PIXMA GM2050 од Canon
Спецификации

Главни спецификации

high-yield-refillable-ink-tanks

Вградени резервоари со мастило

Црно мастило за голема потрошувачка и мали работни трошоци

high-page-yield

Печатење големи количини

До 18.000 страници од 3 шишиња црно мастило*.

350-sheet-plain-paper-capacity

Капацитет за 350 листови

Голем капацитет за обична хартија

wired-and-wireless-connectivity

Сите опции за поврзување

Етернет и Wi-Fi

smartphone-ready

Можност за поврзување со паметен телефон

Добијте целосна контрола со апликацијата Canon PRINT (iOS и Android)

sharp-black-text

Остар текст во црна боја

Наменско црно мастило со пигмент за печатење јасни, остри и професионални документи.

high-speed

Големи брзини

Брзини на печатење до 13 црно-бели слики/мин.**.

auto-2-sided-printing

Автоматско 2-страно печатење

Заштедете време со автоматското двострано печатење

Погледни сè

Детални спецификации

Општи спецификации

Функции

Wi-Fi, етернет, црно-бело печатење

Спецификации на печатачот

Резолуција на печатење

До 600 1 x 1200 dpi

Технологија за печатење

1 FINE-картриџ (црна боја) со изборен картриџ со боја 2
Печатач со резервоари за мастило што се дополнуваат

Брзина на црно-бело печатење

Куќиштето со мала тежина од прибл. 13,0 слики/мин. 3

Брзина на печатење во боја (со изборен картриџ со боја)

Куќиштето со мала тежина од прибл. 6,8 слики/мин. 4

Печатење на обете страни

Автоматско двострано печатење (A4, A5, B5, писма - обична хартија)

Картриџи и потрошувачка

Стандардни картриџи за мастило

GI-50

Изборни картриџи за мастила во боја

CL-541 5
CL-541XL 6

Потрошувачка на картриџи (обична хартија)

Еднобојно печатење на A4-документи 7
Црно-бело: 6.000 страници

Во боја (CL-541): 180 страници 8
Во боја (CL-541XL): 400 страници 9
* Проценета дополнителна потрошувачка

Поддршка за хартија

Видови на хартија

Обична хартија
Хартија за висока резолуција (HR-101N)
Плик

Максимален внес на хартија

Заден фах: макс. 100 листови (обична хартија)
Касета: макс. 250 листови (обична хартија)

Големини на хартија

Заден фах: A4, A5, B5, LTR, LGL
Пликови(DL, COM10), големина на картички(91 x 55 mm)
[Прилагодена големина] ширина: 55mm - 215,9mm, должина 89mm - 676mm

Касета: A4, A5, B5, LTR
[Прилагодена големина] ширина: 148,0 mm - 215,9mm, должина 210mm - 297mm

Тежина на хартија

Заден фах/касета: обична хартија: 64 - 105 g/m²

Интерфејс

Тип на интерфејс - PC / Mac

Hi-Speed USB (приклучок B)
Етернет: 10/100Mbps (автоматско префрлување)
Wi-Fi: IEEE802.11 b/g/n
Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка
Фреквентен опсег на безжичниот LAN: 2,4GHz

Тип на интерфејс - друго

PIXMA Cloud Link
Апликација PRINT Inkjet/SELPHY од Canon
Дополнителна компонента за Canon Print Service (Android)
Wireless Direct
Режим на пристапна точка

Софтвер

Поддржани оперативни системи

Windows 10, Windows 8.1, Windows 7 SP1

Работењето може да се гарантира само на компјутер со однапред инсталиран Windows 7 или понов оперативен систем.

