Печатачи за во домот

Canon PIXMA TR7550

Спецификации

Спецификации

 • Безжично користење и споделување

 • Апликација Canon PRINT

 • Bluetooth

 • 5 одделни мастила

 • Екран на допир од 7,5 cm

 • PIXMA Cloud Link

 • Два механизми за снабдување со хартија

 • ADF за 20 листови

Детални спецификации

Спецификации на печатачот

 • Резолуција на печатење

  До 4800 1 x 1200 dpi

 • Технологија за печатење
  5 индивидуални мастила (PGBK, BK, C, M, Y)
  Глава FINE за инк-џет печатење 
  Мастила ChromaLife100
 • Брзина на црно-бело печатење

  Прибл. 15,0 слики/мин. 2

  Прибл. 3,0 слики/мин. 3

 • Брзина на печатење во боја
  Прибл. 10,0 слики/мин. 4
  Стандардно: 250 страници од документ или 96* фотографии
  Изборно XL: 500 страници од документ или 195* фотографии
  Изборно XXL: 800 страници од документ или 320* фотографии
 • Брзо печатење на фотографии
  Без рабови 10x15cm: прибл. 37 секунди 5
 • Печатење без рабови
  Да (A4, LTR, 20x25 cm, 13x18 cm, 10x15 cm)
 • Двострано печатење
  Автоматски
 • Автоматски механизам за снабдување со документи (ADF)
  До 20 листови (1-страно)

Картриџи и потрошувачка

 • Стандардни картриџи за мастило
  PGI-580PGBK (мастило со црн пигмент)
  CLI-581BK (црна боја)
  CLI-581C (цијан)
  CLI-581M (магента)
  CLI-581Y (жолта)
 • Изборни картриџи за мастило XL
  PGI-580PGBK XL (мастило со црн пигмент)
  CLI-581BK XL (црна)
  CLI-581C XL (цијан)
  CLI-581M XL (магента)
  CLI-581Y XL (жолта)
 • Изборни XXL картриџи за мастило
  PGI-580PGBK XXL (мастило со црн пигмент)
  CLI-581BK XXL (црна)
  CLI-581C XXL (цијан)
  CLI-581M XXL (магента)
  CLI-581Y XXL (жолта)
 • Потрошувачка на картриџи (обична хартија)
  A4-документ во боја
  Мастило со црн пигмент: 200 страници
  Мастило со црн пигмент XL: 400 страници
  Мастило со црн пигмент XXL: 600 страници
  Црна боја: 1505* страници
  Црна боја XL: 3120* страници
  Црна боја XXL: 6360* страници
  Цијан: 256 страници
  Цијан XL: 515 страници
  Цијан XXL: 820 страници
  Магента: 237 страници
  Магента XL: 474 страници
  Магента XXL: 760 страници
  Жолта боја: 257 страници
  Жолта боја XL: 514 страници
  Жолта боја XXL: 824 страници
  * Проценета потрошувачка на додаток
 • Потрошувачка на картриџи (фотографии)
  Фотографии од 10x15cm
  Мастило со црн пигмент: 1448* фотографии
  Мастило со црн пигмент XL: 3373* фотографии
  Мастило со црн пигмент XXL: 5500* фотографии
  Црна боја: 231* фотографии
  Црна боја XL: 520* фотографии
  Црна боја XXL: 858* фотографии
  Цијан: 83 фотографија
  Цијан XL: 170 фотографии
  Цијан XXL: 282 фотографии
  Магента: 108 фотографии
  Магента XL: 225 фотографии
  Магента XXL: 367 фотографии
  Жолта боја: 99 фотографија
  Жолта боја XL: 199 фотографии
  Жолта боја XXL: 322 фотографии
  * Проценета потрошувачка на додаток

Поддршка за хартија

 • Видови на хартија
  Обична хартија
  Фотохартија Pro Platinum (PT-101)
  Фотохартија Plus Glossy II (PP-201/PP-301)
  Фотохартија Pro Luster (LU-101)
  Фотохартија Plus semi-gloss (SG-201)
  Сјајна фотохартија за „секојдневна употреба“ (GP-501)
  Мат фотохартија (MP-101)
 • Максимален внес на хартија
  Заден фах: макс. 100 листови обична хартија
  Предна касета: макс. 100 листови обична хартија
 • Големини на хартија
  Заден фах: A4, A5, B5, LTR, LGL, 20 x 25 cm, 13 x 18 cm, 10 x 15 cm, 13 x 13 cm, пликови (DL, COM10)
  Предна касета: A4, A5, B5, LTR
 • Тежина на хартија
  Обична хартија: 64 - 105 g/m²
  Фотохартија од Canon до 300 g/m² (PT-101)

Спецификации на скенерот

 • Тип на скенер
  Скенер во боја со рамно лежиште, ADF и CIS
 • Брзина на скенирање
  Прибл. 15 сек. 6
 • Резолуција на скенер (оптичка)
  До 1200 x 2400 dpi 7
 • Длабочина на скенирање (влез / излез)
  Во боја: 48 бита / 24 бита
  Тонови на сиво: 16 бита / 8 бита
 • Максимална големина на документ
  Рамно лежиште: A4, LTR (216x297 mm)
  ADF: A4, LTR, LGL

Спецификации на копирот

 • Брзина на копирање
  sFCOT: прибл. 19 секунди 8
  sESAT: прибл. 6,5 секунди 9
  sESAT ADF еднострано: прибл. 8,0 слики/мин. 10
 • Повеќекратно копирање
  1 до 99 страници
 • Функции за копирање
  Копирање документи, копирање фотографии, копирање со вклопување на цела страница, копирање без рабови
 • Зумирање на копија
  25 - 400% (во чекори на зголемување од 1%)
  Вклопување на цела страница
  A5 во A4, B5 во A4, A4 во A5 и A4 во B5

