КАНЦЕЛАРИСКО ПЕЧАТЕЊЕ

MAXIFY печатачи

Печатење во боја со деловен квалитет, продуктивност којашто овозможува придржување до крајните рокови и мали трошоци за малите и домашните канцеларии.
MAXIFY GX6050 and MAXIFY GX7050

ДЕЛОВНИ ИНЏЕКТ ПЕЧАТАЧИ

Кој модел на MAXIFY најмногу одговара на моите потреби?

Од едноставни печатачи до печатачи од типот сè-во-едно опремени со функции како копирање, скенирање и испраќање факс, уредите MAXIFY нудат професионален квалитет, печатење во боја и високи нивоа на продуктивност за малите и домашните канцеларии.

Моделите за картриџ на MAXIFY нудат пониски почетни трошоци за мал до среден обем на печатење. Мали се и лесни за поставување, користење и управување.

Печатачите со континуирано снабдување со мастило MAXIFY GX се совршени за обемно деловно печатење со мали трошоци. Бидејќи трошоците по страница се мали, а вкупните трошоци за користење се уште помали, моделите може да ги одржува самиот корисник со поретко дополнување на мастилата.

ВИДЕОСНИМКА ЗА ПРОИЗВОДОТ

Деловни печатачи MAXIFY

Дознајте како печатачите MAXIFY ви помагаат да ги испочитувате сите рокови преку печатење во боја со професионален квалитет и разновидните опции за поврзување за сите во канцеларијата.
Canon Camera

Продуктивност, ефикасност и дополнителни придобивки

Опсегот MAXIFY ви нуди голема ефикасност и печатење со висок квалитет во согласност со вашите потреби. Уживајте во многуте придобивки коишто ви овозможуваат продуктивно деловно печатење со мали трошоци.

Печатач MAXIFY за домашни канцеларии

Печатач MAXIFY за мали канцеларии

Идеален за употреба во деловно опкружување.

Не е важно од каде работите: печатачите MAXIFY ќе работат беспрекорно во вашата канцеларија или дом и ќе ви овозможат флексибилност според потребите.

Спецификации

MAXIFY GX7040/GX6040

MAXIFY MB5450/MB5150

MAXIFY iB4150

MAXIFY MB2750/MB2150

Димензии (ширина x длабочина x висина)

GX7040: 399 x 410 x 314
GX6040: 399 x 410 x 254

MB5450: 463 x 394 x 351
MB5150: 463 x 394 x 291

463 x 394 x 290

MB2750: 463 x 389 x 320
MB2150: 463 x 389 x 260

Тип и големина на екран

LCD-екран на допир од 6,9 cm

LCD-екран на допир од 8,8 cm

Црно-бел LCD-екран исполнет со точки

MB2750: LCD-екран на допир од 7,5cm
MB2150: екран во боја од 6,2 cm

Максимална резолуција на печатење

600 dpi x 1200 dpi

600 dpi x 1200 dpi

600 dpi x 1200 dpi

600 dpi x 1200 dpi

Мастило/технологија

Пигмент од 4 бои (C/M/Y/BK)
Технологија на резервоари за мастило што се дополнуваат

Пигмент од 4 бои (C/M/Y/BK)
Технологија на картриџ со мастила DRHD

Пигмент од 4 бои (C/M/Y/BK)
Технологија на картриџ со мастила DRHD

Пигмент од 4 бои (C/M/Y/BK)
Технологија на картриџ со мастила DRHD

Обем на црно-бели отпечатени страници [страници]

6.000 (9.000 во економичен режим)

2500

2500

1200

Обем на отпечатени страници во боја [страници]

14.000 (21.000 во економичен режим)

1500

1500

900

Брзина на печатење

Црно-бело: 24,0 слики/мин.
Во боја: 15,5 слики/мин.

Црно-бело: 24,0 слики/мин.
Во боја: 15,5 слики/мин.

Црно-бело: 24,0 слики/мин.
Во боја: 15,5 слики/мин.

