imagePROGRAF TX-4000 MFP T36
Спецификации

Детални спецификации

ТЕХНОЛОГИЈА ЗА СКЕНЕРИ

Технологија за скенирање

SingleSensor

Оптичка резолуција (dpi)

1200

Патека на хартијата

Рамен

Ширина на скенирање

36" (914mm)

Мин. ширина на скенирање

6" (15cm)

Ширина на документи

38" (965mm)

Мак. должина на скенирање

8 m (JPEG/PDF), 15,2 m (TIFF)

Тежина на скенерот

15Kg

Димензии Ш x В x Д

1110 x 324 x 153 mm

Макс. и мин. дебелина на документи

2,0 mm

Напојување со енергија

Надворешно напојување со енергија 100~240VAC со автоматско препознавање +/-10%, 50~60Hz

Усогласеност

Energy StarNational/CBRussia/EACEU/CE

Преден/заден излез

Rear (front eject via Document Return Guide)

Ракување со документи - со страната за печатење нагоре/надолу

Горе

Дебелина на документ

2,0 mm 1

Брзина на скенирање (инчи/сек.) 8 бита тонови на сиво и еднобојно @200dpi

13 2

Брзина на скенирање (инчи/сек.) 24 бита во боја @200dpi

6,0 3

Интерфејс за USB

3.0 (компатибилност со USB2)

Контроли за скенер

Стоп, продолжи/премотај наназад
LED светилка за статус

брендирање/боја

Нема / црн картриџ на Canon

Вклучен софтвер

SmartWorks MFP V6

OS за софтвер

Win 8/10 (32/64-битен)

Што содржи кутијата?

• T36 scanner
• Склопување на држачот
• 2 насочувачи за хартија
• Водичи за враќање документи (3 за Т36)
• Цел за калибрација
• CD за софтверот SmartWorks MFP и PDF документација:
упатство за користење на T25 /T26 Scanner и водич за брз почеток.
• Водич за брз почеток за T36 Scanner.
• USB3 кабел (3 метри)
• Напојување со енергија
Регионално - кабел(кабли) за напојување (2 метра)

ТЕХНОЛОГИЈА ЗА ПЕЧАТАЧИ

Вид на печатач

5 бои - 44"/1117,6 mm

Технологија за печатење

Bubblejet on Demand 6-боен интегриран тип од Canon (6 чипа по глава на печатач x 1 глава на печатач)

Број на млазници

Вкупно: 15.360 MBK: 5.120 млазници
C, M, Y, BK: 2.560 млазници по боја

Резолуција на печатење

2.400 x 1.200 dpi

Растојание помеѓу млазници

1.200 x 2 вклучува откривање на неактивни млазници и систем за компензација

Гарантирана минимална ширина на линија

0,02 mm

Линиска прецизност

±0,1 % или помалку

Големина на капка мастило

5 пиколитри по боја

Капацитет на мастило

Вклучено почетно мастило: 330 ml (MBK)/160 ml (BK,C,M,Y)
Продажно мастило: 160 ml/330 ml/700 ml

Тип на мастило

Мастило со пигмент: 5 бои MBK/BK/C/M/Y

Компатибилни оперативни системи

Microsoft Windows 32 бита: Vista, 7, 8, 8.1, 10, Server 2008, 64 бита: Vista, 7, 8, 8.1, 10, Server 2008/R2, Server 2012/R2
Apple Macintosh: OSX 10.7.5 ~ 10.11"

Јазици на печатач

HP-GL/2, HP RTL, PDF, JPEG - за повеќе детали погледнете ги спецификациите

Стандардни интерфејси

USB B приклучок:
Тип: вграден (Hi-Speed USB)
Режим: полна брзина (12 Mbit/sec), голема брзина (480 Mbit/sec), групен пренос

Тип на приклучок: серија B (4 пинови)
USB А приклучок: USB мемориски уред (директно печатење)
Стандардно:
IEEE 802.3 10base-T
IEEE 802.3u 100base-TX/Auto-Negotiation
IEEE 802.3ab 1000base-T/Auto-Negotiation
IEEE 802.3x двонасочно

Протокол:
SNMP (Canon-MIB, HTTP, TCP/IP (IPv4/IPv6), ftp

Безжичен LAN:
Стандардно:
IEEE802.11n/IEEE802.11g/IEEE802.11b

Безбедност:
WEP (64/128 бита)
WPA-PSK (TKIP/AES)
WPA2-PSK (TKIP/AES)

МЕМОРИЈА

Стандардна меморија

128GB (физичка меморија 2GB)

Отвор за проширување

Не

Хард диск

500GB (шифрирано)

Ракување со хартија

Широчина на медиум

2 x хартија во ролна: 10"/254mm - 44"/1117,6mm
Сечена хартија: 8"/203,2mm - 44"/1117,6mm

Дебелина на медиуми

Валјак: 0,07 - 0,8mm
Рачно полнење од горната страна: 0,07 - 0,8mm
Рачно полнење од предната страна: 0,5 - 1,5mm

Минимална должина на која може да се печати

Ролна: 203 mm, Сечена хартија: 279,4 mm

Максимална должина на која може да се печати

18m (се менува во зависност од OS и апликацијата)

Максимален дијаметар на медиуми со ролна

170 mm или помалку

Начин на снабдување со хартија

Снабдување со ролна: една ролна, полнење од горна страна, излез од предна страна
Рачно полнење од горната страна: еден лист, излез од предна страна
Рачно полнење од предната страна: еден лист, излез од предна страна (рачно полнење со помош на рачката за заклучување медиуми)

