Пејзаж

• Печатете безжично од секоја локација

• Скенирајте без напор

• Преземете ја контролата врз копирањето

• Едноставно печатење и скенирање преку Cloud

• Поврзување преку NFC без напор


Не сите функции се достапни кај сите производи, ве молиме погледнете ја табелата за компатибилност подолу


Печатете безжично од секоја локација

Free_download

Бесплатно преземање

Печатењето од паметни телефони и таблет-уреди никогаш не било полесно, благодарение на бесплатната апликација Canon PRINT inkjet/SELPHY за вашиот iPhone, iPod, iPad или вашите паметни телефони и таблет-уреди со Android - достапна за преземање од App Store и Google Play

Едноставно печатење преку Wi-Fi

Печатење фотографии и документи складирани во вашиот паметен телефон и таблет-уред е едноставно, независно дали ќе ја користите локалната Wi-Fi мрежа, вградениот режим на пристапна точка или Wi-Fi Direct кај компатибилните печатачи и уреди. Треба само да се поврзете, да изберете и да печатите.

Easy_wifi_printing
SettingsПоставки и одржување

Проверете го статусот на печатачот, информациите за мастилата, пристапете до упатството за печатачот на интернет и одржувајте го печатачот преку вашиот паметен телефон или таблет-уред.

Регистрирајте повеќе печатачи

Беспрекорно споделување на максимум 10 MAXIFY, PIXMA или SELPHY печатачи помеѓу повеќе корисници и безжично печатење. Апликацијата автоматски пронаоѓа компатибилни безжични печатачи на Wi-Fi мрежата, така што нема потреба да ги барате при секоја употреба. Печатачите можат да се подредат, избришат, преименат, а новите печатачи се прикажуваат најгоре

Register
Doc_conversion

Едноставна конверзија на документи

Претворете ги лесно канцелариските документи складирани во вашиот уред во PDF документи што можат да се печатат. Освен печатење документи од вашиот уред или од Cloud, корисниците на iOS8 ќе можат да избираат и печатат PDF документи складирани во други апликации

Скенирајте без напор

Скенирајте кон мобилен уред

Скенирајте кон вашиот мобилен уред

Скенирајте ги вашите документи и фотографии и зачувувајте ги во различни формати во вашиот паметен телефон или таблет-уред

Скенирајте кон е-пошта

Скенирајте кон е-пошта

Испраќајте скенирани датотеки како е-пораки кон секоја избрана адреса за е-пошта со функцијата Скенирајте кон е-пошта.*


*Опциите за скенирање кон услугата Cloud и скенирање кон е-пошта се достапни само за корисниците на оригинални мастила од Canon

Едноставно печатење и скенирање преку Cloud

Добијте повеќе од вашиот печатач. Кај печатачите што поддржуваат Cloud, апликацијата Canon inkjet/SELPHY ви нуди пристап до услугите Cloud во движење – за да уживате во едноставен далечински пристап до вашиот печатач преку интернет и да печатите и скенирате директно од популарните услуги Cloud.*

*Опциите за скенирање кон услугата Cloud и скенирање кон е-пошта се достапни само за корисниците на оригинални мастила од Canon

Поврзување без напор

Поврзувањето печатачи со вграден NFC е брзо и едноставно преку апликацијата Canon PRINT Inkjet/SELPHY - само допрете го уредот со Android што поддржува NFC до печатачот и тоа е сè.

Допрете за да печатите и скенирате

Печатете фотографии и документи на брз и едноставен начин од вашиот уред со Android што е компатибилен со NFC преку отворање на апликацијата, избирање на содржините што сакате да ги печатите и едноставно допирање на уредот до печатачот

Технологијата NFC создава моментална врска помеѓу вашиот уред и печатачот, го регистрира печатачот и ги префрла податоците, без потреба од драјвери или лозинки.

Touch_to_print

Често поставувани прашања

Дали оваа апликација може да се користи со мојот печатач

Ве молиме погледнете ја листата за компатибилност погоре за да дознаете дали нашата апликација може да се користи со вашиот печатач

Дали сите функции се достапни кај сите печатачи т.е. печатење, копирање, скенирање, Cloud?

Не, сите функции не се достапни кај сите модели. Ве молиме погледнете ја листата за компатибилност погоре за да дознаете кои функции ќе функционираат кај вашиот печатач

Како да додадам печатач откако ќе ја инсталирам апликацијата?

Проверете дали и печатачот и паметниот уред ја користат истата Wi-Fi мрежа. Изберете ја иконата „Додај печатач“ во горниот лев агол на страницата, а потоа изберете Регистрирај печатач.

Потоа, апликацијата ќе започне да пребарува печатачи на истата Wi-Fi мрежа на која е поврзан и вашиот уред. Откако ќе го пронајде печатачот, ќе можете да го изберете и да му доделите име.

Дали ќе можам да ја користам апликацијата за печатење/копирање/скенирање без интернет врска?

Да - ќе можете да печатите преку апликацијата без интернет врска, со користење на опциите „Режим на пристапна точка“ или „Wi-Fi direct“ доколку вашиот печатач/уред ги поддржува.

Како да печатам преку PIXMA Cloud Link?

Следните чекори ќе ви овозможат да го регистрирате печатачот и уредот во PIXMA Cloud Link.


Чекор 1 – Изберете ја иконата на печатачот со серискиот број на вашиот модел во горниот дел на екранот

Чекор 2 – Изберете „Информации за печатачот“

Чекор 3 – Изберете „Отвори“

Чекор 4 – Внесете корисничко име и лозинка за проверка на идентитетот. Корисничко име = ADMIN Лозинка = canon

Чекор 5 – Изберете „Поставување на IJ Cloud Printing Centre“

Чекор 6 – Изберете „Регистрација со овој уред“


Следете ги инструкциите на екранот за да направите сметка на PIXMA Cloud Link и да се регистрирате.

(За да завршите со поставувањето ќе треба да пристапите до важечка адреса за е-пошта)

Дали NFC функционира кај мојот апарат?

Бр. Печатачите што поддржуваат NFC ќе ви овозможат да печатите само преку паметен уред што поддржува NFC, преку апликацијата PRINT Inkjet/SELPHY од Canon.

Како да регистрирам друг печатач во апликацијата?

Проверете дали и печатачот и паметниот уред ја користат истата Wi-Fi мрежа. Изберете ја иконата „Додај печатач“ во горниот лев агол на страницата, а потоа изберете Регистрирај печатач.

Кои формати на датотеки се поддржани за печатење?

Можете да печатите различни документи и слики зачувани во паметните уреди. Едни од поддржаните видови на датотеки се: JPEG, PDF, MS Office Documents

Како да отстранам печатач?

За уреди со iOS – изберете ја иконата „Додај печатач“ во главното мени и кликнете УРЕДИ во горниот десен агол, што ќе ви овозможи да бришете печатачи со избирање на црвената икона за бришење покрај секој печатач

За уреди со Android - изберете ја иконата „Додај печатач“ во главното мени и кликнете X покрај печатачот што сакате да го избришете.

Зошто не можам да пристапам до Easy-PhotoPrint+ од мојот паметен телефон?

Easy-PhotoPrint+ е достапен само преку таблет-уред, но не и паметен телефон.

Каде можам да напишам свое мислење?

Ние би сакале да го слушнеме вашето мислење за апликацијата, независно дали е позитивно или негативно. Исто така, навистина би сакале да ги слушнеме вашите предлози за подобрување на апликацијата.