Видеокамери

Canon LEGRIA HF G30

Спецификации

Спецификации

 • Full HD

 • Видео објектив за HD

 • Широкоаголен објектив

 • 20x оптички зум

 • Стабилни снимки во секоја прилика

 • Стабилно фотографирање во движење

 • Врвно фотографирање при слаба осветленост

 • Моќна обработка со DIGIC

 • Wi-Fi далечински управувач и лесно споделување

 • Кружен отвор на бленда со 8 сечила

 • Снимање на AVCHD со 28Mbps

 • Снимање на MP4 со 35 Mbps

 • Совршен звук кој одговара на сцената

 • Професионален звук

 • Органски LED екран на допир од 8,8cm

 • Два отворa за SDXC картички

 • Моментален автоматски фокус

Детални спецификации

Видео систем

 • Формати за снимање

  AVCHD/MP4


  Можност за истовремено снимање

 • Медиум за снимање

  SDXC/SDHC/SD мемориски картички (2 отвори);


  Можност за истовремено снимање во двата отвори


  Можност за пренасочено снимање

 • Макс. време на снимање*

  Променлива вкупна вредност, во зависност од големината на мемориската картичка¹


  64GB SDXC картичка: 24ч. 30мин.²³ (не се испорачува)

Сензор

 • Тип

  Напреден HD CMOS PRO од тип 1/2,84

 • Вкупно пиксели

  3,09 мегапиксели

 • Ефективни пиксели: видео

  2,91 мегапиксели

 • Ефективни пиксели: фотографија

  2,07 мегапиксели (16:9)

 • Филтер

  Филтер со Bayer шаблон

Објектив

 • Напредно зумирање

  НЕ

 • Оптички зум

  20x

 • Дигитален зум

  400x

 • Фокусна должина

  3,67 - 73,4mm

 • 35mm еквивалентна фокусна должина

  26,8 - 576mm (35mm еквивалент без динамичка IS/28,8-576mm со динамичка IS)

 • Максимална решетка

  Од f1,8 до f2,8 (кружен отвор на блендата со 8 сечила)

 • Минимално растојание на фокусирање

  10mm

 • Стабилизатор на слика

  Оптички стабилизатор на слика


  Интелигентна IS со напреден динамички режим

 • Дијаметар на филтер

  58mm

 • Широко прикачување

  ДА (изборен WA-H58)

Процесор на слика

 • Процесор на слика

  DIGIC DV 4

 • Технологија за откривање лице

  ДА

Екран

 • Големина на екран

  Органски LED екран на допир од 8,8cm (3,5"), 100% приказ

 • Пиксели

  1,23 милиони точки

 • Екран на допир

  ДА - капацитивен вид на органски LED екран

 • Рачно прилагодување

  Осветленост

Функција за Wi-Fi

 • Функција за Wi-Fi

  ДА: функции за Wi-Fi далечински управувач и споделување (поддржува 5Ghz¹ и 2,4Ghz)

Поддршка за GPS

 • Поддршка за GPS

  Да: со изборен приемник GP-E2

Режим за бебиња

 • Режим за бебиња

  НЕ

Надворешен HDD уред за складирање

 • Директно складирање на надворешен HDD

  НЕ

Визир

 • Големина на екран

  0,61cm (0,24"), 100% приказ

 • Пиксели

  1,56 милиони точки

Минимална осветленост

 • Минимум лукси

  1 лукс

 • Ноќен режим

  Слаба осветленост (0,1 лукс)

 • Автоматско прилагодување на граница на Gain контрола

  ДА

Фокус

 • Автоматски/рачно

  ДА/ДА

 • Контрола

  АВТОМАТСКИ: AF за откривање лице/AF само за лице/моментален AF/среден AF/TV AF


  РАЧНО: прстен на објектив, LED екран на допир, однапред подесен фокус

 • Помош при рачно фокусирање

  ДА (Зголемување, Зумирање)

Креативни функции

 • Креативни функции

  Филтери за изглед како во кино

AE режим

 • Интелигентен автоматски режим

  ДА (38 сцени)

 • Програми за AE

  АВТОМАТСКИ;


  M режим: P, Tv, Av, M (рачна експозиција), SCN (портрет, спорт, снег, плажа, зајдисонце, ноќе, слаба осветленост, рефлектор, огномет);


  Режим на кино: P, Tv, Av, M

 • Зебра

  ДА

Компензација на задно осветлување

 • Компензација на задно осветлување

  ДА (автоматски или контрола на корисник)

Баланс на белата боја

 • Тип

  FAWB

 • Автоматски

  ДА

 • Поставување/зададена вредност

  ДА: Подесено 1, Подесено 2, дневна светлина, сенка, облачно, вештачка светлина, флуоресцентно, флуоресцентно H, температура на боја

Брзина на бленда

 • Максимум

  1/2000-ти дел од сек.

 • Бавно

  1/2 сек.