Драјверот за печатачот и IJ Network Device Setup Utility се достапни за следните оперативни системи.
Windows Server 2008 R2 SP1, Windows Server 2012 R2, Windows Server 2016

Поддржани системи за мобилни уреди

iOS, Android (преку апликацијата Canon PRINT Inkjet/SELPHY)

Минимални системски предуслови

Windows: 2,0 GB или повеќе
Забелешка: за инсталација на испорачаниот софтвер. Потребната количина на слободен простор во тврдиот диск.
Екран: 1024 x 768 XGA

Вклучен софтвер

Драјвер за печатач
IJ Printer Assistant Tool

Физички карактеристики

Тежина

прибл. 6,0 kg

Димензии (Ш x Д x В)

прибл. 403 x 369 x 166 mm

Ниво на акустичен шум

прибл. 52,0 dB(A) 10

Работна температура

5-35°C

Работна влажност

10-90%RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

AC 100-240V, 50/60Hz

Потрошувачка на енергија

Исклучено: прибл. 0,3W
Режим на подготвеност (поврзување со компјутер преку USB): прибл. 0,8 W
Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 1,6 W
Време за премин во режим на подготвеност: 1 мин. 29 сек.
Печатење (поврзување со компјутер преку USB): прибл. 13 W 11

Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC)

0,12 kWh 12

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За информации во врска со потрошувачката погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

* Потрошувачката на страници претставува вредност што е пресметана врз основа на посебен метод за тестирање на Canon, користејќи ја симулацијата за континуирано печатење и табелата за еднобојно печатење ISO/IEC 19752 со резервно мастило по почетното поставување.

Потрошувачката на страници може значително да се разликува во зависност од содржините што се печатат и други фактори.

** Измерено по меѓународни стандарди, во зададен режим. При непрекинато последователно печатење, печатачот може да ја намали брзината со која го извршува процесот за да спречи покачување на внатрешната температура.

 1. Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи
 2. Печатете документи во боја со изборниот картриџ со боја. Овој производ е еднобоен инк-џет печатач. И покрај тоа што може да печатите во боја ако купите компатибилен картриџ со боја, се препорачува брзо искористување на инсталираниот картриџ. Откако ќе го испразните инсталираниот картриџ со боја, ве молиме заменете го со заштитникот на контактот или со нов картриџ во боја.
 3. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
 4. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
 5. Печатете документи во боја со изборниот картриџ со боја. Овој производ е еднобоен инк-џет печатач. И покрај тоа што може да печатите во боја ако купите компатибилен картриџ со боја, се препорачува брзо искористување на инсталираниот картриџ. Откако ќе го испразните инсталираниот картриџ со боја, ве молиме заменете го со заштитникот на контактот или со нов картриџ во боја.
 6. Печатете документи во боја со изборниот картриџ со боја. Овој производ е еднобоен инк-џет печатач. И покрај тоа што може да печатите во боја ако купите компатибилен картриџ со боја, се препорачува брзо искористување на инсталираниот картриџ. Откако ќе го испразните инсталираниот картриџ со боја, ве молиме заменете го со заштитникот на контактот или со нов картриџ во боја.
 7. Потрошувачката на страници претставува вредност што е пресметана врз основа на посебен метод за тестирање на Canon, користејќи ја симулацијата за континуирано печатење и табелата за еднобојно печатење ISO/IEC 19752 со резервно мастило по почетното поставување.
 8. Печатете документи во боја со изборниот картриџ со боја. Овој производ е еднобоен инк-џет печатач. И покрај тоа што може да печатите во боја ако купите компатибилен картриџ со боја, се препорачува брзо искористување на инсталираниот картриџ. Откако ќе го испразните инсталираниот картриџ со боја, ве молиме заменете го со заштитникот на контактот или со нов картриџ во боја.
 9. Печатете документи во боја со изборниот картриџ со боја. Овој производ е еднобоен инк-џет печатач. И покрај тоа што може да печатите во боја ако купите компатибилен картриџ со боја, се препорачува брзо искористување на инсталираниот картриџ. Откако ќе го испразните инсталираниот картриџ со боја, ве молиме заменете го со заштитникот на контактот или со нов картриџ во боја.
 10. Обична хартија (A4, црно-бело). Акустичниот шум се мери врз основа на стандардот ISO7779.
 11. Печатење: при печатење ISO/JIS-SCID N2 (печатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените поставки.
 12. Вредност на типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): вредноста на TEC е пресметана под претпоставка дека на уредот постојано ќе се избира помеѓу режим на работа, режим на мирување и исклучување на напојувањето во период од 5 дена и дека уредот ќе биде или во режим на мирување или напојувањето ќе му биде исклучено во последните 2 дена од таа недела. Компанијата Canon сама ја пресметува вредноста на TEC на овој производ со помош на процедура за мерење на TEC усвоена во меѓународната програма ENERGY STAR.