DSLR-фотоапарати

Canon EOS C100 Mark II

Спецификации

Спецификации

 • Full HD видео снимки

 • Dual Pixel CMOS AF

 • Оптимизирање на фотографиите на кои има луѓе

 • Споделувајте видео снимки безжично

 • Снимање на AVCHD со 28Mbps

 • Снимање на MP4 со 35 Mbps

 • Моќна обработка со DIGIC

 • Органски LED екран од 8,8cm

 • Два отворa за SDXC картички

Детални спецификации

Фотоапарат

 • Сензор за слика

 • Сензор

  Тип CMOS со извонредни 35mm

 • Систем

  Филтер за основни RGB бои (Bayer низа)

 • Вкупно пиксели по сензор

  9,84 мегапиксели

 • Ефективни пиксели по сензор

  Прибл. 8,29 мегапиксели (3840 x 2160)

 • Минимална осветленост

  59,94Hz режим 0,3 лукси


  [F1,2 објектив, 24 dB, PF29,27 режим, брзина на бленда 1/30]


  50Hz режим 0,25 лукси


  [F1,2 објектив, 24 dB, PF25, брзина на бленда 1/25]

 • Чувствителност

  59,94Hz режим F9


  [1920x1080/59,94i, ISO640 (0dB), 2000 лукси, 89,9% одбивање]


  50Hz режим: F10


  [1920x1080/50,00i , ISO640 (0dB), 2000 лукси, 89,9% одбивање]

 • S/N сооднос

  59,94Hz режим 54dB (типично)


  [1920x1080/PF29,97, Canon Log основна чувствителност ISO 850 (динамички опсег 800%)]


  50Hz режим: 54dB (типично)


  [1920x1080/PF25, Canon Log основна чувствителност ISO 850 (динамички опсег 800%)]

 • Динамички опсег

  При нормално фотографирање: 300%


  Со Canon Log гама: 800%. Со поставување за широк динамички опсег(широк DR):800%


  (ISO 850 или повеќе / засилување од 2,5 dB или повеќе)

 • Хоризонтална резолуција

  Во зависност од објективот кој се користи

 • Објектив

 • Објектив со менување

  EF приклучок од Canon, вклучувајќи и EF-S и EF кино објективи

 • Фокусна должина

  Еквивалентно на 1,53x од фокусната должина на EF објективите; Кино објективи за зумирање според фокусното растојание на објективот

 • Корекција на надворешно осветлување

  ДА (во зависност од објективот кој се користи)

 • ND филтер

  4 стаклени филтри во куќиштето на фотоапаратот: јасни; 2 чекори; 4 чекори; 6 чекори. Ракување преку вртливото копче на куќиштето

 • Контрола на фокус

  (A)Рачна контрола преку прстенот за фокусирање на објективот; (B) AF СО ЕДНА СНИМКА И (C) Континуиран AF исто така достапно.


  AF систем: Dual Pixel CMOS AF²


  TTL-систем за откривање со видео сигнал (откривање на контраст) кога е избрано AF за лице¹


  AF ЗА ОТКРИВАЊЕ ЛИЦЕ: AF со приоритет на лице или опција AF само за лице

 • Контрола на ирис

  Преку куќиште, држач, далечински управувач или автоматски ирис со притиснување. Контролата на континуираниот автоматски ирис е достапна со избраните EF-S STM објективи¹


  1/2-чекор, 1/3-чекор или FINE контрола.


  Можност за одржување на постојана F вредност при зумирање

 • Систем за стабилизација на слика

  Во зависност од објективот кој се користи

 • Процесор на слика

 • Тип

  DIGIC DV 4

Снимање

 • Медиуми за зачувување видео записи

  SD/SDHC/SDXC картичка (2 отвори за картички)

 • Време на снимање

  64GB SD картичка: до 5 часа, 5 минути. (1920 x 1080 @28Mbps VBR)

 • Формат на фајл за снимање

  AVCHD/MP4. Достапно е снимање во два формати

 • Формат за снимање

  AVCHD: MPEG-4 AVC/H.264


  28/ 24 /17 Mbps 1920 X 1080; 7 Mbps (1440 x 1080). СИТЕ VBR/4:2:0 ЗЕМАЊЕ ПРИМЕРОЦИ


  MP4: AVC/H.264


  35/24/17 Mbps 1920 X 1080. 4Mbps 1280 X 720,3Mbps 640 X 360. СИТЕ VBR/4:2:0 ЗЕМАЊЕ ПРИМЕРОЦИ

