Canon MAXIFY MB2050

Спецификации

Функции

Печатење, копирање, скенирање, испраќање факс, Wi-Fi + Cloud Link

Спецификации

 • Време за печатење на првата страница од 8 секунди

 • Автоматско копирање на повеќе страници

 • Безжично користење и споделување

 • Продуктивно ракување со хартијата

 • Вчитување документи на Cloud услуги*

 • Можност за поврзување на паметен телефон и таблет уред

 • Скенирање на USB мемориски уред

 • Печатење од услугите Cloud

Детални спецификации

Општи спецификации

 • Функции

  Печатење, копирање, скенирање, испраќање факс, Wi-Fi + Cloud Link

Спецификации на печатачот

 • Резолуција на печатење
  600 x 1200 dpi
 • Маргини (мин.)

  Горе: 3mm, долу: 5mm, лево и десно: 3,4mm

 • Технологија за печатење

  FINE инк-џет глава

 • Брзина на црно-бело печатење
  16,0 слики/мин., црно-бело A4¹
 • Брзина на печатење во боја
  11,0 слики/мин., во боја A4¹
 • Време за печатење на првата страница

  Црно-бело: 8 сек. (кога е активен) / 12 сек. (од мирување)


  Во боја: 12 сек. (кога е активен) / 15 сек. (од мирување)

 • Двострано печатење

  Автоматски (A4, LTR обична хартија)

 • Автоматски механизам за снабдување со документи (ADF)

  До 50 листови

Картриџи и потрошувачка

 • Стандардни картриџи за мастило

  Мастило со голема густина и двојна отпорност


  4 резервоари со мастило (црна, цијан, магента, жолта)

 • Изборни картриџи за мастило XL

  PGI-1500XL BK (1200 страници)¹


  PGI-1500XL C (1020 страници)¹


  PGI-1500XL M (780 страници)¹


  PGI-1500XL Y (935 страници)¹


  Просечна потрошувачка на резервоарите со мастило во боја (CMY): 900 страници¹

Поддршка за хартија

 • Видови на хартија

  Обична хартија


  Пликови (DL, COM10)


  Хартија за висока резолуција (HR-101N) од Canon


  Matte (MP-101) од Canon


  Pro Luster (LU-101) од Canon


  Plus Semi-gloss (SG-201) од Canon


  Plus Glossy II (PP-201) од Canon


  Сјајна хартија од Canon (GP-501)

 • Максимален внес на хартија

  Касета: 250 листови обична хартија

 • Големини на хартија

  Обична хартија: A4, A5, B5, писмо, правни


  Фото-хартија: A4, LTR, 20x25cm, 13x18cm, 10x15cm


  Прилагодени големини: ширина 89-215,9 mm, должина 127-355,6 mm

 • Тежина на хартија

  Обична хартија: 64 - 105 г/м²


  Фото-хартија од Canon до 275 g/m²

Спецификации на скенерот

 • Тип на скенер

  Рамно лежиште, ADF


  CIS скенер во боја
 • Брзина на скенирање
  10 стр./мин. во боја A4 (1-страно)¹

  18 стр./мин. црно-бело A4 (1-страно)¹
 • Резолуција на скенер (оптичка)

  До 1200 x 1200 dpi¹

 • Длабочина на скенирање (влез / излез)

  Во боја: 48 бита / 24 бита


  Тонови на сиво: 16 бита / 8 бита

 • Максимална големина на документ

  Рамно лежиште: A4, писмо (216x297 mm)


  ADF: A4, писмо, правни

Спецификации на копирот

 • Брзина на копирање
  ADF во боја: 7 слики/мин.¹

  ADF црно-бело: 15 слики/мин.¹
 • Квалитет на копирање
  Стандардно, висококвалитетно
 • Повеќекратно копирање

  До 99 страници

 • Функции за копирање

  Бришење на рамка, подредување, 2-на-1, 4-на-1

 • Зумирање на копија
  25-400%, вклопување на цела страница

Спецификации за факс

 • Вид на факс

  Super G3 / во боја

 • Резолуција на факс

  Црно-бело: до 300 x 300dpi


  Во боја: 200 x 200 dpi

 • Брзина на факс

  Црно-бело: прибл. 3 сек. (33,6kbps)¹


  Во боја: прибл. 1 мин. (33,6kbps)¹

 • Факс меморија

  До 250 страници

 • Кодирани броеви за брзо бирање

  Макс. 100 локации

 • Групно бирање

  Макс. 99 локации

Интерфејс

 • Тип и големина на екран

  Екран во боја од 6,2cm

Поврзување

 • Жичен LAN

  Hi-Speed USB 2.0


  Приклучок за USB флеш меморија (тип A)

