Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS Спецификации

Големина на слика

APS-C

Еквивалентна фокусна должина за 35mm филм

29-216

Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

64° 30' - 9° 30', 45° 30' - 6° 20', 74° 20' -11° 30'

Изработка на објектив (елементи/групи)

16/12

Бр. на сечила на дијафрагма

6

Минимален отвор на бленда

22 - 38(36)¹

Најмало растојание на фокусирање (m)

0.45

Максимално зголемување (x)

0,21 (при 135mm)

Информации за оддалеченост

Обезбедено

Стабилизатор на слика

4 чекори

AF двигател

Микро мотор

Отпорност на прав/влага

-

Дијаметар на филтер (mm)

67mm

Макс. дијаметар x должина (mm)

75,4x101

Тежина (g)

455

Зголемување - цевка за продолжување EF12 II

0,38-0,09

Зголемување - цевка за продолжување EF25 II

0,59-0,21

Капаче за објектив

E-67 / E-67II

Сенило на објектив

EW-73B

HARD CASE

Мека торбичка

LP1116

G.F.HOLDER IV (HOOD IV*)

Додатоци за продолжување

НК

Фуснота

¹ Минимален отвор на блендата при користење на чекори на зголемување од 1/3