Canon 10x30 IS II

Спецификации

Детални спецификации

Оптички карактеристики

 • Вид на двоглед

  Призма

 • Зголемување

  10x

 • Ефективен дијаметар на објективот

  30 mm

 • Големина на филтерот

  -

 • Реално видно поле

 • Видливо видно поле

  55,3°¹

 • Видно поле при 1000 m

  105 m

Оптичка конструкција

 • Конструкција на објективот

  2 елементи во 1 група

 • Конструкција на визирот на објективот

  5 елементи во 4 групи

 • UD објектив

  -

 • Израмнувач на двојно поле

  Да

 • Дијаметар на излезна зеница

  3,0 mm

 • Растојание од око до објектив

  14,5 mm

 • Вид на призма

  Призма Porro II

 • Слој на објективот

  Super Spectra слој

Корекција на диоптер и фокусирање

 • Систем за фокусирање

  Движење на елементите во објективот

 • Начин на фокусирање

  Рачно фокусирање

 • Начин на корекција на диоптер

  Прстен за корекција на диоптер

 • Опсег на корекција на диоптер

  +/- 3,0 m-1 (диоптер)

 • Најмало растојание на фокусирање

  4,2 m

Стабилизатор на слика

 • Систем за стабилизација на слика

  Призма со променлив агол

 • Агол на корекција

  +/- 1,0°

 • Систем за откривање на тресење

  2 жироскопски сензори

 • Активирање на стабилизацијата на сликата

  Прекинувач со копче на притиснување

 • Извор на напојување со енергија

  2 батерии со AA големина

 • Издржливост на батеријата

  +25°C: прибл. 9 часа


  -10°C: прибл. 1 час (со користење алкални батерии)¹

 • Индикатор за ниво на енергија во батеријата

  Да (LED)

Физички спецификации

 • Отпорност на вода

  -

 • Гумена облога

  Да

 • Работни услови

  Од -10°C до 45°C, влажност до 90%

 • Ширина

  127 mm

 • Висина

  150 mm

 • Длабочина

  70 mm

 • Тежина (без батерија)

  600 g

 1. ¹ Видливо видно поле врз основа на стандардот ISO 14132-1:2002

 2. ¹ Врз основа на стандардите за тестирања спроведени од Canon