Canon ME200S-SH Спецификации

КАМЕРА

Сензор

CMOS сензор со извонредни 35mm

Филтер

Филтер за основни RGB бои (Bayer низа)

Ефективни пиксели по сензор

Прибл. 8,29MP (3840 x 2160)

Минимална осветленост

59,94 Hz режим: 0,015 лукси 50Hz режим: 0,013 лукси

ND филтер

Да, 2 стаклени ND филтри (1/8, 3 чекори или 1/64 , 6 чекори). Автоматско / рачно избирање на електронската контрола

Хоризонтална резолуција

Во зависност од објективот што се користи.

Објектив со менување

EF приклучок од Canon со заклучување при снимањето

Контрола на фокус

Рачно фокусирање преку објективот или преку далечинскиот управувач RC-V100; AF за една снимка преку копче со доделување, Dual Pixel CMOS AF со компатибилни објективи EF, EF-L и EF-S

Контрола на ирис

Рачно; чекори на зголемување од 1/2, 1/3 или фино (прибл. чекор од 1/8). Автоматски ирис со притиснување преку копче со доделување. Автоматски (комбинирана функција од ирис, засилување, бленда и ND филтер)

Опсег на решетка

Во зависност од избраниот објектив

Стабилизација на слика

Во зависност од избраниот објектив

Дигитален телеконвертор

Да : X2/ X4/X8 зголемување

Тип

DIGIC DV 4

Прецизност на земање примероци

YCbCr 422 преку 3G/HD-SDI; RGB 444, YCbCr 444, YCbCr 422 преку HDMI

Битна длабочина

10 бита, ефикасни 8 бита

СНИМАЊЕ

Медиуми за зачувување видео записи

Надворешен уред за снимање

Формат на фајл за снимање

Во зависност од надворешниот уред

Стапка на слики за снимање

Снимање со 3G/HD-SDI: 1920x1080: 59,94P/59,94i/50P/50i/29,97P/25P/23,98P


1280x720: 59,94P/50P/29,97P/25P/23,98P


HDMI излез: 1920x 1080: 59,94P/59,94i/50P/50i/29,97PsF/25PsF


1280x720: 59,94P/50P


640x480: 59,94P


768x576: 50P

Бавно/брзо движење

Не

Снимање со интервали

Не

Снимање на слики

Бр.

Пред снимање (снимање во компонентата cache)

Не

Обратно скенирање

Не

Опции за прилагодена слика

Девет опции за прилагодена слика: Canon Log, широк динамички опсег, EOS стандард, CP1 - CP6. Поставки што може да ги прилагоди корисникот: црна боја, црна гама, детали при силна осветленост, острина, намалување на шум, баланс на белата боја. Прилагодливо за перформансите на Chroma Key¹

HD->SD конверзија

Не

Снимање звук

48kHz, Linear PCM, 16 битна со 2 канали

СИСТЕМ

Подесувања на автоматска експозиција

Приоритет на бленда, приоритет на решетка, автоматска контрола на засилување (AGC)¹

Аудио влез

Мини стерео приклучок од 3,5mm, поддршка за приклучување микрофон

Излез за слушалки

Не

HDMI

Да. Само излез,

USB

Не

3G/HD-SDI излез

Да, X2; излез 1 компатибилен со OSD, излез 2 - чист.

Временски код

Не

Genlock

Да, само влез, BNC

Компонентен излез

Не

AV приклучок

Не

DC влез

Да x2, 4-пински XLR, 2-пински приклучок. Влез 11 - 17V

Приклучок за објектив

Да, 12-пински приклучок

Приклучок со далечински управувач

Да, x2: Далечински управувач A: мини приклучок од 2,5mm/Далечински управувач B: кружен 8-пински. И двата користат уникатен протокол од Canon.

