Canon EF 50mm f/1.8 II

Спецификации

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)

  40°, 27°, 46°

 • Конструкција на објективот (елементи/групи)

  6/5

 • Број на сечила на дијафрагмата

  5

 • Минимална решетка

  22

 • Минимално растојание на фокусирање (m)

  0.45

 • Максимално зголемување (x)

  0.15

 • Мотор за AF

  Микро мотор

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив
  E-52 / E-52II
 • Сенило на објектив

  ES-62

 • Торбичка/футрола за објектив

  LH-B9

 • Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

  0.39 - 0.24

 • Зголемување со цевка за продолжување EF25 II

  0.68 - 0.53

Физички спецификации

 • Дијаметар на филтер (mm)

  52

 • Макс. дијаметар x должина (mm)1

  68.2 x 41

 • Тежина (g)

  130

 1. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба