Серија Canon ImagePRESS C850
Спецификации

Серија imagePRESS C850 од Canon

Детални спецификации

Општи спецификации

Брзина на печатење

imagePRESS C850: до 85 стр./мин.
imagePRESS C750: до 75 стр./мин.

Препорачан месечен обем

imagePRESS C850: од 15.000 до 150.000 страници (A4)
imagePRESS C750: од 15.000 до 120.000 страници (A4)

Максимален месечен обем

До 500.000 страници (A4)

Толеранција на регистрација

Од предна до задна страна: 1,0 mm или помалку

Метод на печатење

Печ. во боја со лас.

Резолуција на печатење

2.400 dpi x 2.400 dpi, 256 градации

Капацитет за хартија

Стандарден: 3 x касети за 550 листови (80 gsm)

Изборен: повеќенаменски фах за 100 листови

POD Deck Lite-C1: 1 x страничен магацин за хартија за 3500 листови (A4/A3/SRA3)

POD Deck Lite XL - A1: 1x страничен магацин за хартија за 3500 листови (A4/A3/SRA3), 1x 1000 листови со должина > 487,7 mm

Магацин за хартија со повеќе фиоки-C1: 1 x 6.000 листови (3 x 2.000 листови - A4/A3/SRA3)

Максимален капацитет за внес на хартија

7.650 листови (A4/A3)

Максимален капацитет за излез на хартија

11.200 листови (A4 80 gsm)

Поддржани типови на медиуми

Кас.:

Тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, тешка хартија, однапред издупчена хартија, хартија за банкноти, меморандуми, хартија за картички*, транспарентна хартија, пликови**

Повеќенаменски фах:

Тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, тешка хартија, обложена хартија, однапред издупчена хартија, хартија за картички, хартија за банкноти, транспарентна хартија, етикети, пликови, меморандуми

Изборни магацини:

Тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, тешка хартија, однапред издупчена хартија, обложена хартија, хартија со текстура, хартија за банкноти, транспарентна хартија, етикети, меморандуми, хартија за картички***, пликови, долги медиуми

* Потребен е додаток за снабдување со картички

** Потребен е додаток за снабдување со пликови

*** Компатибилност само со магацинот за хартија со повеќе фиоки-C1

Поддржани големини на медиуми

Касети за хартија 1, 2 и 3:

Стандардна големина: A4, A4R, A5R, A3, SRA3, 13"x19" (330 x 483 mm)

Слободна големина: 100 mm x 148 mm до 330,2 mm x 487,7 mm

Пликови: бр.10 (COM10), Monarch, ISO-C5, DL

Повеќенаменски фах и POD Deck Lite XL-A1:

Стандардна големина: A4, A4R, A5R, A3, SRA3, 13"x19" (330 x 483 mm)

Слободна големина: 100 x 148 mm до 330,2 x 487,7 mm

Долги листови: до 330,2 x 762 mm

Поддржани тежини на медиуми

Касети: 52 до 220 gsm
Повеќенаменски фах/Изборни магацини за хартија: 52 до 300 gsm
Двострано: 52 до 300 gsm

Потребно време за загревање

Прибл. 360 секунди

Тип на интерфејс

USB 2.0 Hi-speed
Етернет: 1000 BaseT/100Base -TX/10Base-T
Стандардно: 1 x USB Host
*1 на левата страна од панелот за ракување на PRISMAsync

Мрежни протоколи

TCP/IP* (LPD/ Port 9100/ WSD/ IPP/ IPPS/ SMB/ FTP), IPX/ SPX (NDS, Bindery), AppleTalk
*Поддршка за IPv4/IPv6

Брзина на процесор

1,66 GHz (SOC ARM 1136JF-S 400 MHz、ARM 946 200 MHz)

Меморија

1,5GBSOC 2GB)

Хард диск драјв

Стандарден хард диск драјв од 1TB

Контролен панел (EFI/Canon PS/PCL)

Контролен панел во исправена положба G1: TFT SVGA LED екран на допир во боја со задно осветлување од 26,4 cm (10,4 инчи) во исправена положба

Контролен панел (PRISMAsync)

Панел за ракување-D1: екран на допир од 15 инчи

Димензии (Ш x Д x В)

1.952 mm* x 934 mm x 1.424 mm** (Ш x Д x В)
* Содржи панел за ракување и изборен излезен фах
** Содржи панел за ракување со висина до ADF од 1.222,2mm

Минимален оростор за инсталирање (Ш x Д)

1.952 (W) x 1.624 (D) mm

Тежина

Прибл. 316kg *вклучувајќи и ADF

Раб. услови

Температура: 20 до 27ºC (50 до 86ºF)
Влажност: 15 до 60 % RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 16A x 2 *Цела Европа
220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 13A x 2 *Обединето Кралство

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл 1.560W (кај уредот за напојување) или помалку + 2.500 W (кај единицата за спојување) или помалку
Режим на исклучена дополнителна компонента: прибл. 1,0Wh или помалку
Мир.: прибл. 1,5Wh или помалку
Вредност на типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 10,7kwh кај imagePRESS C850 85 стр./мин.; 9,9kwh кај imagePRESS C750 75 стр./мин.

Нивоа на шум (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

Звучен притисок
Активен режим: 75dB или помалку, Режим на подготвеност: 56dB или помалку

Спецификации на контролорот за печатење Fiery

Изборен / стандарден

По избор

Име

imagePRESS сервер H300 (надворешен сервер базиран на Fiery)
imagePRESS Server G200 (вграден сервер базиран на Fiery)

Јазици за опис на страница

PCL5/6 (драјвер и помошна алатка за поддршка: само за вграден/ PCL интерпретатор кој е достапен на надворешен Fiery сервер)
Adobe PostScript Level 4

Резолуција

1.200 dpi x 1.200 dpi, 600 dpi x 600 dpi

Меморија

Надворешен сервер базиран на Fiery: 2 x 2 GB
Вграден сервер базиран на Fiery: 1 x 4 GB

Хард диск драјв

Надворешен сервер базиран на Fiery: 2 x 1 TB
Вграден сервер базиран на Fiery: 1 x 500 GB

Брзина на процесор

Надворешен сервер базиран на Fiery: до 3,6 GHz (Intel Core i5‐2400)
Вграден сервер базиран на Fiery: 3,3 GHz (Intel Pentium G850)

Фонтови

138 Adobe PS фонтови, 113 PCL фонтови, 32 баркодови

Поддржани оперативни системи

Windows: 7, 8/8.1, 10, Server 2008/2008R2, Server 2012/2012R2/2016
MacOS: 10.9, 10.10, 10.11, 10.12

Интерфејс

Етернет 1000 Base-T/100Base-TX/10Base-T, USB, DVI приклучок (само за H300), Display Port приклучок (само за H300)

Мрежни протоколи

TCP/IP, AppleTalk (поддршка само за преземање на фонтови), Bonjour, SNMP, IPP, FTP, SMB, IPv6, WSD (минимална поддршка за добивање WHQL сертификат)

EFI дополнителна опрема (изборна)

Impose and Compose, GA Package Premium Edition (за H300), Productivity Package (за G200), комплет со отстранлив HDD (за H300)

Спецификации на контролерот PRISMAsync

Изборен / стандарден

По избор

Име

Серија PRISMAsync iPR C850

Јазици за опис на страница

Postscript L3, PDF 1.7, IPDS (трансакциски), PCL/PJL (трансакциски)

Резолуција

PS/PDF: 600 x 600 dpi или 1,200 x 1,200 dpi, трансакциски PCL: 600 x 600 dpi, трансакциски IPDS: 600 x 600 dpi

Меморија

1 x 8GB DDR3

Хард диск драјв

2 x 3,5” SATA II, 500GB, 7200rpm

Брзина на процесор

2,9 GHz (Intel Quad Core i5-4570S)

Фонтови

136 фонтови од тип 1 за романски јазици
Импортирање на PS фонтови од страна на корисник преку Уредувач на подесувања
Изборни азиски фонтови за Adobe:
Јапонски: 5 Morisawa фонтови (без Heisei фонтови)
Кинески: 2 фонтови за едноставен кинески, 1 фонт за традиционален кинески
Корејски: 1 фонт за корејски

Поддржани оперативни системи

7 (32/64 бита), Server 2012R2, 8.1 (32/64 бита) и 10
MacOS 10.9 (64 бита), MacOS 10.10 (64 бита), MacOS 10.11 (64 бита), Server 2016, MacOS 10.12/13 (64 бита)

Интерфејс

Етернет (10/100/1000 Base-T), USB за фајлови преку панелот за ракување, DVI за приклучување на панелот за ракување

