Canon EF 135mm f/2.8 (with Softfocus)

Спецификации

Детални спецификации

Еквивалентна фокусна должина за 35mm филм

 • Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

  15°, 10°, 18°

 • Изработка на објектив (елементи/групи)

  7/6

 • Бр. на сечила на дијафрагма

  6

 • Минимален отвор на бленда

  32

 • Најмало растојание на фокусирање (m)

  1.3

 • Максимално зголемување (x)

  0.12

Стабилизатор на слика

 • AF двигател

  AFD

 • Дијаметар на филтер (mm)

  52

 • Макс. дијаметар x должина (mm)

  69,2 x 98,4

 • Тежина (g)

  390

 • Зголемување - цевка за продолжување EF12 II

  0.22 - 0.09

 • Зголемување - цевка за продолжување EF25 II

  0.33 - 0.20

 • Капаче за објектив

  E-52 / E-52II

 • Сенило на објектив

  ET-65III

 • Тврда торбичка

  LH-C13

 • Мека торбичка

  ES-C13/LP1016