ТЕХНИКА

Техниките за осветлување фотографии

Без разлика дали сакате да снимате пејзажи во облачни услови, портрети со светлина што навлегува низ прозорецот или огномети во темнина, овие техники и совети за осветлување на фотографиите од професионалците ќе ви помогнат да ги постигнете саканите резултати.

Препорачани производи и пакети

 • Speedlite блиц

  Speedlite EL-100

  Глава на блицот со можност за одбивање за разновидни резултати со природна светлина во затворени простории.
 • Speedlite блиц

  Speedlite EL-5

  Моќен и напреден блиц со кратко време на обновување, одлична креативна контрола и неверојатни перформанси во секоја ситуација.
 • Speedlite блиц

  Speedlite-предавател ST-E10

  Поврзете ги и контролирајте ги далечински вашите компатибилни блицови Speedlite со помош на овој мал, практичен и повеќефункционален приклучок за дополнителна опрема.
 • Фотоапарати без огледало

  EOS R8

  Преминете на фотографии и видеозаписи во формат за целосна слика и остварете ги вашите креативни амбиции.
 • Фотоапарати без огледало

  EOS R6 Mark II

  Фотографии или видео, акција или портрет - комбинацијата од перформанси и квалитет на слика што ја нуди EOS R6 Mark II ви овозможува да бидете максимално креативни
 • Фотоапарати без огледало

  EOS R5

  Променете ја вашата перспектива за фотоапаратите без огледало. Беспрекорните перформанси на EOS R5 ќе го подобрат начинот на кој фотографирате и снимате.
 • Стандарден објектив

  RF 50mm F1.8 STM

  Компактен, тивок и лесен примарен RF-објектив од 50 mm, со широка решетка од f/1,8, што е совршен за реализирање на вашата креативна замисла.
 • Објективи RF

  RF 35mm F1.8 MACRO IS STM

  Макро објектив f/1,8 од 35 mm со брза решетка за широкоаголна перспектива, кратко растојание на фокусирање и хибридна стабилизација на слика.
 • Широкоаголен примарен објектив

  RF 24mm F1.8 MACRO IS STM

  Компактен и лесен примарен објектив од 24 mm што е идеален за фотографирање пејзажи, снимање видеоблогови и ентериери, но и за снимање одлични макро слики.
 • Други техники

  Зачленете се за нашето списание

  Добивајте ги најновите вести и информации за производите