DSLR-фотоапарати

Canon EOS C300

Револуционерна професионална камера. Спој на видео и технологијата за објективи на Canon со креативноста на EOS.

Придобивки

 • CMOS сензор со 8,3MP и извонредни 35mm; Full HD

 • Заменлив објектив (EF објектив со можност за менување)

 • Dual pixel CMOS AF за прецизно и сигурно фокусирање*

 • Компактни, модуларни, лесни

 • 50Mbps MPEG-2 MXF на CF картичка

 • Висока чувствителност, мал шум

 • Canon Log гама

 • 24,00p за снимање на видео снимки

 • Wi-Fi далечински управувач

 • Беспрекорна интеграција во работните процеси

Детални карактеристики

 • CMOS сензор со 8,3MP и извонредни 35mm; Full HD

  CMOS сензорот со 8,3MP и извонредни 35mm, специјално дизајниран и произведен за снимање на видео записи во Canon, обезбедува 3-кан. RGB обработка при Full HD снимање. Технологијата за сензори на Canon обезбедува врвни слики со висока резолуција и чувствителност, мал шум, помалку артефакти при вртење на блендата и мала потрошувачка на енергија, во комбинација со стандардните придобивки од големите сензори како што е малата длабочина на поле.

 • Заменлив објектив (EF објектив со можност за менување)

  EF објективот со можност за менување кај EOS C300 го пренесува оптичкото наследство од системите со заменливи EF објективи на Canon во наменска алатка за создавање на видео записи – проширувајќи ги креативните можности со помош на огромна палета на достапни и уникатни објективи. 3 вградени електронски ND филтри кои ја зголемуваат разновидноста при снимањето.

 • Компактни, модуларни, лесни

  Извонредно компактната EOS C300 се одликува со основен систем за снимање кој тежи само 1669g (без објектив). Отстранливиот држач, рачката и компонентите од контролниот панел под различен агол овозможуваат максимално маневрирање, а робустното куќиште кое е отпорно на прскање содржи компоненти од магнезиумска легура кои нудат дополнителна издржливост и цврстина.

 • 50Mbps MPEG-2 MXF на CF картичка

  Снимајте MPEG-2 MXF фајлови со брзина од 50Mbps (4:2:2) на две CF мемориски картички кои веднаш може да ги емитувате – достапни се опции за пренасочено и симултано снимање. Стандардните излези вклучуваат HD-SDI, заедно со функциите временски код, Genlock и терминали за синхронизација кои овозможуваат снимање со повеќе камери.

 • Висока чувствителност, мал шум

  EOS C300 се одликува со зголемена чувствителност: може да снимате слики со мал шум со ISO вредност до 80000, која овозможува користење во речиси секакви услови за снимање.

 • Canon Log гама

  Во обемното прилагодување на слики спаѓа и вградената Canon Log гама, која обезбедува неутрален квалитет на слика со широк динамички опсег (800%) за максимална слобода при обработката по снимањето. Подесувајте повеќе од 90 променливи параметри за сликите и складирајте ги како прилагодени профили за слики во камерата или SD картичката.

 • 24,00p за снимање на видео снимки

  Режимите PAL, NTSC и 24,00p се стандардно достапни и нудат стапки на слики од 23,98p до 59,94i. Прилагодете го бавното и брзото движење во чекори од 1fps за поголема креативна флексибилност.

 • Wi-Fi далечински управувач

  Безжично контролирање на подесувањата на камерата како ISO, фокус, решетка и ND филтери преку лаптоп, графичка табла или Smartphone уред, користејќи едноставен кориснички интерфејс основан според пребарувач. (потребен е изборен безжичен адаптер.)

 • Беспрекорна интеграција во работните процеси

  Интегрирајќи се беспрекорно со постоечките работни процеси, видео снимките снимени со EOS C300 се компатибилни со најупотребуваните професионални NLE софтверски пакети.

 • Dual Pixel CMOS AF преку ажурирање на услугата

  Вашиот EOS C300 може да се ажурира за да го вклучи уникатниот Dual Pixel CMOS AF на Canon, кој нуди неверојатно лесно користење и креативна контрола врз фокусирањето. Континуираното следење на објектите во центарот на сликата е едноставно, со што тие се одржуваат во остар фокус. Функцијата за заклучувањето на AF нуди дополнителна контрола. Фокусирањето со една снимка со зголемена прецизност и брзина го прави фокусирањето на објектите кои не се во центарот подеднакво лесно.*Потребно е ажурирање на услугата со плаќање во сервисен центар на Canon.