Canon LEGRIA HF R86
Спецификации

Важни функции

icon

Full HD 1080p

icon

Напредно зумирање

icon

Оптичка интелигентна стабилизација на слика

icon

Снимање на забавени и забрзани видео снимки

icon

Помош за обликување на кадарот

icon

Режим за бебиња

icon

Вграден WiFi за едноставна далечинска контрола

icon

Поедноставете го споделувањето

Погледни сè

Детални спецификации

Видео систем

Формати за снимање

AVCHD/MP4
Можност за истовремено снимање

Медиум за снимање

16GB вградена флеш меморија
SDXC / SDHC
Пренасочено снимање

Макс. време на снимање

Променлива вкупна вредност, во зависност од големината на мемориската картичка1
Внатрешна меморија: AVCHD режим, 6 ч. 5 мин.2
MP4 режим: 8 ч. 40 мин.
SDXC картичка од 64 GB (не се испорачува): AVCHD режим, 24 ч. 30 мин.3
MP4 режим, 34 часа 45 мин.

Сензор

Тип

Full HD CMOS сензор од тип 1/4,85

Вкупно пиксели

3,28 мегапиксели

Ефективни пиксели: видео

2,07 мегапиксели45

Ефективни пиксели: фотографија

2,07 мегапиксели (16:9)

Филтер

Филтер со Bayer шаблон

Објектив

Напредно зумирање

57x

Оптички зум

32x

Дигитален зум

1140x

Фокусна должина

2,8mm - 89,6mm

35mm еквивалентна фокусна должина

32,5mm - 1853mm / (38,5mm-1232mm: исклучен напреден зум)

Максимална решетка

f1,8 - f4,5

Минимално растојание на фокусирање

10mm

Стабилизатор на слика

Оптички стабилизатор на слика: Интелигентна IS со напреден динамички режим

Вклучен широкоаголен приклучок

Не

Капак за објектив

Вградено

Процесор на слика

Процесор на слика

DIGIC DV 4

Технологија за откривање лице

Да

Екран

Големина на екран

7,5cm (3,0") LCD екран на допир, 100% приказ

Променлив агол

Да

Пиксели

230.000 точки

Екран на допир

Да - капацитивен вид на екран на допир

Фокус на допир

Да

Рачно прилагодување

Осветленост, задно осветлување

Функција за Wi-Fi

Wi-Fi

Да

NFC

Да

Далечинска контрола и проследување

ДА (набљудување во/надвор од домот)6, Поддржува изборна маса за поместување CT-V1

Веб услуга

ДА

Режим за бебиња

Режим за бебиња

ДА - регистрација до 3 деца

Надворешен HDD за складирање

Директно складирање на надворешен HDD

Да

Минимална осветленост

Минимум лукси

4 лукси

Ноќен режим

Слаба осветленост (0,4 лукси)

Автоматско прилагодување на граница на Gain контрола

Не

Фокус

Автоматски/рачно

Да / Да

Контрола

Автоматски:
• Технологија за откривање лице
• V AF
Рачно:
• LCD екран на допир
• Фокус на допир

Помош при рачно фокусирање

Да (зголемување)

Креативни функции

Снимање забавени движења

1/2 брзина

Снимање забрзани движења

2x, 4x, 10x, 20x, 60x, 120x, 300x, 600x, 1200x

Конверзија на брзи движења

Да

Куси видео записи

Да

Декорации на допир

Да

Филтери за изглед како во кино

Да

AE режим

Интелигентен автоматски режим

Да (38 сцени)

Програми за AE

Автоматски
Режим M:
P, Scn, (портрет, спорт, снег, плажа, зајдисонце, ноќе, слаба осветленост, рефлектор, огномет)

Кино режим:
П
Режим за бебиња

Компензација на задно осветлување

Компензација на задно осветлување

Да (автоматски или контрола на корисник)

Баланс на белата боја

Тип

TTL

Автоматски

Да

Поставување/зададена вредност

Дневна светлина, вештачка светлина

Брзина на бленда

Максимум

1/2000 сек.

