Canon CanoScan 4400F Спецификации

Тип

Скенер со рамно лежиште, со вовлекување на листови

Елемент за скенирање

CCD

Извор на светлина

Ладна катодна флуоресцентна сијалица

Оптичка резолуција

4800x9600dpi

Изборна резолуција

25 - 19200dpi¹

Интерфејс

USB2.0 Hi-Speed

Градација на скенирање (боја)

48 bit-а влез / 48/24 bit-а излез

Градација на скенирање (сиви нијанси)

48 bit-а влез / 16¹/8 bit-а излез

Максимална големина на документ

A4 / писмо [216 x 297mm]

Брзина на предскенирање

Прибл. 5 сек

Брзина на скенирање (боја)

7,7 мсек./ред (2400 dpi), 14,8 мсек./ред (4800 dpi)

Брзина на скенирање (сиви нијанси)

7,7 мсек./ред (2400 dpi), 14,8 мсек./ред (4800 dpi)

Брзина на скенирање (црно-бело)

7,7 мсек./ред (2400 dpi), 14,8 мсек./ред (4800 dpi)

Брзина на скенирање (A4, 300dpi, боја)

7,4 - 74,0 мсек/ред

Тип на филм

Филм во боја (негатив, позитив)


Црно-бел филм (негатив, позитив)

Ракување со филм

35mm лента (6 кадри), монтирани слајдови (4) ¹

Напојување

AC адаптер ¹

Потрошувачка на енергија

17W макс, 4W подготвеност

Димензии

259 x 474 x 83 mm

Тежина

Прибл. 2,8kg

Опсег на работење (температура)

10 ºC до 35 ºC

Опсег на работење (влажност)

10% до 90% RH (20% до 80% RH за скенирање филм), без формирање кондензација

Барања за оперативен систем

За USB2.0 Hi-Speed ¹: Windows 2000 Pro, XP (Home/Pro/Media Center 2004): CPU: Pentium III, Celeron (566 MHz) или повисоко, 128MB RAM, 450MB слободен простор на ХДД, USB порта, CD ROM единица, High colour (16bit-а), екран 1.024 x 768


За USB ¹ (USB1.1 еквивалент): Windows 98 ², 98SE, 2000 Pro, ME, XP (Home/Pro/Media Center 2004): CPU: Pentium II 300MHz или повисоко. 128 MB, 450MB слободен простор на цврст диск, USB порта, CD ROM единица, High colour (16bit-а), екран 1.024 x 768


За USB2.0 Hi-Speed ¹: Mac OS X v10.2.8 или понов: PowerPC G4/G5/Intel процесор, 128 MB RAM, USB порта, 32.000 бои, екран 1.024 x 768


За USB ¹ (USB1.1 еквивалент): Mac OS X v10.2.8 или понов: PowerPC G3/G4/G5, 128 MB RAM, USB порта, 32.000 бои, екран 1.024 x 768

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се предмет на промена без најава

Градација на скенирање: оптичка густина: 3.3 DMax, интерна мерка на Canon

Брзини на скенирање измерени со режим USB2.0 Hi-Speed. Само време на скенирање, преносот на податоци не е вклучен

CanoScan и ScanGear се заштитни знаци на Canon Inc.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на корпорацијата Microsoft во Соединетите Американски Држави и/или во други земји

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните компании

Спецификација CEL 1.0 21042006

Фуснота

¹ Зголемената резолуција е функција на единицата ScanGear CS

¹ Само скенирање филм

¹ Slides must be less than 2mm thick

¹ Типовите на адаптер за струја се разликуваат во зависност од регионот

¹ За системот на домаќин PC/Mac, обезбеден е стандардна поддршка за USB порта


² ScanSoft OmniPage SE не поддржува Win 98 прво издание