Ширина на печатење без рабови (само ролна)

[Препорачано] 515 mm(JIS B2), 594 mm(ISO A1), 10", 14", 17", 24", [Површина врз која може да се печати] 257 mm(JIS B4), 297 mm(ISO A3), 329 mm(ISO A3+), 420 mm(ISO A2), 8", 12", 16", 20", 300 mm, 500 mm, 600 mm

ДИМЕНЗИИ И ТЕЖИНА

Надворешни димензии и тежина

Печатач со отворена корпа и држач за печатач:
1593 x 984 x 1168 mm (отворена корпа)
Тежина: 114 kg (со вклучен држач за валјаци)

Вклучен софтвер

imagePROGRAF TX-Series Printer Driver, Print Plug-In for Office, Quick Utility Toolbox, PosterArtist Lite и другите софтвери може да се преземат од интернет.

Потребни услови за ракување и напојување

Напојување со енергија

Влезно напојување: AC 100-240 V (50-60 Hz)

Потрошувачка на енергија

Потрошувачка на енергија (со употреба на жичен LAN): 107 W или помалку
Во режим на мирување (со употреба на жичен LAN): 3,6 W или помалку
Во режим на мирување (со употреба на сите приклучоци): 3,6 W или помалку
‹Само за ЕУ - податоци за ErP Lot 26›
При исклучено напојување: 0,3 W или помалку
Зададено поставено време за активирање на режимот на мирување: 301 сек.
‹Само за ЕУ - податоци за ErP Lot 26›

Работни услови

15 - 30°C, 10 - 80 % (без кондензација)

Ниво на шум

При работа: 51dB(A) или помалку (обична хартија, цртање линии, стандарден режим)
Режим на подготвеност: 35dB(A) или помалку
(измерено врз основа на стандардот ISO7779)

Регулативи

Европа: CE mark (EN60950, EN55022 classB, EN61000-3-2, EN-61000-3-3, EN55024), Германија: TUV, Русија: Gost-R

Сертификати за животна средина

ENERGY STAR (WW), директива RoHS, декларација IT ECO (Европа), WEEE

ШТО Е ВКЛУЧЕНО

Што содржи кутијата?

Печатач, валјак, 1 x глава за печатење, 1 x картриџ за одржување, додаток за хартија до јадро од 3”, кабел за напојување за ЕУ и Обединетото Кралство, 1 комплет резервоари за мастило за почеток, водич за поставување, безбедност/стандарди, CD-ROM со софтвер (OSX/Windows), CD-ROM со софтверот PosterArtist Lite, лист со податоци за биоцидни супстанци за ЕУ, лист со податоци за Евроазиската економска унија, лист со важни податоци, водич за брз почеток и лист со податоци за подредување на главата за печатење

Галантерија

Изборни елементи

Валјак: RU-22
Единица за редење: SS-21
Држач за валјаци од 2/3": RH2-27

Потрошни материјали

Елементи кои може да ги замени корисникот

Глава за печатење: PF-06
Резервоари за мастило: PFI-110
Сечило за сечење: CT-07
Картриџ за одржување: MC-30

  1. Документите со дебелина до 2 mm мора да бидат флексибилни, а водичот за враќање хартија мора да се отстрани. Некои медиуми треба да се скенираат со помала брзина за да се добие оптимален квалитет на слика. Colortrac не може да гарантира дека ќе ги скенира сите медиуми. Colortrac препорачува скенерот да се постави на рамна површина за големи медиуми, а операторот да го држи документот додека влегува и излегува од скенерот
  2. Брзината на скенирање е пропорционална низ целиот спектар на резолуции што ги поддржува скенерот. Реалното време на скенирање и наведените максимални брзини ќе зависат од перформансите на главниот компјутер и не се загарантирани за сите типови медиуми. Реално снимање слики со 200 x 200dpi. Конкурентите наведуваат брзини на скенирање употребувајќи ги режимите „турбо“, „нормално“ или „голема брзина“ кои го намалуваат квалитетот на сликата, но двојно ја зголемуваат резолуцијата на скенирање. Овие режими користат софтверска интерполација за да создадат „слика со виртуелни пиксели“ преку скенирање со пониска резолуција, притоа зголемувајќи го бројот на пиксели во насоката на скенирање (и/или насока X) во обид да симулираат слика со повисока резолуција. Скенерите Colortrac SmartLF се дизајнирани за брзо скенирање на слики во оптималната резолуција која е потребна за да се доловат деталите на оригиналната слика без да се намали квалитетот.
  3. Брзината на скенирање е пропорционална низ целиот спектар на резолуции што ги поддржува скенерот. Реалното време на скенирање и наведените максимални брзини ќе зависат од перформансите на главниот компјутер и не се загарантирани за сите типови медиуми. Реално снимање слики со 200 x 200dpi. Конкурентите наведуваат брзини на скенирање употребувајќи ги режимите „турбо“, „нормално“ или „голема брзина“ кои го намалуваат квалитетот на сликата, но двојно ја зголемуваат резолуцијата на скенирање. Овие режими користат софтверска интерполација за да создадат „слика со виртуелни пиксели“ преку скенирање со пониска резолуција, притоа зголемувајќи го бројот на пиксели во насоката на скенирање (и/или насока X) во обид да симулираат слика со повисока резолуција. Скенерите Colortrac SmartLF се дизајнирани за брзо скенирање на слики во оптималната резолуција која е потребна за да се доловат деталите на оригиналната слика без да се намали квалитетот.