 • Стапка на слики за снимање

  AVCHD: 59,94 Hz(NTSC) РЕЖИМ. 28Mbps: 59,94P. 24/17/7Mbps: 59,94i/PF29,97/23,98P


  50,00 Hz режим (PAL) РЕЖИМ. 28Mbps:50,00P. 24/17/7Mbps:50,00i/PF25


  MP4: 59,94 Hz(NTSC) РЕЖИМ. 35Mbps:59,94P. 29,97P/23,98P: 24/17/7/4/3 Mbps


  50,00 Hz режим (PAL) РЕЖИМ. 35Mbps: 50,00P. 24/17/7/4/3 Mbps:25,00P

 • Бавно/брзо движење

  ДА (само MP4 HD режим. 2,5x брзо движење, 0,5x забавено движење)

 • Снимање со интервали

  НЕ

 • Режим за континуирано снимање

  ДА. (Потребен е компатибилен софтвер за нелинеарно уредување за да ја користите оваа функција)

 • Пред снимање (снимање во компонентата cache)

  ДА (3 секунди)

 • Пренасочено снимање

  ДА

 • Истовремено снимање во двата отвори (симултано)

  ДА. AVCHD + AVCHD/AVCHD + MP4/MP4 + MP4

 • HD->SD конверзија

  ДА. Вертикална или хоризонтална инверзија на слика, или во двете насоки.

 • Внатрешен податочен трансфер

  ВИДЕО: Да (SD картичка на SD картичка)

 • Медиуми за зачувување фотографии

  SD/SDHC/SDXC КАРТИЧКИ. Се препорачуваат картички од класа 10 за целосна компатибилност со функциите

 • Квалитет на фотографии

  За време на снимање: 1920 x 1080/1280 x 720/640 x 360. Во зависност од избраниот режим за снимање на видео. Режим на репродукција: 1920 x 1080

Систем

 • LCD екран

 • Големина

  Органски LED(OLED)8,8 cm 100% приказ

 • Точки

  1,23 милиони (прибл.)

 • Прилагодување на квалитет на слика

  Светлина, контраст, бои, острина, осветленост, балансирање на боите

 • Прилагодливи

  Горе/долу/лево/десно според конфигурацијата на фотоапаратот

 • Монитор за бранови форми

  ДА

 • Помош при фокусирање

  Бирање


  Зголемување (можност за избор на 25 точки, режим на рачен фокус)


  Монитор за рабови (со користење на екранот за бранови форми)

 • Бирање

  Бирање 1, бирање 2 (прилагодување на боја, засилување и фреквенција за секое)

 • Зебра

  Ниво 1; Ниво 2; Двете


  Излез преку HD-SDI или HDMI ПО ИЗБОР

 • Ознаки

  Вклучено/исклучено (сооднос на слика, ознаки на слика, површина со безбедна област, безбедна област, мрежа, хоризонтално, центар)

 • EVF

 • Големина

  1,15CM

 • Точки

  1,23 милиони (прибл.) 99,8% видно поле

 • Прилагодување на квалитет на слика

  Светлина, контраст, бои, острина, задно осветлување

 • Прилагодливи

  ДА

 • Корекција на објектив

  + 2,0 до -5,5 диоптер

 • Влезови/Излези

 • Аудио влез

  XLR влезови со 48V phantom моќност (x2) на рачката, 3,5mm влезен приклучок за микрофон на куќиштето на фотоапаратот

 • Излез за слушалки

  3,5mm стерео приклучок

 • Видео излез за монитор

  НЕ

 • HDMI

  ДА (тип A, само излез)

 • IEEE 1394 (Firewire)

  НЕ

 • USB

  ДА (Mini-B, USB 2.0 Hi-Speed, само излез)

 • HD/SD-SDI излез

  НЕ

 • Временски код

  ДА (се прикажува во излезниот HDMI сигнал, по избор)

 • Genlock

  НЕ

 • Синхронизација

  НЕ

 • Компонентен излез

  НЕ

 • AV приклучок

  ДА (само излез)

 • DC влез

  ДА

 • Приклучок со далечински управувач

  2,5mm мини приклучок. Компатибилност со RC-V100

 • Приклучок за безжичен далечински управувач

  НЕ

 • Ленти во боја

  EBU/SMPTE, (50,00Hz режим) SMPTE/ARIB (59,94Hz режим)

 • Раз.