Бавно

1/2 сек. (режим на слаба осветленост)

Дигитален ефект

Исчезнување

Автоматско исчезнување, бришење

Прилагодена контрола

Прилагодена контрола

Да (ракување со екран на допир)

Фотографии

Големина на снимка

1920x1080 (не во режим на кино)

Истовремено снимање фотографии

Да

Копче за фотографирање

LCD екран на допир

Самостоен тајмер

Самостоен тајмер

10 сек

Режим на снимање

Формат за снимање

MP4 и AVCHD

Режим на снимање

Четири режими за снимање со AVCHD квалитет78
50P: 1920 x 1080, 28Mbps;
MXP 50i/PF25: 1920x1080, 24Mbps;
FXP 50i/PF25: 1920x1080, 17Mbps;
LP 50i/PF25: 1440x1080, 5Mbps
Четири режими за снимање со MP4 квалитет910
50p: 1920 x 1080, 35Mbps;
25p: 1920 x 1080, 24Mbps,
25p: 1920 x 1080, 17Mbps,
25p: 1280 x 720, 4Mbps

Режим на континуирано снимање

50p, 25p

Снимање на забавени и забрзани видео снимки

Да, со флексибилна брзина при снимањето

Режим за приоритет на осветлени делови

Да, со корекција на задното осветлување

Куси видео записи

Да

Pre REC

Да

Пребарување

Датум

Да

Мемориска картичка

Secure Digital картичка

SD / SDHC / SDXC

Снимање на видео

Да

Внатрешен податочен трансфер

Да, видеоснимки и фотографии (од внатрешна меморија на картичка)

Аудио

Систем

Dolby Digital 2-кан.
AC3 2-кан.

Избирање на аудио сцена

Да

Микрофон со зумирање

Не

Рачно снимање Контрола на ниво

Да

Приклучок

Слушалки

Да

Микрофон

Не

USB

Да (Mini-B, Hi-Speed USB - само излез)

AV

Да (само излез)

Компонентен

Не

HDMI

ДА (HDMI™ мини приклучок - само излез)

Вграден полнач

Да

Лежиште за статив

Да

Интелигентни функции

Помош за обликување на кадарот

Да, рачно и автоматски

Брзо вклучување

Да (преку LCD екранот)

Заклучување на фајлови

Да

Батерија

Тип

Литиум-јон

Интелигентен батериски систем

Да

Батерија вклучена во комплетот

BP-727

Макс. време на снимање (со испорачаната батерија)

3 ч. 15 мин.11

Димензии

Ш x В x Д

53 x 58 x 116

Тежина

240g

Спецификациите се подложени на промена без претходна најава

 1. За AVCHD и MP4 се препорачуваат мемориски картички со класа 4 или со поголема брзина.
 2. При континуирано снимање во AVCHD/MP4 формат од 12 часа, снимањето ќе запре и автоматски ќе започне од почеток
 3. При континуирано снимање во AVCHD/MP4 формат од 12 часа, снимањето ќе запре и автоматски ќе започне од почеток
 4. Напредно зумирање вклучено, режим на снимање 16:9, широк агол
 5. Режим на стабилизација на слика поставен на стандардно или исклучено
 6. Потребно е да се инсталира апликацијата CameraAccess Plus. Поддржани OS: iOS 7,iOS 8 iOS 9, Android / 4.0 / 4.1 /4.2/4.3/4.4/5.0/5.1 За функцијата за набљудување кога не сте во домот е потребен UPnP WLAN рутер и глобална IP адреса. Функционалноста не е загарантирана кај сите уреди
 7. За AVCHD и MP4 се препорачуваат мемориски картички со класа 4 или со поголема брзина.
 8. Варијабилна бит-стапка што се користи кај сите режими на снимање
 9. За AVCHD и MP4 се препорачуваат мемориски картички со класа 4 или со поголема брзина.
 10. Варијабилна бит-стапка што се користи кај сите режими на снимање
 11. Стандардна осветленост на LCD