DSLR-фотоапарати

Canon EOS C300

Спецификации

Детални спецификации

Камера

 • Сензор

  Тип CMOS со извонредни 35мм

 • Систем

  Филтер за основни RGB бои (Bayer низа)

 • Вкупно пиксели по сензор

  9,84 мегапиксели

 • Ефективни пиксели по сензор

  8,29 мегапиксели

 • Минимална осветленост

  NTSC режим 0,3 лукси


  [F1,2 објектив, 24 dB, 29,97P режим, брзина на бленда 1/30]


  PAL режим 0,25 лукси


  [F1,2 објектив, 24 dB, 25,00P режим, брзина на бленда 1/25]

 • Чувствителност

  NTSC: F9


  [1920x1080/59,94i , ISO640 (0dB), 2000 лукси, 89,9% одбивање]


  PAL: F10


  [1920x1080/50,00i , ISO640 (0dB) , 2000 лукси, 89,9% одбивање]

 • S/N сооднос

  NTSC: 54dB (типично)


  [1920x1080/29,97P, Canon Log основна чувствителност ISO850 (динамички опсег 800%)]


  PAL: 54dB (типично)


  [1920x1080/25,00P, Canon Log основна чувствителност ISO850 (динамички опсег 800%)]

 • Динамички опсег

  При нормално фотографирање: 300%


  Со Canon Log гама: 800%


  (ISO 850 или повеќе / засилување од 2,5 dB или повеќе)

 • Хоризонтална резолуција

  До 1000 ТВ линии или повеќе (режим со 1920 x 1080i), во зависност од објективот кој се користи

 • Објектив со менување

  EF објектив со менување од Canon

 • Фокусна должина

  Еквивалентно на 1,53x од фокусната должина на EF објективите;


  Како што е посочено за EF-S објективи и CINE објективи од Canon

 • Корекција на надворешно осветлување

  ДА (во зависност од објективот кој се користи)

 • ND филтер

  3 стаклени филтери во куќиштето на фотоапаратот: 2 чекори; 4 чекори; 6 чекори. Ракување преку куќиштето или безжичен далечински управувач

 • Контрола на фокус

  Преку објективот, безжичен далечински управувач или жичен далечински управувач (во зависност од објективот кој се користи) AF за една снимка со EF објективи


  (Не е достапно со CINEMA објективите) Континуриран автоматски фокус достапен со EF-S 18 -55mm f/3,5 -5,6 IS STM или EF-S 18 - 135mm f/3,5 -5,6 IS STM објективите¹


  Изборно ажурирање на DAF (дополнителни трошоци)

 • Контрола на ирис

  Преку куќиштето, држачот, безжичен далечински управувач или жичен далечински управувач. Автоматскиот ирис со притиснување е достапен со EF објективите (не е достапен со CINEMA објективи) Континуираниот автоматски ирис е достапен со EF-S 18 - 135mm f/3,5 -5,6 IS STM објективите¹


  1/2-чекор, 1/3-чекор или FINE контрола.


  Можност за одржување на постојана F вредност при зумирање.

 • Систем за стабилизација на слика

  Во зависност од објективот кој се користи

 • Тип

  DIGIC DV III

Снимање

 • Медиуми за зачувување видео записи

  Тип 1 Compact Flash мемориски картички (2 влеза за картички)

 • Тип

  UDMA4, 30MB/s или побрзо (40MB/s или побрзо за брзо/бавно снимање)

 • Време на снимање

  64GB CF картичка: до 160 мин. (1080/50i @ 50 Mbps)

 • Формат на фајл за снимање

  Material eXchange Format (MXF); OP-1a шаблон

 • Формат за снимање

  MPEG-2 Long GOP


  50Mbps CBR (4:2:2) MPEG-2 422@PHL;


  35Mbps VBR (4:2:0) MPEG-2 MP@HL;


  25Mbps CBR (4:2:0) MPEG-2 MP@H14

 • Стапка на слики за снимање*

  50Mbps: 1920 x 1080/59,94i, 50i, 29,97p, 25p, 24,00p, 23,98p;


  1280 x 720/59,94p, 50p, 29,97p, 25p, 24,00p, 23,98p.


  35Mbps: 1920 x 1080/59,94i, 50i, 29,97p, 25p, 23,98p;


  1440 x 1080/ 59,94i/50i


  1280 x 720/59,94p, 50p, 29,97p, 25p, 23,98p.


  25Mbps: 1440 x 1080/59,94i, 50i, 29,97p, 25p, 23,98p.