 • Ламба за сигнализирање

  ДА

 • Приклучок за дополнителна опрема

  ДА (приклучок со држач, 2 локации: горен дел на куќиштето, преден дел на рачката)

 • Копче со прилагодување

  ДА.


  17 копчиња со доделување; избор помеѓу прибл. 52 функции.


  Функции на палка на страничен држач со доделување кон алтернативни копчиња.

Функции за снимање

 • Експозиција

 • Подесување за експозиција и мерење

  Рачно: Експозицијата ја одредуваат подесувањата на блендата, подесувањата на ирисот, подесувањата на ISO/засилувањето и подесувањето на ND филтерот;


  Опции за автоматски ирис со притиснување/мерење на континуирано AI:


  (i) Стандарден (централно мерење)


  (ii) Рефлектор


  (iii) Задно осветлување (компензација)

 • Компензација на експозиција

  ДА. Функција за AE поместување. +/-2, +/-1.75, +/-1.5, +/-1.25, +/-1.0, +/-0.75, +/-0.5, +/-0.25, +/-0

 • Режим на автоматска експозиција*

  ДА. Континуиран автоматски ирис (објективи од Canon со 'чекорен мотор' (STM)

 • Auto Iris со притискање

  ДА (EF и EF-S објективи. Не е достапно со EF Cinema објективи

 • Заклучување на експозиција

  НЕ

 • Подесување на автоматска контрола на засилување

  НЕ

 • ISO чувствителност

  Приказ во 1 чекор: 320, 400, 800, [850], 1600, 3200, 6400, 12800, 20000.


  Зголемен опсег ВКЛУЧЕНО: 320, 400, 800, [850], 1600, 3200, 6400, 12800, 25600, 51200, 80000,102400


  Приказ во 1/3 чекор: 320, 400, 500, 640, 800, [850], 1000, 1250, 1600, 2000, 2500, 3200, 4000, 5000, 6400, 8000, 10000, 12800, 16000, 20000; Зголемен опсег ВКЛУЧЕНО 25600, 32000, 40000, 51200, 64000, 80000, 102,400

 • Подесување на засилување

  НОРМАЛНО: -6dB, -3dB, 0dB, 3dB, 6dB, 9dB, 12dB, 15dB, 18dB, 21dB, 24dB, 27dB, 30dB;


  Зголемен опсег вклучено: 33dB, 36dB, 39dB, 42dB, 44dB


  FINE: -6 dB до 24 dB (чекори на зголемување од 0,5 dB).

 • Брзина на бленда

 • Режими на контрола

  Исклучено, брзина, агол, јасно скенирање (CS), бавна бленда (SLS)

 • Брзина на бленда

  1/3 до 1/2000 во зависност од стапката на слики и режимот за контрола на блендата

 • Агол на бленда

  11,25º до 360º во зависност од стапката на слики

 • Бавна бленда (SLS)

  1/3, 1/4, 1/6, 1/8, 1/12, 1/15, 1/25, 1/30 во зависност од стапката на слики и фреквентниот режим на камерата

 • Јасно скенирање

  59,94Hz режим: 59,94i: 59,94 -250,51Hz/PF 29,97: 29,97Hz - 250,51Hz/23,98P: 23,98Hz -250,51Hz


  50,00Hz режим: 50,00i: 50Hz-250,51Hz/ PF25,00: 25Hz - 250,51Hz

 • Прилагодена слика

 • Зачувани конфигурации

  9, меѓу кои и 3 однапред поставени (КИНО, широк динамички опсег (широк DR) и EOS Std)

 • Медиум за зачувување

  SD/SDHC мемориска картичка (сите податоци за прилагодување и мета-податоци), до 20 прилагодени слики по картичка

 • Гама

  9 профили

 • Canon Log гама

  ДА

 • Главно подножје

  -50 до +50

 • Главна црна боја

  -50 до +50 за секоја R,G,B

 • Гама на црна боја

  Можност за прилагодување на ниво, опсег и точка

 • Сатурација на ниски тонови

  Прилагодување на сатурација на боја во области со слаба осветленост од -50 до +50

 • Колено

  Прилагодување на преголема експозиција, карактеристично, активирање, косина, сатурација

 • Острина

  Прилагодување на ниво, висока фреквенција на детали, потиснување, HV балансирање на детали, граница, избор, решетка со колено и острина зависна од ниво

 • Намалување на шум

  Исклучено, вклучено (1 до 12)

