PIXMA G5050 од Canon
Спецификации

Главни спецификации

Icon 01

Вградени резервоари со мастило

4 резервоари за мастило за голема потрошувачка што се дополнуваат

Icon 02

Печатење големи количини

До 18.000 страници од 3 шишиња црно мастило или 7.700 страници од комплет мастила во боја*.

Icon 03

Капацитет за 350 листови

Голем капацитет за обична хартија

Icon 04

Сите опции за поврзување

Етернет и Wi-Fi

Icon 01

Поддршка за паметни телефони

Добијте целосна контрола со апликацијата Canon PRINT (iOS и Android)

Icon 02

Врвен квалитет, максимална брзина

Печатете остар црн текст и живописни фотографии без рабови во големини до A4

Icon 01

Едноставна контрола

Уживајте во практично користење и контрола преку 2-линискиот еднобоен LCD-екран

auto-2-sided-printing

Автоматско 2-страно печатење

Заштедете време со автоматското двострано печатење

Погледни сè

Детални спецификации

Општи спецификации

Функции

Wi-Fi, етернет, печатење

Спецификации на печатачот

Резолуција на печатење

До 4800 1 x 1200 dpi

Технологија за печатење

2 FINE картриџи (црн и во боја)
Печатач со резервоари за мастило што се дополнуваат

Брзина на црно-бело печатење

Прибл. 13,0 слики/мин. 2

Брзина на печатење во боја

Прибл. 6,8 слики/мин. 3

Брзо печатење на фотографии

Без рабови 10x15cm: прибл. 45 секунди 4

Печатење без рабови

Да A4, LTR, 4"x6", 5"x7", 8"x10", квадратна форма (5"x5", 4"x4", 89x89 mm)

Печатење на обете страни

Автоматско двострано печатење (A4, A5, B5, писма - обична хартија)

Картриџи и потрошувачка

Стандардни картриџи за мастило

GI-50 <PGBK>
GI-50 <C>
GI-50 <M>
GI-50 <Y>

Потрошувачка на картриџи (обична хартија)

Печатење A4-документи во боја 5
Црно-бело: 6.000 страници
Во боја: 7.700 страници
* Проценета дополнителна потрошувачка

Потрошувачка на картриџи (печатење фотографии)

Печатење фотографии во боја од 10x15cm 6
Во боја: 2.200 фотографии 
* Проценета дополнителна потрошувачка

Поддршка за хартија

Видови на хартија

Обична хартија
Хартија за висока резолуција (HR-101N)
Фотохартија Plus Glossy II (PP-201)
Фото-хартија Про платинеста (PT-101)
Фото-хартија Pro Luster (LU-101)
Фото-хартија плус полусјајна (SG-201)
Сјајна фотохартија за „секојдневна употреба“ (GP-501)
Матирана фото-хартија (MP-101)
Плик
Отстранливи фотоналепници (RP-101)
Магнетна фотохартија (MG-101)

Максимален внес на хартија

Заден фах: макс. 20 листови (фото хартија) или макс. 100 листови (обична хартија)
Касета: макс. 250 листови (обична хартија)

Големини на хартија

Заден фах: A4, A5, B5, LTR, LGL, 4"x6", 5"x7", 7"x10", 8"x10",
Пликови(DL, COM10), квадрат (5" x 5", 4"x4", 89x89 mm)
[Прилагодена големина] ширина: 55mm - 215,9mm, должина 89mm - 676mm

Касета: A4, A5, B5, LTR
[Прилагодена големина] ширина: 148,0 mm - 215,9mm, должина 210mm - 297mm

Тежина на хартија

Заден фах: обична хартија: 64 - 105 g/m²
Фотохартија од Canon: до 300 g/m² (фотохартија Pro Platinum PT-101)

Касета: обична хартија: 64 - 105 g/m²

Интерфејс

Тип и големина на екран

LCD-екран исполнет со точки

Јазици на екран

Можност за избор на 32 јазици: јапонски/англиски(mm и инчи)/германски/француски/италијански/шпански/холандски/португалски/норвешки/шведски/дански/фински/руски/чешки/унгарски/полски/словенски/турски/грчки/едноставен кинески/традиционален кинески/корејски/индонезиски/словачки/естонски/латвиски/литвански/украински/романски/бугарски/хрватски/виетнамски

Тип на интерфејс - PC / Mac

Hi-Speed USB (приклучок B)
Етернет: 10/100Mbps (автоматско префрлување)
Wi-Fi: IEEE802.11 b/g/n
Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка
Фреквентен опсег на безжичниот LAN: 2,4GHz