Мрежни протоколи

TCP/IP, SNMP v1/v3, ресурси на централен уред MIB, системска група MIB II, печатач MIB, следење на задачи MIB, управување со задачи MIB и испраќање преку lpr, автоматски папки, приклучок, SMB, IPP, JDF/JMF (преку адаптер), USB мемориски уред

Спецификации за скенирање

Име

Единица за двострано исчитување на слики во боја K1

Опис

Изборен скенер во боја со рамно лежиште и двостран автоматски механизам за снабдување со документи за 300 листови (двострано скенирање во едно поминување)

Тип

Рамно лежиште во боја плус двостран автоматски механизам за снабдување со документи во едно поминување

Поддржани големини на медиуми

A3, A4, A4R, A5, A5R, слободни големини (Ш x Д): мин. 139,7 mm x 128 mm, макс. 432 mm x 304,8 mm

Поддржани тежини на медиуми (Ц-Б/БОЈА)

Еднострано скенирање (Ц-Б/БОЈА): 38 до 220 gsm/64 до 220 gsm; двострано скенирање (Ц-Б/БОЈА): 50 до 220 gsm/64 до 220 gsm

Резолуција на скенирање

Копирање: 600 dpi x 600 dpi
Испраќање: 600 dpi x 600 dpi/300 dpi x 300 dpi

Дуплекс скенирање

2-страно на 2-страно (авт.)

Брзина на скенирање

Еднострано (A4, 300 dpi): (Ц-Б/БОЈА) 120/120 слики/мин.*
Двострано (A4, 300 dpi): (Ц-Б/БОЈА) 200/140 слики/мин. *
Еднострано (A4, 600 dpi): (Ц-Б/БОЈА) 120/70 слики/мин.*
Двострано (A4, 600 dpi): (Ц-Б/БОЈА) 120/70 слики/мин. * 

*Кога PRISMAsync RIP е приклучен на следниот начин.
Еднострано и двострано (A4, 600 dpi): (Ц-Б/БОЈА) 70/70 слики/мин.

Спецификации на испраќање

Изборен / стандарден

Стандардно кај сите модели (потребна е единица за двострано исчитување на слики во боја H1)

Резолуција на испраќање

100 dpi, 150 dpi, 200 x 100 dpi, 200 dpi, 300 dpi, 200 x 400 dpi, 400 x 200 dpi, 400 dpi, 600 dpi

Дестинација

E-mail/интернет факс (SMTP), PC (SMB, FTP), WebDAV. Google Docs со апликацијата iR-ADV Cloud Connect за MEAP

Адресар/ броеви за брзо бирање

LDAP (1000) / локално (макс. 500)

Формати на фајлови

TIFF, JPEG, PDF, XPS, PDF/XPS со висока компресија, PDF/A-1b, PDF/XPS со можност за пребарување, Office Open XML (PowerPoint, Word)

Универзални комплети на функции за испраќање

Универзален комплет на напредни функции за испраќање D1 (изборно): создавајте PDF скици (траг и рамномерност), Adobe Reader дополнителни компоненти за PDF (PDF/XPS со можност за пребарување е стандардна функција.)
Универзален комплет на безбедносни функции за испраќање D1 (изборно): испраќајте шифриран PDF и додавајте дигитален потпис на уредот кај датотеките PDF/XPS.
Универзален комплет за испраќање со дигитален потпис на корисник C1 (изборно): додавајте дигитален потпис на корисникот кај датотеките PDF/XPS.

Спецификации за копирање

Брзина на копирање (Ц-Б/БОЈА)

Модел со брзина од 85 стр./мин.: до 85/85 стр./мин. (A4/A5R), до 62 стр./мин. (A4R)
Модел со брзина од 75 стр./мин.: до 75/75 стр./мин. (A4/A5R), до 62 стр./мин. (A4R)

Потребно време до излегување на првата копија (FCOT) (Ц-Б/БОЈА)

Во боја: Прибл. 7,7 сек.
Ц-Б: прибл. 6,9 сек.

Резолуција на копирање

Читање:600 dpi x 600 dpi
Печатење: 2400 dpi x 2400 dpi

Повеќекратно копирање

До 9.999 копии

Намалување/зголемување

Зум: 25-400% со чекор на зголемување од 1%
Фиксен сооднос на зумирање: 25%, 50%, 70%, 100%, 141%, 200%, 400%

Спецификации на влез

POD Deck Lite-C1

Големина на хартија: A3, A4, A4R, A5R, SRA3, 13"x19", Слободна големина (139,7 mm x 148 mm до 330,2 mm x 487,7 mm)
Тежина на хартија: 52 до 300 gsm
Капацитет за хартија: 3.500 листови (80 gsm) / 4.000 листови (64gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 717 mm x 686 mm x 568 mm
Тежина: прибл. 76 kg

POD Deck Lite XL - A1

Големина на хартија: A3, A4, A4R, A5R, SRA3, 13”x19”,

Слободна големина

(139,7 mm x 148 mm до 330,2 mm x 487,7 mm,

210 mm x 487,8 до 762 mm)

Тежина на хартија: 52 до 300 gsm за должина до 487,7 и

64 до 300 gsm за должина од 487,7 до 762 mm)

Капацитет за хартија: 3.500 листови (80 gsm) /

4.000 листови (64 gsm) / 1.000 листови (80 gsm)

за > 487,7 mm

Димензии (Ш x Д x В): 1105 x 686 x 574 mm

Тежина: прибл. 113 kg

Магацин за хартија со повеќе фиоки-C1

Големина на хартија: A3, A4, A4R, A5R, SRA3, 13"x19", Слободна големина (139,7 mm x 182 mm до 330,2 mm x 487,7 mm)
Тежина на хартија: 52 до 300 gsm
Капацитет на хартија: 3 x 2000 листови, вкупно 6000 листови (80 gsm)/3 x 2200 листови, вкупно 6600 листови (64 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 950 mm x 797 mm x 1098 mm
Тежина: прибл. 155 kg

Излезни спецификации

Единица за завршна обработка со захефтување-W1 Pro

Капацитет на фах:
Капацитет на горен фах (A): A4/A4R/A5R 1.000 листови, A3 1.000 листови, SRA3/13"x19" 1.000 листови
Капацитет на долен фах (B): A4 4.000 листови, A4R 2.000 листови, A3 1.500 листови, SRA3 1.000 листови
Тежина на хартија: 52 до 300 gsm
Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
Капацитет на единица за захефтување: A4: 100 листови, A3/A4R: 50 листови
Димензии (Ш x Д x В): 800 mm x 792 mm x 1.239 mm
Тежина: прибл. 130 kg

Единица за завршна обработка на брошури-W1 Pro

Капацитет на фах:
Капацитет на горен фах (A): A4/A4R/A5R 1.000 листови, A3 1.000 листови, SRA3/13"x19" 1.000 листови
Капацитет на долен фах (B): A4 4.000 листови, A4R 2.000 листови, A3 1.500 листови, SRA3 1.000 листови
Тежина на хартија: 52 до 300 gsm
Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
Капацитет на единица за захефтување: A4: 100 листови, A3/A4R: 50 листови
Големина на хартија за спојување на брошури: A3, A4R,SRA3, 13"x19", Слободна големина 210x279,4 mm до 330,2x487,7 mm
Капацитет на единицата за захефтување за спојување на брошури: 25 листови (80 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 800 mm x 792 mm x 1.239mm
Тежина: прибл. 180 kg

Единица за отсекување брошури F1

Потребна е единицата за завршна обработка на брошури W1 Pro
Отсекување по ширина: 2-28mm
Отсекување по дебелина: до 50 листови (вклучува корици)
Прифатлива тежина на хартија: 52 до 300g/m2
Димензии (Ш x Д x В): 2.091mm(вклучувајќи продолжеток, подвижна лента и излезен фах) x 790mm x 1.040mm
Тежина: прибл. 152kg (вклучувајќи подвижна лента и излезен фах)

Единица за отсекување брошури со две сечила A1

Потребна е единица за отсекување брошури
Отсекување по ширина: 2-15 mm
Отсекување по дебелина: до 50 листови (вклучува корици)
Прифатлива тежина на хартија: 52 до 300 gsm
Димензии (Ш x Д x В): 536 mm x 770 mm x 1.040 mm
Тежина: прибл. 145 kg

Единица за правење дупки BT1 / BU1

Потребна е или единицата за завршна обработка на брошури-W1 Pro или единицата за завршна обработка со захефтување-W1 Pro
Вид на единица за правење дупки: BT1: со избор од 2 дупки и 4 дупки (Франција), BU1: 4 дупки (Шведска)
Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52-300 gsm
Прифатлива големина на хартија при правење дупки: 2 дупки: A3, A4, A4R, Слободна големина (182 x 182 до 297 x 432,0 mm) 4 дупки: A3, A4, Прилагодена големина Слободна големина ( 257 x 182 mm до 297 x 432 mm)
Тежина: прибл. 7,7kg