 • Детали на кожа

  Исклучено, ниско, средно, високо / општи нијанси, хром, осветленост, површина, Y ниво

 • Селективно намалување на шум

  Исклучено, ниско, средно, високо / општи нијанси, хром, осветленост, површина, Y ниво

 • Матрица на бои

  Прилагодување на фаза, засилување и RGB, паралелно со избирање на гама

 • Баланс на белата боја

  -50 до +50 R засилување, B засилување

 • Корекција на боја

  Избор на област / ревизија на област за две области

 • Ниво на поставување

  -50 до +50 вклучено/исклучено

 • 100% отсекување на IRE

  Го ограничува излезот на 100% по прилагодување на подесувањата

 • Спецификации на Wi-Fi и GPS

 • Wi-Fi

  IEEE 802,11 b/g/n (2,4GHz)/IEEE 802,11 a/n (5GHz. Не е достапно во сите земји)


  Проверка на идентитет: Отворен, WPA-PSK/WPA2-PSK. Систем на шифрирање: WEP-64, WEP-128, TKIP, AES


  Макс. Брзина на пренос: 150Mbps (2,4/5GHz, IEEE802,11n)

 • GPS информации (изборна дополнителна опрема)

  Географска ширина/географска должина/подигнување, координирано универзално време (UTC)

 • Баланс на белата боја

 • Автоматски

  ДА

 • Однапред подесено

  Дневна светлина (5400K), вештачка светлина (3200K), келвини (2000K-15000K, интервали од 100K), подесување A, подесување B

 • Поместување на балансот на белата боја

  ДА. -9 до +9 (само дневна светлина и вештачка светлина)

 • Баланс на црната боја

 • Прилагодување на балансот на црната боја

  ДА

 • Временски код

 • Систем за одбројување

  Regen, RecRun, FreeRun, Hold (за некои стапки на слики е можно испуштање на слики), само NDF во 24P

 • Активирај подесување на вредности

  “00:00:00:00”, подеси/ресетирај изборно

 • Аудио

 • Снимање

  AVCHD: Linear PCM (16-битен 2-кан. (48 kHz) кога е избрано LPCM со 28 или 24 Mbps


  Dolby Digital кога е избрано 28/24/17/7 Mbps. 2 КАНАЛИ


  MP4: MPEG-4 AAC-LC (16 бита/48 KHz) бит-стапка: 35 - 17 Mbps 256kbps, помалку од 4Mbps: 128kbps

 • Контрола

  Независни ограничувачи и автоматско/рачно подесување

 • Намалување на јачината на микрофонот

  ДА, за вграден микрофон (во рачката) и 3,5mm приклучок за микрофон

 • Мерење на ниво на микрофон

  ДА

 • Испорачано

  Софтвер Data Import Utility, рачка со микрофон, потпора за палецот, држач, адаптер за основата на стативот во вид на плоча, врвка за преку рамо SS-1200, заштитник за EVF, полнач за батерии CG-940, батерија BP-955, компактен адаптер за напојување CA941(вон USA).Основа за статив TB-1, заштитник за очи

 • По избор

  Батерии: BP-955, BP-950G/970G/975, компактен адаптер за напојување CA-935 (само функција за полнење), адаптер за статив TA-100, протеза за снимање SBR-1000, GPS приемник GP-E2, далечински управувач RC-V100

 • Батерија

 • Потрошувачка на енергија

  Максимум прибл. 10W

 • Континуирано време на снимање

  Испорачана BP-955: До 275 минути


  Изборна BP-975: До 405 минути

 • Димензии

  147 x 174 x 169mm: Куќиште и потпора за палецот


  188 x 189 x 219mm: Куќиште, страничен држач и заштитник за очи


  188 x 280 x 334mm: Куќиште, држач, горна рачка, заштитник за очи

 • Отстранлива рачка

  ДА

 • Тежина (само камера)

  1125g

 • Тежина (целосно опремена)

  1950g

 • Температурен опсег при користење

  -5ºC до +45ºC, 60% релативна влажност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

 1. ¹ Функцијата е достапна со следните објективи: EF-S 18 -135mm f/3.5-5.6 IS STM, EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM, EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM, EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM


  ² AF не е достапно со Cinema објективи и други објективи со рачно фокусирање

 2. ¹ Функцијата е достапна со следните објективи: EF-S 18 -135mm f/3.5-5.6 IS STM, EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM, EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM, EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM