PIXMA TS9551C
Спецификации

Спецификации

Icon 01

"Сè-во-едно" A3 печатач

Icon 02

Автоматско 2-страно печатење*

Icon 03

Безжично поврзување и поврзување преку етернет

Icon 04

2-насочно снабдување со хартија

Icon 01

5 одделни мастила

Icon 02

Апликација Canon PRINT

Icon 01

ADF за 20 листови**

Icon 02

Екран на допир од 10,8cm (4,3 инчи)

Погледни сè

Детални спецификации

Општи спецификации

Броеви на модели

PIXMA TS9550 (ЦРНА БОЈА)

PIXMA TS9551C (БЕЛА БОЈА)1

Функции

Безжично / етернет, печатење, копирање, скенирање, Cloud Link

Спецификации на печатачот

Резолуција на печатење

До 48002 x 1200 dpi

Технологија за печатење

5 одделни резервоари за мастило (PGBK, BK, C, M, Y)

ChromaLife100 мастила

Брзина на црно-бело печатење

Прибл. 15,0 слики/мин.3

Брзина на печатење во боја

Прибл. 10,0 слики/мин.4

Брзо печатење на фотографии

Без рабови 10x15cm: прибл. 21 секунда5

Печатење без рабови

Да (A3, A4, писма, 20x25 cm, 13x18 cm, 10x15 cm, 13x13 cm, 8,9x8,9 cm, 10x10 cm, 17,5x25 cm, 25x30 cm, 30x30 cm)

Печатење на обете страни

Автоматско двострано печатење (A4, A5, B5, писма - обична хартија)

Директно печатење на дискови

Да

Картриџи и потрошувачка

Стандардни картриџи за мастило

5 одделни резервоари за мастило
PGI-580PGBK (мастило со црн пигмент)
CLI-581BK (црна)
CLI-581C (цијан)
CLI-581M (магента)
CLI-581Y (жолта)

Изборни XL картриџи за мастило

XL резервоари за мастило за голема потрошувачка
PGI-580PGBK XL (мастило со црн пигмент)
CLI-581BK XL (црна)
CLI-581C XL (цијан)
CLI-581M XL (магента)
CLI-581Y XL (жолта)

Изборни XXL картриџи за мастило

XL резервоари за мастило за голема потрошувачка
PGI-580PGBK XXL (мастило со црн пигмент)
CLI-581BK XXL (црна)
CLI-581C XXL (цијан)
CLI-581M XXL (магента)
CLI-581Y XXL (жолта)

Потрошувачка на резервоари за мастило (обична хартија)

A4 документ во боја6
Мастило со црн пигмент: 200 страници
Мастило со црн пигмент XL: 400 страници
Мастило со црн пигмент XXL: 600 страници
Црна боја: 1451* страница
Црна боја XL: 3120* страници
Црна боја XXL: 6360* страници
Цијан: 256 страници
Цијан XL: 515 страници
Цијан XXL: 820 страници
Магента: 237 страници
Магента XL: 474 страници
Магента XXL: 760 страници
Жолта боја: 257 страници
Жолта боја XL: 514 страници
Жолта боја XXL: 824 страници
* Проценета потрошувачка на додаток

Потрошувачка на резервоари за мастило (печатење фотографии)

Фотографија од 10x15cm7
Мастило со црн пигмент: 1263* фотографии
Мастило со црн пигмент XL: 3373* фотографии
Мастило со црн пигмент XXL: 5500* фотографии
Црна боја: 231* фотографии
Црна боја XL: 520* фотографии
Црна боја XXL: 858* фотографии
Цијан: 83 фотографии
Цијан XL: 170 фотографии
Цијан XXL: 282 фотографии
Магента: 108 фотографии
Магента XL: 225 фотографии
Магента XXL: 367 фотографии
Жолта боја: 99 фотографии
Жолта боја XL: 199 фотографии
Жолта боја XXL: 322 фотографии
* Проценета потрошувачка на додаток

Поддршка за хартија

Видови на хартија

Обична хартија
Хартија за висока резолуција (HR-101N) од Canon
Pro Platinum (PT-101) од Canon
Plus Glossy II (PP-201) од Canon
Pro Luster (LU-101) од Canon
Plus Semi-gloss (SG-201) од Canon
"Секојдневна употреба" од Canon (GP-501)
Matte (MP-101) од Canon
Пликови
Друга хартија за фина уметност
Дискови со можност за печатење
Отстранливи фотоналепници (RP-101)
Магнетна фотохартија (MG-101)

Максимален внес на хартија

Заден фах: макс. 20 листови (фото хартија) или макс. 100 листови A4/ 50 листови A3 (обична хартија)
Предна касета: макс. 100 листови (обична хартија)
Повеќенаменски фах: налепници за нокти со можност за печатење (NL-101)/1 CD, DVD или Blu-Ray диск со можност за печатење

Големина на хартија

Заден фах: A3/A4/A5/B5/LTR/LGL/20x25 cm/13x18 cm/10x15 cm/13x13 cm/8,9x8,9 cm/10x10 cm/17,5x25 cm/25x30 cm/30x30 cm, пликови(DL, COM10)
[Прилагодена големина] ширина: 55mm - 304,8mm, должина 89mm - 676mm

Предна касета: A4, A5, B5, LTR
[Прилагодена големина] ширина: 148,0 mm - 215,9mm, должина 210mm - 297mm

Тежина на хартија

Заден фах: обична хартија 64 - 105 g/m², фотохартија од Canon до 300 g/m²
Предна касета: обична хартија: 64-105 g/m2

Спецификации на скенерот

Тип на скенер

Скенер во боја со рамно лежиште, ADF и CIS

Резолуција на скенер (оптичка)

