Спецификации за производот

Connect Station CS100

Одрекувања на одговорност

Простор за складирање

Капацитет на внатрешен хард диск

Прибл. 1 TB¹

Поврзување

Усогласеност со Wi-Fi стандарди

IEEE 802.11b/g/n

Опсег на пренос

До 15 m

Безбедност

WEP

WPA-PSK (AES, TKIP)

WPA2-PSK (AES, TKIP)

Поврзување преку NFC

Да

Жичен етернет

10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T

USB поврзување

Hi-Speed USB (USB2.0)

Поврзување преку HDMI

Тип A, компатибилност со CEC

Отвори за мемориски картички

Отвор за CF мемориска картичка (CF картичка од тип I или II)

Отвор за SD мемориска картичка (SD, SDHC, SDXC)

Поддржани формати на фајлови

Фотографии

JPEG (усогласеност со EXIF) / RAW (само .CR2 од Canon)

Филмови

mp4, mov, AVCHD

Печатење

Поддржани печатачи со Wi-Fi

PictBridge преку компатибилни печатачи со безжичен LAN

Режими на поврзување

Инфраструктура

Распоред на печатење

Без рабови / Со рабови

Без датум / Со датум

Далечински управувач CS-RC1

Батерии

Две AAA/LR03 батерии

Димензии (Ш x В x Д)

Прибл. 41,3 x 15,1 x 125,5 mm

Тежина

Прибл. 42 g (без батерии)

Напојување со енергија

Номинален влез

100 - 240 V AC (50/60 Hz)

Опсег на работна температура и влажност

0°C - 40°C / 32°F - 104°F, 85% или помалку

Димензии (Ш x В x Д)

Прибл. 112 x 29 x 45 mm

Тежина

Прибл. 185 g (без кабел за напојување)

Физички спецификации

Димензии:

Прибл. 155,6 (Ш) x 51,1 (В) x 155,6 (Д) mm

Тежина:

Прибл. 570g

Опсег на работна температура и влажност:

0°C - 40°C / 32°F - 104°F, 85% или помалку

Потрошувачка на енергија

При работа: прибл. 10 W

Режим на подготвеност: прибл. 9,5 W

Поддржани јазици

Англиски, француски, италијански, германски, шпански, португалски, јапонски, едноставен кинески, руски, корејски, традиционален кинески
[1] Вредноста е приближна, бидејќи системот користи мал дел од достапниот капацитет.  1. Држете ги одделени уредите со овозможено NFC и безконтактните платежни картички.
  2. Оваа функција е наменета за фотоапаратите и видео камерите од Canon кои содржат NFC функција која ја поддржува Connect Station.
  3. Сликите кои се зачувани во папка која е усогласена со структурата на папките за DCIM или AVCHD се увезуваат. Компатибилност со фотоапаратите и видео камерите од Canon издадени во 2010 година или понови.
  4. За одредени функции е потребна image.canon сметка. Во некои земји и региони може да нема поддршка за image.canon. Ве молиме погледнете на www.canon-europe.com/cig за повеќе информации.
  5. Поврзано преку PTP (протокол за пренос на слики). Компатибилност со фотоапаратите и видео камерите од Canon издадени во 2010 година или понови.
  6. PictBridge (безжичен LAN) компатибилен печатач.

Google и логото на Google се регистрирани заштитни знаци на Google Inc.


Ако го користите Connect Station CS100 во мрежа, ве молиме прилагодете ги сигурносните поставки за мрежните уреди, вклучувајќи ги и пристапните точки и рутерите.


Сите претходни спецификации се дадени врз основа на стандардите за тестирање на Canon.

Спецификациите на производот и надворешниот изглед подлежат на промени без претходно известување.