Видеокамери

Canon LEGRIA HF R706

Спецификации

Спецификации

 • Full HD

 • Advanced Zoom

 • Оптичка интелигентна стабилизација на слика

 • Снимање на забавени и забрзани видео снимки

 • Следете го вашиот објект со целосен зум

 • Снимајте драгоцени спомени

Детални спецификации

Видео систем

 • Формати за снимање

  MP4 / AVCHD

 • Медиум за снимање

  SDXC / SDHC


  Компатибилност со Flash-Air

 • Макс. време на снимање*

  Променлива вкупна вредност, во зависност од големината на мемориската картичка[¹]


  64GB SDXC картичка (не се испорачува): AVCHD режим, 24 часа 30 мин.[²]


  MP4 режим, 34 часа 45 мин.

Сензор

 • Тип

  Full HD CMOS сензор од тип 1/4,85

 • Вкупно пиксели

  3,28 мегапиксели

 • Ефективни пиксели: видео

  2,07 мегапиксели[¹²]

 • Ефективни пиксели: фотографија

  2,07 мегапиксели (16:9)

 • Филтер

  Филтер со Bayer шаблон

Објектив

 • Напредно зумирање

  57x

 • Оптички зум

  32x

 • Дигитален зум

  1140x

 • Фокусна должина

  2,8mm - 89,6mm

 • 35mm еквивалентна фокусна должина

  32,5mm - 1853mm / (38,5mm-1232mm: исклучен напреден зум)

 • Максимална решетка

  f1,8 - f4,5

Aperture Type

 • Минимално растојание на фокусирање

  10mm

 • Стабилизатор на слика

  Оптички стабилизатор на слика: Интелигентна IS со напреден динамички режим

 • Вклучен широкоаголен приклучок

  Не

 • Капаче за објектив

  Вградено

Процесор на слика

 • Процесор на слика

  DIGIC DV 4

 • Технологија за откривање лице

  Да

Екран

 • Големина на екран

  7,5cm (3,0") LCD екран на допир, 100% приказ

 • Променлив агол

  Да

 • Пиксели

  230.000 точки

 • Екран на допир

  Да - капацитивен вид на екран на допир

Touch Tracking

 • Фокус на допир

  Да

 • Рачно прилагодување

  Осветленост, задно осветлување

NFC

 • Далечинска контрола и проследување

  Не (но има компатибилност со Flash-Air)

 • Movie Uploader

  Не

 • Репродукција преку пребарувач

  Не

 • Media Server

  Не

 • Веб услуга

  Не

Режим за бебиња

 • Режим за бебиња

  Да - регистрација до 3 деца

Надворешен HDD за складирање

 • Директно складирање на надворешен HDD

  Не

Минимална осветленост

 • Минимум лукси

  4 лукси

 • Ноќен режим

  Слаба осветленост (0,4 лукси)

 • Автоматско прилагодување на граница на Gain контрола

  Не

Фокус

 • Автоматски/рачно

  Да / Да

 • Контрола

  Автоматски: AF за откривање лице, TV AF


  Рачно: LCD екран на допир, фокус на допир

 • Помош при рачно фокусирање

  Да (зголемување)

Креативни функции

 • Снимање забавени движења

  1/2 брзина

 • Снимање забрзани движења

  2x, 4x, 10x, 20x, 60x, 120x, 1200x

 • Конверзија на брзи движења

  Не

Video Snapshot

 • Декорации на допир

  Да

Story Creator

 • Филтери за изглед како во кино

  Да

AE режим

 • Интелигентен автоматски режим

  Да (38 сцени)

 • Програми за AE

  Автоматски


  M режим: P, Scn, (портрет, спорт, снег, плажа, зајдисонце, ноќе, слаба осветленост, рефлектор, огномет)


  Кино режим: P


  Режим за бебиња

Компензација на задно осветлување

 • Компензација на задно осветлување

  Да (автоматски или контрола на корисник)

Баланс на белата боја

 • Тип

  TTL

 • Автоматски

  Да

 • Поставување/зададена вредност

  Дневна светлина, вештачка светлина

Брзина на бленда

 • Максимум

  1/2000 сек.

 • Бавно

  1/2 сек.

Прилагодување на квалитет на слика

 • Ефекти на слика

  Стандардно, приоритет на осветлени делови

Прилагодена контрола

 • Прилагодена контрола

  Да (ракување со екран на допир)

Фотографии

 • Големина на снимка

  1920x1080 (не во режим на кино)

 • Истовремено снимање фотографии

  Да

 • Копче за фотографирање

  LCD екран на допир

Самостоен тајмер

 • Самостоен тајмер

  10 сек

Режим на снимање

 • Формат за снимање

  MP4 и AVCHD

 • Режим на снимање

  Четири режими за снимање со AVCHD квалитет[¹²]


  50P: 1920 x 1080, 28Mbps;


  MXP 50i/PF25: 1920x1080, 24Mbps;


  FXP 50i/PF25: 1920x1080, 17Mbps;


  LP 50i/PF25: 1440x1080, 5Mbps


  Четири режими за снимање со MP4 квалитет[¹²]


  50p: 1920 x 1080, 35Mbps;


  25p: 1920 x 1080, 24Mbps,


  25p: 1920 x 1080, 17Mbps,


  25p: 1280 x 720, 4Mbps

 • Режим на континуирано снимање

  50p, 25p

 • Снимање на забавени и забрзани видео снимки

  Да

Multi Directional Inverted

 • Куси видео записи

  Да

 • Pre REC

  Да

Still image

 • Датум

  Да

Мемориска картичка

 • Secure Digital картичка

  SD / SDHC / SDXC

 • Снимање на видео

  Да

 • Внатрешен податочен трансфер

  Да, видеоснимки и фотографии (од внатрешна меморија на картичка)

Аудио

 • Вид на микрофон

  Dolby Digital 2-кан.


  AC3 2-кан.

 • Систем

  Да

 • Избирање на аудио сцена

  Не

 • Микрофон со зумирање

  Да

Приклучоци

 • Слушалки

  Да

 • Микрофон

  Не

 • USB

  Да (Mini-B, Hi-Speed USB - само излез)

 • AV

  Да (само излез)

 • Компонентен

  Не

 • HDMI

  ДА (HDMI™ мини приклучок - само излез)

 • Вграден полнач

  Да

 • Лежиште за статив

  Да

Интелигентни функции

 • Помош за обликување на кадарот

  Да

 • Брзо вклучување

  Да (преку LCD екранот)

 • Заклучување на фајлови

  Да

Батерија

 • Тип

  Литиум-јон

 • Интелигентен батериски систем

  Да

 • Батерија вклучена во комплетот

  BP-727

 • Макс. време на снимање (со испорачаната батерија)*

  2 ч. 55 мин.

Димензии

 • Ш x В x Д

  53 x 58 x 116

 • Тежина

  235g

*: Режим на снимање MP4 со 4Mbps

Спецификациите се подложени на промена без претходна најава

 1. ¹ За AVCHD и MP4 се препорачуваат мемориски картички со класа 4 или со поголема брзина.


  ² При континуирано снимање во AVCHD/MP4 формат од 12 часа, снимањето ќе запре и автоматски ќе започне од почеток

 2. ¹ Напредно зумирање вклучено, режим на снимање 16:9, широк крај


  ² Режим на стабилизација на слика поставен на стандардно или исклучено

 3. ¹ За AVCHD и MP4 се препорачуваат мемориски картички со класа 4 или со поголема брзина.


  ² Варијабилна бит стапка што се користи кај сите режими на снимање