Безжичен предавател

Canon Speedlite Transmitter ST-E3-RT

Спецификации

Спецификации

 • Далечинско активирање на блиц со радиофреквентни бранови
 • Активирајте одредени Speedlites блицеви на далечина од 30 m
 • Дел од системот на блицеви E-TTL II
 • Овозможува контрола на 15 блицеви
 • Далечинско активирање на фотоапаратот
 • Заштита од прав и влага

Детални спецификации

Режими на блиц

 • Автоматска контрола на експозицијата
  E-TTL II / E-TTL
 • Синхронизирање со голема брзина (FP)
  Да
 • Рачни / излезни поставки
  Да - 1/1- 1/128
 • Рачни чекори
  чекор од 1/3
 • Поставки за треперење / јачина
  Да - 1/4-1/128
 • Фреквенција на треперење
  1-500 Hz

Функција поврзана со блицот

 • Заклучување на FE
  Да
 • FE-меморија
  Не
 • Компензација на експозиција при блиц
  Да
 • Групирање на експозиции на блиц
  Да
 • Синхронизација на блиц со втора завеса
  Не
 • Блиц за моделирање
  Да

Безжичен блиц

 • Предавател
  Да
 • Вид на пренос
  Радио
 • Опсег на предавателот
  Внатре: 30 m
  Надвор: 30 m
 • Приемник
  Не
 • Број на групи
  5 - A, B, C, D или E
 • Број на канали
  15
 • Далечинско копче за бленда
  Да

Помош при автоматско фокусирање

 • Помошен зрак за AF
  Не
 • Број на поддржани AF-точки
  -
 • Вид на помошен зрак за AF
  -

Извор на напојување со енергија

 • Батерија
  2 x AA батерии
 • Минимално време на обновување
  НЕМА
 • Надворешен уред за напојување
  Не

Конструкција

 • Отпорност на прав и вода
  Да
 • Материјал на приклучокот за прикачување блиц
  Метал

Разно

 • Приспособена функција
  8 (3 персонални функции)
 • Поставки за блицот преку менијата на фотоапаратот
  Да
 • Сензор за експозиција на надворешен блиц
  Не
 • Приклучок за компјутер
  Не
 • Дополнителна опрема (вклучена)
  Мека торбичка
 • Дополнителна опрема (изборно)
  Кабел за поврзување надворешен блиц OC-E3, кабел за активирање SR-N3
 • Компатибилни Speedlite-блицови
  EL-1, 600EX II-RT, 600EX-RT, 430EX III-RT

Физички спецификации

 • Димензии (Ш x В x Д)
  67,4 x 61,5 x 77,4
 • Тежина
  110 g