 • Бавно/брзо движење

  ДА


  720p: 1-60fps во чекори од 1fps


  1080p: 1-30fps во чекори од 1fps


  (достапните описи може да се разликуваат во зависност од избраниот режим за снимање)

 • Снимање со интервали

  ДА. 1, 2, 3, 6, 9 или 12 слики, 25 временски интервали


  (достапните описи може да се разликуваат во зависност од избраниот режим за снимање)

 • Снимање на слики

  ДА. 1, 2, 3, 6, 9 или 12 слики


  (достапните описи може да се разликуваат во зависност од избраниот режим за снимање)

 • Пред снимање (снимање во компонентата cache)

  ДА (3 секунди)

 • Пренасочено снимање

  ДА

 • Истовремено снимање во двата отвори (симултано)

  ДА

 • Обратно скенирање

  ДА. Горе/долу, лево/десно, горе/долу, лево/десно инверзија на слика

 • HD->SD конверзија

  НЕ

 • Внатрешен податочен трансфер

  ВИДЕО: да (CF картичка на CF картичка)

 • Медиуми за зачувување фотографии

  SD/SDHC мемориска картичка

 • Квалитет на фотографии

  За време на снимање видео: 1920 x 1080;


  За време на репродукција: 1920x1080, 1280 x 720

Систем

 • Големина

  10,1 cm (4"), 100% приказ

 • Точки

  1,23 милиони

 • Прилагодување на квалитет на слика

  Осветленост, контраст, боја, острина, задно осветлување, црно-бело

 • Прилагодливи

  Горе/долу/лево/десно според конфигурацијата на фотоапаратот

 • Монитор за бранови форми

  Монитор за бранови форми и векторскоп

 • Помош при фокусирање*

  Бирање;


  Зголемување (избор од 25 точки);


  Монитор за рабови (со користење на екранот за бранови форми)

 • Бирање

  Бирање 1, бирање 2 (прилагодување на боја, засилување и фреквенција за секое)

 • Зебра

  Ниво 1; Ниво 2; Двете


  Излез преку HD-SDI или HDMI

 • Ознаки

  Вклучено/исклучено (сооднос на слика, ознаки на слика, површина со безбедна област, безбедна област, мрежа, хоризонтално, центар)

 • Големина

  1,3cm (0,52")

 • Точки

  1,55 милиони

 • Прилагодување на квалитет на слика

  Осветленост, контраст, боја, острина, задно осветлување, црно-бело

 • Прилагодливи

  Вертикално закосување

 • Корекција на објектив

  + 2,0 до -5,5 диоптер

 • Аудио влез

  XLR влезови со 48V phantom моќност (x2), 3,5mm влезен приклучок за микрофон

 • Излез за слушалки

  3,5mm стерео приклучок

 • Видео излез за монитор

  ДА (BNC, само SD излез преку терминалот за синхронизација)

 • HDMI

  ДА (тип A, само излез)

 • IEEE 1394 (Firewire)

  НЕ

 • USB

  НЕ

 • HD/SD-SDI излез

  ДА (BNC, само излез, вграден звук и временски код)

 • Временски код

  ДА (BNC, префрлување на влез/излез)

 • Genlock

  ДА (BNC, само влез)

 • Синхронизација

  ДА (BNC, само излез, 5 режими: HD синхронизација, HD-Y, SD црна серија, SD композитно, исклучено)

 • Компонентен излез

  НЕ

 • AV приклучок

  НЕ

 • DC влез

  ДА

 • Приклучок со далечински управувач

  2,5mm мини приклучок

 • Приклучок за безжичен далечински управувач

  ДА (потребна е изборна дополнителна опрема за безжичен далечински управувач)

 • Ленти во боја

  EBU, SMPTE, ARIB

 • Ламба за сигнализирање

  ДА

 • Приклучок за дополнителна опрема

  ДА (приклучок со држач, 3 локации: горен дел на куќиштето, горен дел на рачката, преден дел на рачката)

 • Копче со прилагодување

  ДА (15 копчиња со доделување; избор помеѓу 30 функции)

Функции за снимање

 • Контрола на експозиција и мерење*

  Рачната експозиција ја одредуваат подесувањата на блендата, подесувањата на ирисот, подесувањата на ISO/засилувањето и подесувањето на ND филтерот.


  Опции за мерење автоматски ирис со притиснување/континуиран автоматски ирис:


  (i) Стандарден (централно мерење)


  (ii) Рефлектор


  (iii) Задно осветлување (компензација)


  Континуиран автоматски ирис (објективи од Canon со „чекорен мотор“ (STM)).¹

 • Компензација на експозиција*

  ДА во режим на автоматски ирис Функција за AE поместување +/-2, +/-1,5, +/-1,25, +/-1,0, +/-0,75, +/-0,5, +/-0,25, +/-0

 • Режим на автоматска експозиција*

  ДА.


