Birdwatching brightness
alt text goes here

СВЕТЛИНА НА ДВОГЛЕДИТЕ

Двогледите од Canon се дизајнирани да овозможат најдобра резолуција и светлина за да добиете појасен приказ при слаба осветленост.

Колку светлина ви одговара најмногу?

Двогледите од Canon нудат опсег на светлина за да добиете најјасен можен приказ во текот на денот, при самрак или за набљудување ѕвезди.

Посветол приказ при слаба осветленост

Ако сакате појасен и посветол приказ при слаба осветленост или сакате да набљудувате ѕвезди, тогаш изберете ги некој од нашите поголеми двогледи со посветла леќа на објективот, како што е 15x50 IS AW.

A brighter view in low light

Гледање во текот на денот

Нашите покомпактни двогледи како 8x25 IS или 10x30 IS II се доволно светли за да ви овозможат јасен приказ во текот на денот и се одлични за патување со лесен багаж.

Daylight viewing

Разбирање на светлината на двогледите

Нашите двогледи нудат леќи на објективи со дијаметар од 25 mm (на пр., 8x25 IS) до најсветла вредност од 50 mm (на пр., 15x50 IS AW). Ако имаат ист степен на доближување, двогледите 10x42 се приближно двапати посветли од двогледите 10x30, двогледите од 50 mm и 42 mm со поголем дијаметар на излезната зеница (дијаметарот на леќата на објективот поделен со степенот на доближувањето) нудат посветол, поширок и појасен приказ, но се поголеми и потешки.

Understanding binocular brightness

Пронајдете го совршениот двоглед за вас

Изберете го двогледот од Canon што најмногу ви одговара според тоа што ве интересира да гледате или според видот на производот.