1200 x 2400 dpi8

Длабочина на скенирање (влез / излез)

Бои: RGB, секоја по 16 бита/8 бита
Тонови на сиво: 16 бита / 8 бита

Максимална големина на документ

Рамно лежиште: A4, писмо (216x297 мм)
ADF: A4, писмо, правни

Спецификации на копирот

Брзина на копирање

sFCOT: прибл. 19 сек.9
sESAT: прибл. 6,5 слики/мин.10
sESAT ADF: прибл. 8,0 слики/мин.11

Повеќекратно копирање

макс. 99 страници

Функции за копирање

Копирање документи, копирање фотографии, копирање без рабови, 2-страно копирање, 2-на-1 и 4-на-1 копирање, копирање со бришење рамка, копирање етикета на диск, копирање документи за идентификација

Зумирање на копија

25 - 400% (во чекори на зголемување од 1%)
Вклопување на цела страница
A5 во A3, B5 во B4, A4 во A3, A5 во A4, B5 во A4, A4 во B5, A4 во A5

Интерфејс

Тип и големина на екран

LCD екран од 10,8cm (TFT во боја/на допир)

Јазици на екран

Можност за избор на 33 јазици: Jапонски/Англиски(mm и инчи)/Германски/Француски/Италијански/Шпански/Холандски/Португалски/Норвешки/Шведски/Дански/Фински/Руски/Чешки/Унгарски/Полски/Словенски/Турски/Грчки/Едноставен Кинески/Традиционален Кинески/Корејски/иИндонезиски/Словачки/Естонски/Латвиски/Литвански/Украински/Романски/Бугарски/Таи/Хрватски/Виетнамски

Автоматски механизам за снабдување со документи

До 20 листови (1-страно)

Тип на интерфејс - PC / Mac

Hi-Speed USB (приклучок B)
Етернет: 10/100Mbps (автоматско префрлување)
Wi-Fi: IEEE802.11 b/g/n/a
Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка
Фреквентен опсег на безжичниот LAN: 2,4GHz

Тип на интерфејс - друго

Апликација PRINT Inkjet/SELPHY од Canon
Bluetooth
Апликација Message In Print
Апликација за налепници за нокти
PIXMA Cloud Link
Дополнителна компонента за Canon Print Service (Android)
Google Cloud Print
Apple AirPrint
Wireless Direct
Режим на пристапна точка
LAN/WLAN PictBridge
Отвор за мемориска картичка
Mopria (Android)

Компатибилни опер. системи

SD картичка, SDHC картичка, SDXC картичка, miniSD картичка*, microSD картичка*
miniSDHC картичка*, microSDHC картичка*, microSDXC картичка*
*Користење на препорачаниот адаптер - не се испорачува

Софтвер

Поддржани оперативни системи

Windows 10、Windows 8.1、Windows 7 SP1
Работењето може да се гарантира само на компјутер со однапред инсталиран Windows 7 или понов оперативен систем.
Потребен е .NET Framework 4.5.2 или 4.6
OS X 10.10.5~OS X 10.11 、macOS 10.12~macOS 10.13

Поддржани системи за мобилни уреди

iOS, Android, Windows 10 Mobile

Минимални системски предуслови

Windows: простор на дискот од 3,1 GB, Internet Explorer 8
Mac: интернет врска, простор на хард диск од 1,5GB, Safari 5
Екран: 1024 x 768 XGA

Вклучен софтвер

MP Driver со Scanning Utility
Easy-WebPrint EX (преземете) 12

Физички карактеристики

Тежина

прибл. 9,7kg

Димензии

прибл. 468 x 366 x 193 mm

Ниво на акустичен шум

прибл. 49.5dB(A)13

Препорачани работни услови

Температура: 15-30°C
Влажност: 10-80%RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

AC 100-240V, 50/60Hz

Потрошувачка на енергија

Исклучено: прибл. 0,3W
Режим на подготвеност (поврзување со компјутер преку USB): прибл. 1,2W (исклучена лампа за скенирање)
Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 2,0W (исклучена лампа за скенирање) 
Време за премин во режим на подготвеност: 10 минути 56 секунди
Копирање: прибл. 14W14

Стандардни одрекувања на одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За информации во врска со потрошувачката погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.

Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

 1. Некои бои може да бидат недостапни во вашиот регион.
 2. Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи
 3. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
 4. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
 5. Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања на драјверот со употреба на стандардот ISO/JIS-SCID N2 на фотохартија Plus Glossy II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.
 6. Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со стандардот ISO/IEC 24711. Вредностите се добиени со континуирано печатење.
 7. Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со ISO/IEC 29102. Вредностите се добиени со континуирано печатење.
 8. Оптичката резолуција претставува мерка на максимално хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473.
 9. Брзините на копирање се просечна вредност од sFCOT и sESAT, ISO/IEC 29183. Брзините на копирање (ADF) се ESAT од последователно копирање, ISO/IEC 24735. Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.
 10. Брзините на копирање се просечна вредност од sFCOT и sESAT, ISO/IEC 29183. Брзините на копирање (ADF) се ESAT од последователно копирање, ISO/IEC 24735. Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.
 11. Брзините на копирање се просечна вредност од sFCOT и sESAT, ISO/IEC 29183. Брзините на копирање (ADF) се ESAT од последователно копирање, ISO/IEC 24735. Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.
 12. За Easy-WebPrint EX е потребен Internet Explorer 8 или понов
 13. При копирање на ISO/JIS-SCID N2 (отпечатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања.
 14. Некои бои може да бидат недостапни во вашиот регион.
*(A5/A4/LTR size plain paper only)