Тип на интерфејс - друго

Апликација PRINT Inkjet/SELPHY од Canon
Easy-PhotoPrint Editor
Апликација Message In Print
PIXMA Cloud Link
Дополнителна компонента за Canon Print Service (Android)
Apple AirPrint
Wireless Direct
Режим на пристапна точка
LAN/WLAN PictBridge
Mopria (Android)

Софтвер

Поддржани оперативни системи

Chrome OS

Windows 10, Windows 8.1, Windows 7 SP1

Работењето може да се гарантира само на компјутер со однапред инсталиран Windows 7 или понов оперативен систем.

Драјверот за печатачот и IJ Network Device Setup Utility се достапни за следните оперативни системи.
Windows Server 2008 R2 SP1, Windows Server 2012 R2, Windows Server 2016

OS X 10.10.5 - OS X 10.11, macOS 10.12 - macOS 10.14

Поддржани системи за мобилни уреди

iOS, Android, Windows 10 Mobile

Минимални системски предуслови

Windows: 2,0 GB или повеќе
Mac: 1,0 GB или повеќе
Забелешка: за инсталација на испорачаниот софтвер. Потребната количина на слободен простор во тврдиот диск.
Екран: 1024 x 768 XGA

Вклучен софтвер

Драјвер за печатач
IJ Printer Assistant Tool
Easy-PhotoPrint Editor (преземете)

Физички карактеристики

Тежина

прибл. 6,5 kg

Димензии (Ш x Д x В)

прибл. 403 x 369 x 166 mm

Ниво на акустичен шум

прибл. 50,5 dB(A) 7

Работна температура

5-35°C

Работна влажност

10-90%RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

AC 100-240 V, 50/60 Hz

Потрошувачка на енергија

Исклучено: прибл. 0,3W
Режим на подготвеност (поврзување со компјутер преку USB): прибл. 0,8 W
Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 1,6 W
Време за премин во режим на подготвеност: 11 мин. 10 сек.
Печатење (поврзување со компјутер преку USB): прибл. 21 W 8

Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC)

0,13 kWh 9

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, видот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За информации во врска со потрошувачката погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

* Бројот на страници што може да ги отпечатите со првото шише мастило е помал во однос на замената, бидејќи за време на првичното поставување се троши одредена количина на мастило за да се наполни главата за печатење. Потрошувачката на страници претставува вредност што е пресметана врз основа на посебен метод за тестирање на Canon, користејќи ја симулацијата за континуирано печатење и табелата за бои ISO/IEC 24712 со резервни шишиња со мастило по почетното поставување.

Потрошувачката на страници за црното мастило и мастилата во боја не треба да се комбинира.

Потрошувачката на страници може значително да се разликува во зависност од содржините што се печатат и други фактори.

** Измерено по меѓународни стандарди, во зададен режим. При непрекинато последователно печатење, печатачот може да ја намали брзината со која го извршува процесот за да спречи покачување на внатрешната температура.

  1. Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи
  2. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
  3. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
  4. Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања на драјверот со употреба на стандардот ISO/JIS-SCID N2 на фотохартија Plus Glossy II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.
  5. Потрошувачката на страници претставува вредност што е пресметана врз основа на посебен метод за тестирање на Canon, користејќи ја симулацијата за континуирано печатење и табелата ISO/IEC 24712 со резервни шишиња со мастило по почетното поставување.
  6. Потрошувачката на страници претставува вредност што е пресметана врз основа на посебен метод за тестирање на Canon, користејќи ја симулацијата за континуирано печатење и табелата ISO/IEC 29103 со резервни шишиња со мастило по почетното поставување.
  7. Обична хартија (A4, црно-бело). Акустичниот шум се мери врз основа на стандардот ISO7779.
  8. Печатење: при печатење на ISO/JIS-SCID N2 на обична хартија со големина A4 и користење зададени поставки.
  9. Вредност на типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): вредноста на TEC е пресметана под претпоставка дека на уредот постојано ќе се избира помеѓу режим на работа, режим на мирување и исклучување на напојувањето во период од 5 дена и дека уредот ќе биде или во режим на мирување или напојувањето ќе му биде исклучено во последните 2 дена од таа недела. Компанијата Canon сама ја пресметува вредноста на TEC на овој производ со помош на процедура за мерење на TEC усвоена во меѓународната програма ENERGY STAR.