Canon RF 800mm F11 IS STM
Спецификации

Тежина (g)

1260

Дијаметар на филтер (mm)

95

Макс. дијаметар x должина (mm)

101,6 x 351,8
(101,6 x 281,8)1

Отпорност на прав/влага

-

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

Големина на слика

Целосна слика

Еквивалентна фокусна должина за 35mm филм (mm)

800

Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

02°35′, 01°40′, 03°05′

Изработка на објектив (елементи/групи)

11/8

Бр. на сечила на дијафрагма

НЕМА

Минимален отвор на бленда

11

Најмало растојание на фокусирање (m)

6

Максимално зголемување (x)

0,14

Информации за оддалеченост

Да

Стабилизатор на слика

42

AF двигател

Мотор

Дополнителна опрема

Капаче за објектив

E-95

Сенило на објектив

ET-101

Торбичка/футрола за објектив

LZ1435

Капаче за задниот отвор

Капаче за заштита од прав за објективи RF

Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

Не е компатибилно

Зголемување со цевка за продолжување EF25 II

Не е компатибилно

Компатибилност на додатокот за продолжување

Само додатоци за продолжување RF

Друга дополнителна опрема

Спецификации со ДОДАТОКОТ ЗА ПРОДОЛЖУВАЊЕ RF 1,4X

Фокусна должина

1120 mm

Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

01°50′, 01°10′, 02°10′

Максимална решетка

F16

Максимално зголемување

0,19x

AF можно

Да

Стабилизацијата на слика функционира

Да

Спецификации со ДОДАТОКОТ ЗА ПРОДОЛЖУВАЊЕ RF 2X

Фокусна должина

1600 mm

Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

01°20′, 50′, 01°30′

Максимална решетка

F22

Максимално зголемување

0,28x

AF можно

Да

Стабилизацијата на слика функционира

Да

¹ Димензии на објективот кога е во вовлечена положба

² Тестирано според стандардите CIPA

Независно дали објективот се користи со додатоците за продолжување или без нив, површината за AF на фотоапаратот е намалена за приближно 40% хоризонтално и 60% вертикално од површината на сликата.

За да го користите овој објектив со додатоците за продолжување или без нив, кога е прикачен на EOS R, EOS Ra или EOS RP, потребна е компатибилна верзија на фирмверот. Преземете го најновиот фирмвер за фотоапарати од веб-сајтот на Canon и инсталирајте го во вашиот фотоапарат.

За да добиете најдобри резултати ви препорачуваме да користите апликации за фотоапарати од Canon за обработка на RAW-слики снимени со овој објектив, независно дали биле користени додатоците за продолжување или не. Ако користите компјутер, ве молиме преземете ја најновата верзија на Digital Photo Professional и Picture Style Editor од веб-страницата на Canon. Доколку користите таблет-уред, тогаш преземете го софтверот Digital Photo Professional Express од App Store.