Photographer Richard Walch looks out over a coastline, taking a photo with his Canon camera.

Приказни

ПАТУВАЊЕ

Совршен придружник за патувањата

Професионалниот фотограф Martin Bissig патува до Шри Ланка со EOS R10.

Прочитајте повеќе

Photographer Martin Bissig leans out of a train that has stopped to pick up passengers on a viaduct in Sri Lanka. In his hand is a Canon EOS R10 and behind him a hill with small wooden houses built into it. Photographed by Monika Bissig on a Canon EOS R7. 

Наши приказни

Интервјуа со врвни фотографи, инспиративни приказни од луѓе со голема страст кон работата и информации за различни креативни жанрови - во приказните ќе дознаете сè.

Дали барате нешто специфично? Подобрете го вашето пребарување
Филтрирај по

Young Wildlife Photographer of the Year to pro

Амбасадорите на Canon, Marc Albiac и Michel d'Oultremont, го добија првото признание за нивните дела уште во тинејџерските години. Тие раскажуваат за предизвиците со кои се соочуваат младите фотографи за диви животни денес.

Прочитајте повеќе

 Powerful and fast wildlife photos with the Canon JOEY

Бидејќи извонредни моменти со диви животни се случуваат во дел од секундата, фотографот Markus Varesvuo го обожава брзиот фотоапарат EOS 90D од Canon. Погледнете ги неверојатните резултати од неговото фотографирање.

Прочитајте повеќе

A crowd of people watch music on a huge festival stage in the sun. Photo by Bart Heemskerk.

Bart Heemskerk открива како неговата љубов кон музиката ја оформи неговата кариера како фотограф на култни фестивали и ги споделува неговите совети за снимање одлични фотографии од фестивалите.

Прочитајте повеќе

Дали сте заинтересирани за одреден жанр?

Разгледајте ги нашите совети и техники

Добивте ли инспирација за да пробате нешто ново? Нашите професионални водичи ќе ви ја дадат потребната доверба за да пробате нова креативна техника денес

ПОГЛЕДНЕТЕ СОВЕТИ И ТЕХНИКИ

Маж стои покрај пат под мост во центарот на градот за да сними фотографија со фотоапарат од Canon.

Добијте инспирација, пријавете се веднаш

Не пропуштајте ги никогаш најновите понуди од Canon, совети и водичи, вести и покани за локални настани.

Пријавете се веднаш