Објективи Cinema

Canon CN-E18-80mm T4.4 L IS KAS S

Спецификации

Детални спецификации

ОПШТИ СПЕЦИФИКАЦИИ

 • Приклучок

  EF

 • Покриеност на сликата

  Super 35

 • Вграден додаток за продолжување

  Нема

 • Фокусна должина

  18-80mm

 • Максимална релативна решетка

  (T бр.) 1:4.4 при 18-80 mm


  (F бр.) 1:4 при 18-80 mm

 • Аголно видно поле

  68,7°× 41,9°


  17,5°× 9,9°*¹


  72,1°× 41,9°


  18,6°× 9,9°*²

 • M.O.D (од рамнината на сликата)

  0,5m

 • Димензии на објектот при M.O.D.

  43,4×24,3 cm [при 18 mm]


  9,5×5,3 cm [при 80 mm]*¹


  46,2×24,3 cm [при 18 mm]


  10,1×5,3 cm [при 80 mm]*²

 • Прибл. Големина (Ш×В×Д)

  93,4 × 107,2 × 182,3 mm

 • Прибл. Маса

  1,2 kg (вкл. серво моторот)

 1. ¹ Големина на екранот за снимање 24,6 mm x 13,8 mm, сооднос на слика 1,78:1


  ² Големина на екранот за снимање 26,2 mm x 13,8 mm, сооднос на слика 1,9:1

 2. ¹ Големина на екранот за снимање 24,6 mm x 13,8 mm, сооднос на слика 1,78:1


  ² Големина на екранот за снимање 26,2 mm x 13,8 mm, сооднос на слика 1,9:1

 3. ¹ Големина на екранот за снимање 24,6 mm x 13,8 mm, сооднос на слика 1,78:1


  ² Големина на екранот за снимање 26,2 mm x 13,8 mm, сооднос на слика 1,9:1

 4. ¹ Големина на екранот за снимање 24,6 mm x 13,8 mm, сооднос на слика 1,78:1


  ² Големина на екранот за снимање 26,2 mm x 13,8 mm, сооднос на слика 1,9:1