Приклучок за мемориска картичка

Да, microSD картичка (само за ажурирање на фирмвер, нема можност за снимање)

Ленти во боја

Да, SMPTE, EBU и ARIB, во зависност од фреквенцијата на системот

Ламба за сигнализирање

Не

Копче со прилагодување

Не

Функции што ги доделува корисникот

Да, 3 копчиња. 4 функции, достапни ако се користи додатокот RC-V100


Функции што можат да се доделат: AF со една снимка / автоматски ирис со притиснување / ABB / AE Shift + / AE Shift - / лента / постави баланс на бела боја / телеконвертор / инфрацрвено / надворешно снимање / прилагодена слика /


A/M режим за снимање. Овие функции можат да се користат со далечинскиот управувач RC-V100.

Прилагодено бирање

Не

ФУНКЦИИ ЗА СНИМАЊЕ

Мерење на експозиција

Задно осветлување, стандардно, рефлектор

Компензација на експозиција

Да: ±2,0, ±1,75, ±1,50, ±1,25, ±1,0,±0,75, ±0,50, ±0,25 или ±0

Заклучување на експозиција

Не

Подесување на автоматска контрола на засилување

Да, ИСКЛУЧЕНО (56dB) или вредност од 30dB до 54 dB (во чекори на зголемување од 3 dB)

Динамички опсег

Canon Log/режим со широк динамички опсег: 800%/12 чекори со 9,0dB (прибл. ISO 900)

Подесување на засилување

Од 0dB до 56dB во интервали од 3dB.

Еквивалентен ISO опсег (прибл.)

320 - 204800

Режими на контрола

Рачно со чекори на зголемување од 1/4, автоматски (комбинирана функција од ирис, засилување, бленда и ND филтер)

Брзина на бленда

Од 1/3 сек. до 1/2000 сек. во зависност од режимот за снимање и фреквенцијата на системот

Агол на бленда

Не

Бавна бленда (SLS)

Не

Обратно скенирање

Да

Јасно скенирање

Не

Режим на снимање со инфрацрвени зраци

Да: филтер за елиминирање на IR зраци, се користи електронски.

Вградена лампа со инфрацрвени зраци

Не

Автоматски

ДА

Однапред подесено

Дневна светлина/вештачка светлина

WB без потреси

Да, преку менито за прилагодени функции

Рачно подесување

Поставено A, поставено B (зададено 5.500K)Kelvin ( 2000K - 15000K)

Автоматски баланс на црната боја

Да

Систем за одбројување

Не

Активирај подесување на вредности

Не

Снимање

Linear PCM 48 kHz 16-битна дигитална конверзија, 2 канали

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА

Испорачано

2-пински адаптер за напојување

По избор

Далечински управувач RC-V100, RS-422 8-пински кабел за далечинска употреба RR-10 (10m) / RR-100 (100m), компактен адаптер за напојување AC-E19

Работен напон

DC: 11 - 17V преку 4-пински XLR или 2-пински приклучок

Потрошувачка на енергија

11W (прибл.)

РАЗНО

Димензии

102mm x 116mm x 113mm (Ш x В x Д) 4,0 x 4,6 x 4,4 инчи

Тежина (само камера)

Прибл. 1,0 kg (2,2 lbs) само куќиштето

Функционирање

Прибл. Од 0 до 40°C, (85% (релативна влажност), прибл. Од -5 до 45°C, 60% релативна влажност)

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

Фуснота

¹ За овозможување на сите функции на фотоапаратот може да биде потребна надградба на фирмверот. Посетете ја веб-страницата за поддршка на Canon за повеќе информации или обратете се кај локалниот претставник на Canon.

¹ За овозможување на сите функции на фотоапаратот може да биде потребна надградба на фирмверот. Посетете ја веб-страницата за поддршка на Canon за повеќе информации или обратете се кај локалниот претставник на Canon.

¹ За овозможување на сите функции на фотоапаратот може да биде потребна надградба на фирмверот. Посетете ја веб-страницата за поддршка на Canon за повеќе информации или обратете се кај локалниот претставник на Canon.

¹ За овозможување на сите функции на фотоапаратот може да биде потребна надградба на фирмверот. Посетете ја веб-страницата за поддршка на Canon за повеќе информации или обратете се кај локалниот претставник на Canon.