  Автоматскиот ирис со притиснување е достапен со EF објективите (не е достапен со EF Cinema објективи)


  Континуиран автоматски ирис (објективи од Canon со „чекорен мотор“ (STM)).¹

 • Автоматски ирис со притиснување*

  ДА (EF и EF-S објективи. Не е достапно со EF Cinema објективи.)

 • Заклучување на експозиција

  НЕ

 • Подесување на автоматска контрола на засилување

  НЕ

 • ISO чувствителност*

  Приказ во 1 чекор: 320¹, 400, 800, [850]², 1600, 3200, 6400, 12800, 20000 25600, 51200, 80000


  Приказ во 1/3 чекор: 320, 400, 500, 640, 800, [850]², 1000, 1250, 1600, 2000, 2500, 3200, 4000, 5000, 6400, 8000, 10000, 12800, 16000, 20000, 25600, 32000, 40000, 51200, 64000, 80000¹

 • Подесување на засилување*

  НОРМАЛНО: -6dB, -3dB, 0dB, 3dB, 6dB, 9dB, 12dB, 15dB, 18dB, 21dB, 24dB,27dB 30dB; Зголемен опсег ВКЛУЧЕНО: 36dB, 33dB, 39dB, 42dB


  FINE: од 0 dB до 24 dB (чекори на зголемување од 0,5 dB).

 • Режими на контрола

  Исклучено, брзина, агол, јасно скенирање (CS), бавна бленда (SLS)

 • Брзина на бленда

  1/3 до 1/2000 во зависност од стапката на слики и режимот за контрола на блендата

 • Агол на бленда

  11,25º до 360º во зависност од стапката на слики

 • Бавна бленда (SLS)

  1/3, 1/4, 1/6, 1/8, 1/12, 1/15, 1/25, 1/30 во зависност од стапката на слики

 • Јасно скенирање

  59,94i/p: 59,94 - 250,27Hz;


  50i/p: 50 до 250,78Hz;


  29,97p: 29,97 - 250,27Hz;


  25p: 25 до 250,78Hz;


  23,98/24p: 23,98 - 250,27Hz

 • Зачувани конфигурации*

  9, меѓу кои и 3 однапред поставени (КИНО, широк динамички опсег (широк DR) и EOS Std)

 • Медиум за зачувување

  SD/SDHC мемориска картичка (сите податоци за прилагодување и мета-податоци), до 20 прилагодени слики по картичка

 • Гама

  8 профили

 • Canon Log гама

  ДА

 • Главно подножје

  -50 до +50

 • Главна црна боја

  -50 до +50 за секоја R,G,B

 • Гама на црна боја

  Можност за прилагодување на ниво, опсег и точка

 • Сатурација на ниски тонови

  Прилагодување на сатурација на боја во области со слаба осветленост од -50 до +50

 • Колено

  Прилагодување на преголема експозиција, карактеристично, активирање, косина, сатурација

 • Острина

  Прилагодување на ниво, висока фреквенција на детали, потиснување, HV балансирање на детали, граница, избор, решетка со колено и острина зависна од ниво

 • Намалување на шум

  Исклучено, вклучено (1 до 12)

 • Детали на кожа

  Исклучено, ниско, средно, високо / општи нијанси, хром, осветленост, површина, Y ниво

 • Селективно намалување на шум

  Исклучено, ниско, средно, високо / општи нијанси, хром, осветленост, површина, Y ниво

 • Матрица на бои

  Прилагодување на фаза, засилување и RGB, паралелно со избирање на гама

 • Баланс на белата боја

  -50 до +50 поместување на балансот на белата боја за R,G,B

 • Корекција на боја

  Избор на област / ревизија на област за две области

 • Ниво на поставување

  -50 до +50 вклучено/исклучено

Press

 • 100% отсекување на IRE

  Го ограничува излезот на 100% по прилагодување на подесувањата

 • GPS информации (изборна дополнителна опрема)

  Географска ширина/географска должина/подигнување, координирано универзално време (UTC)

 • Автоматски

  НЕ

 • Однапред подесено

  Дневна светлина (5400K), вештачка светлина (3200K), келвини (2000K-15000K, интервали од 100K), подесување A, подесување B

 • Поместување на балансот на белата боја

  ДА. -9 до +9 (само дневна светлина и вештачка светлина)

 • Прилагодување на балансот на црната боја

  ДА

 • Систем за одбројување

  Regen, RecRun, FreeRun, External, Hold (за некои стапки на слики е можно испуштање на слики)

