Canon EF 24mm f/1.4L II USM Спецификации

ЕКВИВАЛЕНТНА ФОКУСНА ДОЛЖИНА ЗА 35MM ФИЛМ

Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

74°, 53°, 84°

Изработка на објектив (елементи/групи)

13/10

Бр. на сечила на дијафрагма

8

Минимален отвор на бленда

22

Најмало растојание на фокусирање (m)

0.25

Максимално зголемување (x)

0.17

Информации за оддалеченост

Обезбедено

СТАБИЛИЗАТОР НА СЛИКА

AF двигател

Прстенест USM¹

Отпорност на прав/влага

Да¹

Дијаметар на филтер (mm)

77

Макс. дијаметар x должина (mm)

83,5 x 86,9 mm

Тежина (g)

650g

Зголемување - цевка за продолжување EF12 II

0,67-0,50

Зголемување - цевка за продолжување EF25 II

НК

Капаче за објектив

E-77U /E-77II

Сенило на објектив

EW-83K

HARD CASE

Мека торбичка

LP1319

G.F.HOLDER IV (HOOD IV*)

Додатоци за продолжување

НК

Фуснота

¹ Постојано рачно фокусирање

¹ Објективите со отпорност на прав/влага се опремени со гумен прстен на лежиштето за монтирање на објективот, кој може да предизвика мало абење на лежиштето на фотоапаратот. Ова нема никакво влијание врз перформансите на објективот или на фотоапаратот.