Објективи RF

Canon RF 800mm F11 IS STM

Спецификации

Спецификации

 • 800 mm

  Извонреден телефото опсег

 • Стабилизација на слика со 4 чекори

  Напредна стабилизација на сликата

 • STM-мотор

  Тивок и рамномерен фокус за видео, брз за фотографии

 • Компактна големина

  281,8 mm кога е вовлечен

 • Контролен прстен за објективот

  За директна контрола на поставките Tv/компензација на експозицијата/ISO

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Големина на слика
  Целосна слика
 • Еквивалентна фокусна должина за видео од 35 mm (mm)
  800
 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)
  02°35′, 01°40′, 03°05′
 • Конструкција на објективот (елементи/групи)
  11/8
 • Број на сечила на дијафрагмата
  НЕМА
 • Минимална решетка
  11
 • Минимално растојание на фокусирање (m)
  6
 • Максимално зголемување (x)
  0,14
 • Информации за оддалеченост
  Да
 • Стабилизација на слика OIS1
  4
 • Мотор за AF
  STM

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив
  E-95
 • Сенило на објектив
  ET-101
 • Торбичка/футрола за објектив
  LZ1435
 • Капаче за задниот отвор
  Капаче за заштита од прав за објективи RF
 • Зголемување со цевка за продолжување EF12 II
  Некомпатибилен
 • Зголемување со цевка за продолжување EF25 II
  Некомпатибилен
 • Компатибилност со додаток за продолжување
  Само додатоци за продолжување RF

Спецификации со додатокот за продолжување од 1,4x

 • Фокусна должина
  1120 mm
 • Агол на гледање (хориз., верт., дијаг.)
  01°50′, 01°10′, 02°10′
 • Максимална решетка
  F16
 • Максимално зголемување
  0,19x
 • AF можно
  Да
 • Стабилизација на слика
  Да

Спецификации со додатокот за продолжување од 2x

 • Фокусна должина
  1600 mm
 • Агол на гледање (хориз., верт., дијаг.)
  01°20′, 50′, 01°30′
 • Максимална решетка
  F22
 • Максимално зголемување
  0,28x
 • AF можно
  Да
 • Стабилизација на слика
  Да

Физички спецификации

 • Отпорност на прав/влага
  -
 • Дијаметар на филтер (mm)
  95
 • Макс. дијаметар x должина (mm)2
  101,6 x 281,8
 • Тежина (g)
  1260

Независно дали објективот се користи со додатоците за продолжување или без нив, површината за AF на фотоапаратот е намалена за приближно 40% хоризонтално и 60% вертикално од површината на сликата.
За да го користите овој објектив со додатоците за продолжување или без нив, кога е прикачен на EOS R, EOS Ra или EOS RP, потребна е компатибилна верзија на фирмверот. Преземете го најновиот фирмвер за фотоапарати од веб-сајтот на Canon и инсталирајте го во вашиот фотоапарат.
„За да добиете најдобри резултати ви препорачуваме да користите апликации за фотоапарати од Canon за обработка на RAW-слики снимени со овој објектив, независно дали биле користени додатоците за продолжување или не.
Ако користите компјутер, ве молиме преземете ја најновата верзија на Digital Photo Professional и Picture Style Editor од веб-страницата на Canon. Доколку користите таблет-уред, тогаш преземете го софтверот Digital Photo Professional Express од App Store“.

 1. Тестирано според стандардите CIPA
 2. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба