Предупредување за лажни продавници

Дознавме дека постојат неколку веб-страници кои тврдат дека нудат производи од Canon по значително намалени цени од 90% и повеќе. Овие веб-страници се дизајнирани за да личат како нашата официјална продавница на Canon и ние сметаме дека тие не се легитимни и дека целат само кон збунување и мамење на нашите клиенти за да споделат лични и финансиски податоци. Ги советуваме нашите клиенти да бидат претпазливи кога купуваат онлајн со Canon и со другите продавачи.

За да ја препознаете официјалната онлајн продавница на Canon, сите продавници на Canon во Европа имаат слично име на доменот: https://store.canon.xx

Последните знаци варираат во зависност од земјата. На пример: https://store.canon.fr и https://store.canon.co.uk.

Не сте сигурни за одредена веб-страница или сакате да пријавите лажни продавници? Контактирајте нѐ сега

Може да ве интересира и:

Fraudulent Service Warning

Предупредување за лажни веб-сајтови за поддршка

Секогаш кога ви треба поддршка за вашиот производ од Canon, контактирајте со официјалниот центар за поддршка на Canon за да добиете професионална поддршка во вашата земја.

Fraudulent stores -Legal & compliance

Правни информации и информации за усогласеност

Ние нудиме усогласеност со релевантните закони и регулативи во земјите во кои работиме. Дознајте повеќе за нашите правни изјави и изјави за усогласеност, ставови и упатства тука.

Fraudulent stores -Counterfeit

Фалсификати

Производите кои се фалсификати на Canon се потешки за препознавање одошто мислите. И многу подеструктивни одошто мислите. Дознајте како да ги откриете.