 • Безжичен LAN

  Wi-Fi IEEE802.11 b/g/n¹


  Режим на пристапна точка


  Фреквентен опсег на безжичниот LAN: 2,4GHz

Софтвер

 • Поддржани оперативни системи

  Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista SP1 и SP2 / XP SP3 32-битен


  Windows Server 2003, 2003 R2, 2008, 2008 R2, 2012, 2012 R2


  Mac OS X v10.6.8 или понов

 • Поддржани системи за мобилни уреди

  iOS


  Android


  Windows RT

 • Минимални системски предуслови

  Windows: Internet Explorer 8, поврзување на интернет или CD-ROM


  Mac: Safari 5 и поврзување на интернет


  Екран: 1024x768 или поголема

 • Вклучен софтвер

  Canon Quick Toolbox


  Алатка за скенирање


  Easy-WebPrint EX (за Windows)

Физички карактеристики

 • Тежина

  10,7kg

 • Димензии (Ш x Д x В)

  463 x 389 x 260 mm


  463 x 459 x 260 mm (кога е ставена хартија)

 • Ниво на акустичен шум

  Прибл. 53 dB(A)¹

 • Препорачани работни услови

  Температура: 15-30°C


  Влажност: 10-80%RH (без кондензација)

 • Извор на напојување со енергија

  AC 100-240 V, 50/60 Hz

 • Работен циклус

  до 15.000 страници¹

 • Потрошувачка на енергија

  Исклучено: прибл. 0,2 W


  Режим на подготвеност (поврзување со компјутер преку USB): прибл. 1,0 W (исклучена лампа за скенирање)


  Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 2,0 W (исклучена лампа за скенирање)


  Време за премин во режим на подготвеност: 7 минути


  Копирање: прибл. 26 W¹

 • Типична потрошувачка на електрична енергија

  0,2 kWh¹

 • Препорачан обем на печатење

  200-1000 страници / месец

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, видот на користена хартија итн.

При непрекинато последователно печатење, печатачот може да ја намали брзината со која го извршува процесот за да спречи покачување на внатрешната температура.

Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.

Вистинската брзина на пренос на факс може да се менува во зависност од комплексноста на документот, параметрите за факс на приемната страна, како и од квалитетот на линијата итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените документи, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За повеќе информации погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

¹ Брзината на печатење документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

¹ Оптичката резолуција е мерка на максималната резолуција на хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473. При скенирање со висока резолуција, големината на скенирањето е ограничена.

¹ Брзината на скенирање на ADF се одредува со континуирано скенирање на повеќе серии со ISO/IEC24735 страници за тестирање преку компјутер. Ако континуирано скенирате или копирате одреден обем на страници користејќи го Автоматскиот внесувач на документи, можно е печатачот да треба да направи пауза (најчесто помалку од 1 минута) по секое скенирање. Ова е со цел да се спречи прегревање на механизмот за внесување хартија. Ако скенирате или копирате со зададени поставки (во боја, 300dpi), внесувањето хартија започнува да прави пауза по прибл. 80 листови хартија при континуирано или повторувачко внесување во краток временски период. Времето на паузата може да биде различно во зависност од поставките за скенирање, вклучувајќи ги и поставките за во боја или црно-бело и резолуцијата на скенирање.

¹ ADF брзината на копирање е просечна вредност од ESAT во едностран режим, ISO/IEC 24735, во која не спаѓа времето потребно за копирање на првата серија. Ако континуирано скенирате или копирате одреден обем на страници користејќи го Автоматскиот внесувач на документи, можно е печатачот да треба да направи пауза (најчесто помалку од 1 минута) по секое скенирање. Ова е со цел да се спречи прегревање на механизмот за внесување хартија. Ако скенирате или копирате со зададени поставки (во боја, 300dpi), внесувањето хартија започнува да прави пауза по прибл. 80 листови хартија при континуирано или повторувачко внесување во краток временски период. Времето на паузата може да биде различно во зависност од поставките за скенирање, вклучувајќи ги и поставките за во боја или црно-бело и резолуцијата на скенирање.

¹ Врз основа на зададените подесувања со користење на табелата ITU-T No.1 за црно-бел режим и Canon факс тест во боја за режим во боја.

¹ Потрошувачката на страници е добиена врз основа на ISO/IEC 24711 и континуирано печатење. Печатачот се испорачува со подесени резервоари за мастило: црна (BK) боја за 400 страници и комплет бои (C/M/Y просечно) за 300 страници.

¹ Фреквентен опсег на Wi-Fi: 2,4GHz, Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка.

¹ При копирање на ISO/JIS-SCID N2 (печатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања.

¹ Типичната потрошувачка на енергија (TEC) ја означува типичната потрошувачка на електрична енергија на уредот во период од една недела.

¹ Работниот циклус е дефиниран како максимален број на отпечатени страници при максимална употреба во еден месец.