Прилагодување на квалитет на слика

 • Ефекти на слика

  НЕ

 • Функции за прилагодување

  Осветленост, контраст, острина, длабочина на боја

Прилагодена контрола

 • Прилагодена контрола

  ДА: контролно вртливо копче и 5 копчиња со доделување

Фотографии

 • Големина на снимка

  1920 x 1080 (не во режим на кино)

 • Режим на континуирано снимање

  НЕ

 • Автоматска експозиција со групирање

  НЕ

 • Симултано снимање фотографии

  ДА

 • Избор на AF функција на кадар

  НЕ

 • Хистограм

  НЕ

 • Копче за фотографирање

  LED екран на допир

 • Фото секвенца

  НЕ

Самостоен тајмер

 • Самостоен тајмер

  НЕ

СНИМ. преглед/СНИМ. пребарување

 • СНИМ. преглед/СНИМ. пребарување

  ДА/НЕ

Режим на снимање

 • Режим на снимање

  Четири режими за снимање со AVCHD квалитет¹


  50P: 1920 x 1080, 28Mbps²


  50i/PF25: 1920x1080, 24Mbps²


  50i/PF25: 1920x1080, 17Mbps²


  50i/PF25: 1440x1080, 5Mbps


  Пет режими за снимање со MP4 квалитет


  50p: 1920 x 1080, 35Mbps²


  25p: 1920 x 1080, 24Mbps²


  25p: 1920 x 1080, 17Mbps²


  25p: 1280 x 720, 4Mbps


  25p: 640x360, 3Mbps

 • Режим на континуирано снимање

  ДА (25p)

 • Снимање на забавени и забрзани видео снимки

  Само MP4 режим (2x брзо/ 0,5x бавно)

 • x.v.Color

  НЕ

 • Куси видео записи

  ДА, за време на снимањето

 • Pre REC

  ДА со доделено копче

 • Двојно снимање

  НЕ

 • Ленти во боја и тест тон

  НЕ

Пребарување

 • Фотографии

  НЕ

 • Датум

  НЕ

Мемориска картичка

 • Multi Media картичка

  НЕ

 • Secure Digital картичка

  SD / SDHC / SDXC

 • Снимање на видео

  ДА

 • Внатрешен податочен трансфер

  ВИДЕО: Да (од картичка A на картичка B)


  ФОТОГРАФИИ: Да (од картичка A на картичка B)

Аудио

 • Систем

  Dolby Digital 2-кан. (AC-3 2-кан.);


  5.1 опкружувачки звук (со помош на изборен SM-V1 микрофон)

 • Избирање на аудио сцена

  ДА

 • Микрофон со зумирање

  ДА (прилагодлив одзив на фреквенција и насочување)

 • Рачно снимање контрола на ниво

  ДА

Приклучоци

 • Слушалки

  ДА

 • Микрофон

  ДА

 • USB

  ДА (Mini-B, Hi-Speed USB - само излез)

 • DV

  НЕ

 • Директно печатење

  НЕ

 • Аналоген влез

  НЕ

 • AV

  ДА (само излез)

 • Компонентен

  ДА (само излез)

 • HDMI

  ДА (HDMI™ мини приклучок - само излез)

LANC

 • Вграден полнач

  ДА

Брзо вклучување

 • Брзо вклучување

  НЕ

Приклучок за дополнителна опрема

 • Приклучок за дополнителна опрема

  ДА (приклучок со држач и мини напреден приклучок за дополнителна опрема)

Комплет за поврзување со PC

 • DV Network Solution Disk

  НЕ

 • Апликативен софтвер

  ДА

 • USB кабел

  ДА

Интернет

 • Лесно преснимување на интернет

  ДА

 • Конвертирање во MP4

  ДА

 • HD -> SD конверзија

  НЕ

Безжичен контролор

 • Безжичен контролор

  ДА

Батерија

 • Тип

  Литиум-јон

 • Интелигентен батериски систем

  ДА

 • Батерија вклучена во комплетот

  BP-820

 • Макс. време на снимање (со испорачаната батерија)

  3ч. 10мин.

 • Издржлива батерија

  BP-828

 • Подолго време на снимање**

  4ч. 55мин.¹

Димензии

 • Ш x В x Д

  115 x 84 x 231mm (со сенило на објектив)

 • Тежина

  900g (со сенило на објектив и батерија)

*Режим на снимање со најмалку Mbps

**Нормална LCD осветленост и изборна долготрајна батерија

Спецификациите се подложени на промена без претходна најава

 1. ¹ Се препорачува SDHC картичка од класа 6 или повисока класа за снимање со 50P, се препорачува SDHC картичка од класа 4 или повисока класа за режими со 24Mbps/17Mbps, а за останатите режими на снимање се препорачува SDHC картичка од класа 2 или повисока класа


  ² Режим на снимање со најмалку Mbps


  ³ Не е можно континуирано снимање подолго од 12 часа

 2. ¹ Во Катар и Индонезија нема поддршка за фреквенција од 5GHz

 3. ¹ Варијабилна бит стапка што се користи кај сите режими на снимање


  ² Се препорачува SDHC картичка од класа 6 или повисока класа за снимање со 50P, се препорачува SDHC картичка од класа 4 или повисока класа за режими со 24Mbps/17Mbps, а за останатите режими на снимање се препорачува SDHC картичка од класа 2 или повисока класа, мемориската картичка не се испорачува

 4. ¹ Нормална LCD осветленост и изборна долготрајна батерија