MB2750:
Црно-бело: 24,0 слики/мин.
Во боја: 15,5 слики/мин.

MB2150:
Црно-бело: 19,0 слики/мин.
Во боја: 13 слики/мин.

Работен циклус

до 45.000 страници/месец

до 30.000 страници/месец

до 30.000 страници/месец

до 20.000 страници/месец

Потребно време до излегување на првата страница

Црно-бели слики: 7 сек.
Слики во боја: 8 сек.

Црно-бели слики: 6 сек.
Слики во боја: 7 сек.

Црно-бели слики: 6 сек.
Слики во боја: 7 сек.

Црно-бели слики: 6 сек.
Слики во боја: 7 сек.

Капацитет за хартија на задниот механизам

До 100 листови

Не

Не

Не

Капацитет за хартија на касетата

Касета 1: до 250 листови
Касета 2: до 250 листови*

*само кај GX7040

Касета 1: до 250 листови
Касета 2: до 250 листови*

* само за MB5450 и iB4150

Касета 1: до 250 листови
Касета 2: до 250 листови*

* само за MB5450 и iB4150

Касета 1: до 250 листови
Касета 2: до 250 листови*

*само кај MB2750

Капацитет на ADF

A4: до 50 листови

A4: до 50 листови

Не

A4: до 50 листови

ADF-технологија со двострано скенирање во едно поминување

Да (само кај GX7040)

Да

Не

Не

Картриџ за одржување што може да се замени од корисникот

Да

Не

Не

Не

Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC)

GX7040 0,15 kWh
GX6040 0,14 kWh

0,16 kWh

0,14 kWh

MB2750: 0,15 kWh
MB2150: 0,22 kWh

Етернет

Да

Да

Да

Да (само кај MB2750)

Wi-Fi

Да (2,4 GHz/5 GHz)

Да (2,4 GHz)

Да (2,4 GHz)

Да (2,4 GHz)

Мастило со деловен квалитет

Печатење на остар текст и живописни бои Овие MAXIFY мастила со пигмент имаат исклучителен изглед на боите и се отпорни на маркери и триење поради што се совршени за висококвалитетни деловни документи.

Печатење со голема брзина

Дали итно ви требаат документите? Големата брзина на печатењето на документите во црно-бел формат и во боја, во комбинација со функцијата за брзо печатење на првата страница, го минимизираат вкупното време од притиснувањето на копчето за печатење до моментот кога печатачот ќе заврши со печатење.

Мастило со деловен квалитет

Безжични печатачи

Можноста за поврзување преку Wi-Fi во рамките на нејзиниот опсег ви овозможува лесно споделување на функциите на вашиот безжичен деловен печатач MAXIFY и печатење од кое било место во канцеларијата. Печатете од паметни телефони и таблет уреди со користење на бесплатната апликација на Canon или Apple’s AirPrint™.

Технологија MegaTank

Одредени модели на MAXIFY ги нудат придобивките на технологијата на вградени резервоари со мастило MegaTank на Canon. Секојдневна испорака на голем обем на отпечатени страници со неверојатно ниски трошоци што ќе ги задоволи целите на обемното деловно печатење.

Безжични печатачи

Извлечете повеќе од MAXIFY

Дознајте како да ги извлечете најголемите придобивки од употребата на вашиот MAXIFY.

 • Поддршка и преземање на содржини за MAXIFY уреди

  ПОДДРШКА

  Поддршка и преземање на содржини за MAXIFY уреди

  Преземајте драјвери, софтвер, фирмвер, прирачници и добијте пристап до техничка поддршка на интернет, ресурси, како и откривање и решавање на проблеми за вашиот деловен инкџет печатач MAXIFY.

 • Апликација Canon PRINT

  АПЛИКАЦИЈА

  Апликација Canon PRINT

  Добијте слобода во печатењето, копирањето и скенирањето.

 • Пријавете се веднаш

  Добијте инспирација, пријавете се веднаш

  Не пропуштајте ги никогаш најновите понуди од Canon, совети и водичи, вести и покани за локални настани.