 • Активирај подесување на вредности

  “00:00:00:00”, подеси/ресетирај изборно

 • Снимање

  16-битен 2-кан. (48 kHz) linear PCM

 • Контрола

  Независни ограничувачи и автоматско/рачно подесување

 • Намалување на јачината на микрофонот

  ДА

 • Мерење на ниво на микрофон

  ДА

Дополнителна опрема

 • Испорачано

  XF алатки и NLE дополнителни компоненти, единица за следење (LCD и XLR), единица за ракување, потпора за палецот, адаптер за основата на стативот во вид на плоча, врвка за преку рамо, заштитник за очи, заштитник за EVF, полнач за батерии CG-940, компактен адаптер за напојување CA-941, батерија BP-955.

 • По избор*

  Батерии BP-955, BP-975, компактен адаптер за напојување CA-930 (само полнач за батерии), / CA945 / CA946, адаптер за статив TA-100, безжичен далечински управувач WFT-E6. GPS приемник GP-E1

 • Потрошувачка на енергија

  10,3W¹ (NTSC режим)


  10,0W¹ (PAL режим)

 • Континуирано време на снимање

  Испорачана BP-955: прибл. 205 минути¹


  Изборна BP-975: прибл. 310 минути¹

Разно

 • Димензии

  Прибл. 133 x 179 x 171mm (прикачена потпора за палецот);


  Прибл. 174 x 179 x 171mm (прикачен држач);


  Прибл. 185 x 284 x 301mm (прикачен држач, единица за следење и рачка)

 • Отстранлива рачка

  ДА

 • Тежина (само камера)

  1430g

 • Тежина (целосно опремена)

  Прибл. 2700g (држач, единица за следење, рачка, BP-955, 2x CF картички)

 • Температурен опсег при користење

  -5ºC до +45ºC, 60% релативна влажност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

* За овозможување на сите функции на фотоапаратот може да биде потребна надградба на фирмверот. Посетете ја веб-страницата за поддршка на Canon за повеќе информации или обратете се кај локалниот претставник на Canon.

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

* За овозможување на сите функции на фотоапаратот може да биде потребна надградба на фирмверот. Посетете ја веб-страницата за поддршка на Canon за повеќе информации или обратете се кај локалниот претставник на Canon.

 1. ¹ 320, 20000 и вредностите над 20.000 не се чекори на зголемување од 1


  ² [850] = Oсновна чувствителност ISO za Canon Log гама (800% динамички опсег), над која осветленоста и ширината на сенка остануваат исти.

 2. ¹ 50Mbps CBR режим, HD-SDI исклучено, со користење на EVF.

 3. ¹ 50Mbps CBR режим, HD-SDI исклучено, со користење на EVF.

 4. ¹ Одредени STM објективи може да не поддржуваат континуиран автоматски фокус за снимање видео записи. За повеќе информации обратете се до вашиот локален претставник на Canon.

 5. ¹ Одредени STM објективи може да не поддржуваат континуиран автоматски фокус за снимање видео записи. За повеќе информации обратете се до вашиот локален претставник на Canon.

 6. ¹ Опциите за AF за една снимка/автоматскиот ирис со притиснување и континуиран автоматски ирис се достапни по надградбата на фирмверот.

 7. ¹ Опциите за AF за една снимка/автоматскиот ирис со притиснување и континуиран автоматски ирис се достапни по надградбата на фирмверот.

 8. ¹ 320, 20000 и вредностите над 20.000 не се чекори на зголемување од 1


  ² [850] = Oсновна чувствителност ISO za Canon Log гама (800% динамички опсег), над која осветленоста и ширината на сенка остануваат исти.

 9. ¹ 50Mbps CBR режим, HD-SDI исклучено, со користење на EVF.

 10. ¹ 50Mbps CBR режим, HD-SDI исклучено, со користење на EVF.

 11. ¹ Одредени STM објективи може да не поддржуваат континуиран автоматски фокус за снимање видео записи. За повеќе информации обратете се до вашиот локален претставник на Canon.

 12. ¹ Одредени STM објективи може да не поддржуваат континуиран автоматски фокус за снимање видео записи. За повеќе информации обратете се до вашиот локален претставник на Canon.

 13. ¹ Опциите за AF за една снимка/автоматскиот ирис со притиснување и континуиран автоматски ирис се достапни по надградбата на фирмверот.

 14. ¹ Опциите за AF за една снимка/автоматскиот ирис со притиснување и континуиран автоматски ирис се достапни по надградбата на фирмверот.