се постигнува благодарение на Canon HD камера системот со висока резолуција: 8.0MP Full HD CMOS сензор, Canon HD видео објектив (дијаметар на филтер од 58mm) со 10x оптички зум и DIGIC DV III процесор.

Снимање на мемориска картичка


Снимајте директно на SDHC мемориски картички со висок капацитет - на картичка од 32GB ќе можете да складирате преку 12 часа HD видео при најефикасно поставување. За максимален квалитет, снимајте со 24Mbps. Картичките се совршени за споделување.

Основни функции за снимање


Уникатниот систем на Canon за моментален AF нуди неверојатно брзо и прецизно фокусирање. OIS со супер опсег ги намалува ефектите на речиси сите видови тресење, овозможувајќи стабилност на снимката.

Напредни контроли


Корисничкото копче ви овозможува активирање на една од петте променливи кои можат да бидат доделени на контролното вртливо копче, вклучувајќи фокус, експозиција и ниво на звук. Меѓу напредните контроли се вбројуваат AGC (Auto Gain Control) ограничувањата - обично застапени само кај професионалните камери, кои го засилуваат или ограничуваат одзивот при снимање со слаба осветленост - потоа зебра ленти, бирање на боја и излез на ленти во боја/тест тон.

Одлични видео снимки на едноставен начин


Режимот на куси видео записи ги ограничува снимките на 4 секунди - оваа должина е идеална за подоцнежно составување во листа на репродукција. Монтираните видео записи репродуцирајте ги со музика по избор во заднина. Технологијата за откривање на лице врши автоматска оптимизација на параметрите за добивање на совршени снимки со луѓе, детектирајќи до 35 ликови во еден кадар. Pre REC функцијата врши снимање на 3 секунди пред да го притиснете копчето за снимање - така што вие никогаш повеќе нема да го пропуштите моментот.

Изберете ја вашата боја


DIGIC DV III нуди поддршка за x.v.Color - за добивање на длабоки богати нијанси при репродуцирање на снимките на компатибилен HD телевизор. Со 25p режимот на кино вие ќе постигнете изглед на традиционалните филмови, со подобрување на квалитетот на снимање при слаба осветленост.

Снимање на фотографии


Наменскиот фото режим ќе им овозможи на корисниците снимање фотографии со висока резолуција, до 8MP. Во режим на двојно снимање, за време на снимањето видео можно е и снимање на фотографии од 6MP. Функцијата за фото секвенца генерира 25 фотографии од една секунда снимен материјал.

Подобар звук


Снимајте извонреден звук и вршете мониторинг со помош на приклучоците за микрофон и слушалки. Рачната контрола на аудио нивоата ви нуди уште повеќе опции.

Систем кој може да се прошири


Приклучете широк опсег на периферни уреди на мини напредниот приклучок за дополнителна опрема, вклучувајќи микрофон со насочување и видео осветлување.

Софтвер


Практичниот PIXELA™ софтвер стандардно се испорачува за уредување и споделување на снимките. Со DW-100 DVD снимачот на Canon (може да се купи одделно) ќе можете да снимате DVD дискови со едно притиснување на копче.

Спецификации за производот

Дознајте повеќе за Canon HF S100, неговите функции и можности.