Единица за вметнување документи-N1

Број на фахови: 2 фахови
Големина на хартија: A3, A4, A4R, SRA3, 13"x19", Слободна големина (182 × 182 mm до 330,2 × 487,7 mm)
Тежина на хартија: 52 до 300 gsm
Капацитет на хартија: 200 листови x 2 фахови (80 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 336 mm (746mm вклучувајќи и фах) × 793 mm × 1407 mm
Тежина: 61kg

Единица за редење со висок капацитет-H1

Големина на хартија: A3, A4, A4R, A5R, SRA3, 13"x19", Слободна големина (140 × 182 mm до 330,2 × 487,7 mm)
Тежина на хартија: 52 до 300 gsm
Капацитет за печатење
Фах за редење: 6.000 листови (80 gsm) во два реда по 3.000 листови во секој
Горен фах: 200 листови (80gsm / до 330,2 x 762 mm)
Димензии (Ш x Д x В): 899 mm × 745 mm × 1.040 mm
Тежина: прибл. 120 kg

Фах за копирање-R2

Големина на хартија: сите достапни големини на единицата за означување
Тежина на хартија: 52 до 300 gsm
Излезен капацитет: 250 листови при еднострано печатење/100 листови при двострано печатење
Димензии (Ш x Д x В): 422 mm × 382 mm × 175 mm
Тежина: прибл. 1,2 kg

Единица за превиткување хартија-J1

Z-превиткување: големина на хартија: A3, A4R, тежина на хартија: 52 до 105 gsm
C-превиткување: големина на хартија: A4R, тежина на хартија: 52 до 105 gsm
Наизменично Z-превиткување: големина на хартија: A4R, тежина на хартија: 52 до 105 gsm
Двојно паралелно: големина на хартија: A4R, тежина на хартија: 52 до 90 gsm
Превиткување на половина: големина на хартија: A4R, тежина на хартија: 52 до 105 gsm
Капацитет за печатење: C-превиткување и наизменично Z-превиткување: 40 листови, двојно паралелно: 25 листови
Димензии (Ш x Д x В): 336 mm × 793 mm × 1190 mm
Тежина: прибл. 71 kg

Единица за совршено поврзување-E1

Големина на брошури: ширина: 203 до 297mm, должина: 138 до 216mm
Дебелина на брошури: до 25mm
Опсег на сечење: горе/долу: 6,5 до 39,5mm на секој раб, преден раб: 6,5 до 49,5mm
Страници во телото:
Број на листови: 10 до 200 листови (80 gsm)
Големини: A4, SRA4, слободна големина (широчина: 257 до 320mm, должина: 182 до 228,6mm)
Тежина на хартија: 60 до 163 gsm* (*106 до 163 gsm: до 10 листови како хартија за вметнување)
Капак:
Број на листови: 1 лист
Големини: A3, SRA3, слободна големина (широчина: 257 до 330,2mm, должина: 364,0 до 487,7mm)
Тежина на хартија: 91 до 300 gsm
Капацитет на фахот: прибл. 127mm или вкупно прибл. 1.000 листови хартија како вкупен капацитет
Димензии: 922 x 791 x 1300mm
Тежина прибл. 308kg
Напојување: 240V, 3,0A

Повеќефункционална професионална единица за правење дупки-A1

Прифатлива тежина на хартија: 75-300 gsm (обична хартија), 120-300gsm (обложена хартија) 

Прифатлива големина на хартија:
Правење дупки: A5, A4, A4R, SRA4, A3, SRA3
Преклопување: A4R, SRA4, SRA3
Алатки за правење дупки: пластичен чешел 21 дупка, двојна јамка 23 дупки (кружно), двојна јамка 34 дупки (кружно), спирала во боја 47 дупки, поврзување со пластична лента 12 дупки, прстени со отворање 4 дупки, прстени со отворање 2 дупки, прстени со отворање 4 дупки (шведски), прстени со отворање 3 дупки
Димензии (Ш x Д x В): 445 mm × 792 mm × 1040 mm
Тежина: прибл. 102kg

Сликите од производите имаат само илустративна намена. Одредени функции се изборни. Ве молиме погледнете ги спецификациите на производот или обратете се кај вашиот претставник за продажба од Canon за дополнителни информации.