A man photographing a black male model in a studio with a laptop in front showing the picture in EOS Utility software.

СОФТВЕР

CANON EOS UTILITY

Контролирајте го далечински вашиот фотоапарат EOS и префрлувајте датотеки на едноставен начин со бесплатниот софтвер за фотоапарати од Canon наменет за компјутери со Windows и Mac.

Бесплатен софтвер за префрлување датотеки и далечинско фотографирање за фотоапарати EOS

Префрлувајте слики и видеозаписи во вашиот компјутер со Windows или Mac или контролирајте го далечински вашиот фотоапарат и фотографирајте далечински преку кабел. Користете USB-кабел или Wi-Fi-врска* за безжичен пренос на слики и далечинска контрола.

Управувајте со сесијата за фотографирање

Ако го користите фотоапаратот стандардно додека е поврзан со EOS Utility, снимените слики можат автоматски да се префрлуваат во компјутерот, во мемориската картичка на фотоапаратот или и на двете локации. Препуштете му на клиентот да си ги избере омилените слики за време на сесијата.

A man photographing a black male model in a studio, a woman in red headscarf pointing at the laptop standing in the foreground showing the picture in EOS Utility software.
Laptop standing on a table in the garden showing a picture of a bird feeder and a bird in EOS Utility software. A camera on a tripod in the background facing into the garden.

Контролирајте го вашиот фотоапарат далечински

Обликувајте го кадарот совршено со помош на функцијата за прегледување во живо, користејќи мрежи и алатки за обликување на кадарот. Контролирајте го фотоапаратот преку компјутер користејќи кабел или безжично*, што е идеално за фотографирање мртва природа во студио или спортски настани. EOS Utility ви овозможува да ја активирате функцијата за тајмер со интервали, за снимање видеоснимки со забрзани движења.

Организирајте ги префрлените датотеки

Префрлените слики можат автоматски да се преименуваат и складираат во папки според датумот на фотографирање, времето и други поставки заради полесно организирање. Исто така, може да додавате или менувате метаподатоци и авторски права за вашите слики.

A man creating a folder structure in EOS Utility software on a laptop. A camera is shown next to it on the table.
Laptop showing multiple pictures of the same black male model in EOS Utility software with DPP connected. A camera is next to the laptop on a table.

Додавајте приспособени стилови на слика и поврзете се со DPP

Регистрирајте ги преземените стилови на слика во вашиот фотоапарат EOS, создавајте сопствени симулации за филмови и профили за бои. EOS Utility може лесно да се интегрира со Digital Photo Professional за да добиете беспрекорни работни процеси.

Ажурирајте ги поставките и фирмверот на фотоапаратот

Поставете го вашиот фотоапарат лесно со EOS Utility. Ажурирајте ги поставките на фотоапаратот, вклучувајќи ги и поставките за мрежа и за FTP, синхронизирајте го времето и датумот со вашиот компјутер и инсталирајте ажурирања за фирмверот на фотоапаратот и објективите.

A black man shown with camera in his hands in front of the laptop, updating firmware on the camera.
A laptop on a table with camera next to it. Camera screen is showing a picture of a black male model. Laptop screen is showing EOS Utility software with a selection of images of the same man.

Префрлувајте слики и видеозаписи од вашиот фотоапарат

Користете го софтверот EOS Utility за да префрлувате слики и видеозаписи од фотоапаратот во вашиот компјутер или Mac. Избирајте одредени слики, сите слики или само оние што сè уште не сте ги префрлиле. Споделете ги сликите од далечина со други луѓе за да добиете повратно мислење веднаш.

* Побарајте повеќе информации во прирачникот на фотоапаратот.

Достапно за Mac и Windows

Преземете го софтверот EOS Utility од Canon

Слични статии

Може да ве интересира и…