Спецификации за факс

 • Вид на факс
  Super G3 / во боја
 • Резолуција на факс
  Црно-бело: до 300 x 300dpi
  Во боја: 200 x 200 dpi
 • Брзина на факс

  Црно-бело: прибл. 3 сек. (33,6 kbps) 11
  Во боја: прибл. 1 мин. (33,6 kbps) 12

 • Факс меморија
  До 250 страници
 • Кодирани броеви за брзо бирање
  Макс. 100 локации
 • Групно бирање
  Макс. 99 локации

Интерфејс

 • Тип и големина на екран
  LCD (TFT во боја/на допир од 3,0 инчи / 7,5 cm)
 • Јазици на екран
  Можност за избор на 33 јазици: јапонски/англиски/германски/француски/италијански/шпански/холандски/португалски/норвешки/шведски/дански/фински/руски/чешки/унгарски/полски/словенечки/турски/грчки/поедноставен кинески/традиционален кинески/корејски/индонезиски/словачки/естонски/латвиски/
  литвански/украински/романски/
  бугарски/тајландски/хрватски/виетнамски

Поврзување

 • Жичен LAN
  Hi-Speed USB
 • Безжичен LAN
  Wi-Fi IEEE802.11 b/g/n 13
  Фреквенција: 2,4 GHz
  Bluetooth (BLE)
  Wireless Direct

Софтвер

 • Поддржани оперативни системи
  Chrome OS
  Windows
  Mac OS
 • Поддржани системи за мобилни уреди
  iOS
  Android
  Windows Mobile
 • Минимални системски предуслови
  Windows: Windows 10 , Windows 8.1, Windows 7 SP1
  *Работењето може да се гарантира само на компјутер со однапред инсталиран Windows 7 или понов оперативен систем.
  Потребен е .NET Framework 4.5.2 или 4.6
  Mac: OS X 10.10.5~OS X 10.11, Mac OS 10.12
  Екран: XGA 1024 x 768
 • Вклучен софтвер
  MP Driver со Scanning Utility
  My Image Garden
  Брзо мени
  Easy-WebPrint EX (преземете)

Физички карактеристики

 • Тежина
  прибл. 8,0 kg
 • Димензии (Ш x Д x В)
  438 x 350 x 190
 • Ниво на акустичен шум
  Прибл. 43,0 (A) 14
 • Извор на напојување со енергија
  AC 100-240 V 50/60 Hz
 • Потрошувачка на енергија
  Исклучено: 0,3 W
  Режим на подготвеност (лампата за скенирање е исклучена): прибл. 1,3 W
  Режим на подготвеност (сите приклучоци се поврзани, лампата за скенирање е исклучена): прибл. 1,7 W
  Време за премин во режим на подготвеност: прибл. 11 мин. 18 сек.
  Копирање: прибл. 14 W 15
 • Типична потрошувачка на електрична енергија
  0,25 kWh

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, видот на користена хартија итн.

Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.

Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. Повеќе информации погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield.

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

 1. Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи.
 2. Брзините на печатење документи се просечни вредности добиени од ESAT за тестот за категорија канцеларии за зададениот едностран режим, ISO/IEC 24734.
 3. Брзините на печатење документи се просечни вредности добиени од ESAT за тестот за категорија канцеларии за зададениот едностран режим, ISO/IEC 24734.
 4. Брзините на печатење документи се просечни вредности добиени од ESAT за тестот за категорија канцеларии за зададениот едностран режим, ISO/IEC 24734.
 5. Брзината за печатење на фотографии се заснова на зададените поставки со употреба на ISO/JIS-SCID N2 на фотохартија Plus Glossy II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.
 6. Брзината на скенирање документи во боја се мери според ISO/IEC 29735 Target A. Брзината на скенирањето го означува времето измерено од притиснување на копчето за скенирање на драјверот на скенерот, до исклучување на приказот за статус на екранот. Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.
 7. Оптичката резолуција претставува мерка на максимално хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473. Скенирањето со оптичка резолуција е достапно само кога го користите драјверот TWAIN.
 8. Брзините на копирање се просечна вредност од sFCOT и sESAT, ISO/IEC 29183.
 9. Брзините на копирање се просечна вредност од sFCOT и sESAT, ISO/IEC 29183.
 10. Брзините на копирање се просечна вредност од sFCOT и sESAT, ISO/IEC 29183.
 11. Брзината за пренос на факс е добиена врз основа на зададените поставувања со користење на табелата ITU-T No.1 за црно-бел режим и врз основа на тестот за факс во боја од Canon за режимот во боја. Вистинската брзина на пренос може да се менува во зависност од комплексноста на документот, параметрите за факс на приемната страна, како и од квалитетот на линијата итн.
 12. Брзината за пренос на факс е добиена врз основа на зададените поставувања со користење на табелата ITU-T No.1 за црно-бел режим и врз основа на тестот за факс во боја од Canon за режимот во боја. Вистинската брзина на пренос може да се менува во зависност од комплексноста на документот, параметрите за факс на приемната страна, како и од квалитетот на линијата итн.
 13. Фреквентен опсег на Wi-Fi: 2,4 GHz, Wi-Fi-безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка
 14. При печатење на шаблон ISO/JIS-SCID N2 на фотохартија Plus Glossy II од 10x15 cm со користење на зададените поставки.
 15. При копирање на ISO/JIS-SCID N2 (отпечатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените поставки.