BLM600
Спецификации

Детални спецификации

Општи спецификации

Главни карактеристики

Изработува книги што содржат од 4 до 224 страници
Создава висококвалитетни книги со квадратен заден раб
Автоматска ротација на листови
Меморија за 24 задачи
Рачно снабдување на комплети, доколку е потребно
Одлична алтернатива за спојување со ленти или совршено спојување
Отсекување по целата површина
Потполно автоматизирано
Ергономски дизајн
Мали димензии
Моментално вклучување, без загревање
Мала потрошувачка на енергија

Големини на хартија

Максимум 353 mm x 500 mm (со VarioPrint i300)

Тежина на хартија

Необложени хартии од 80 до 160 g/m²
Обложени хартии од 90 до 300 g/m²
Необложените хартии од 60 - 80 g/m² и 160 – 300 g/m² зависат од квалитетот и видот на хартијата

Дебелина на книги

Максимална дебелина на завршена книга:
10,4 mm (приближно 224 страници или 56 листови доколку се користи хартија од 70 g/m²)

Спојување

1 - 6 хефталки
Со 6 хефталки, на пример, може да печатите мали книги во групи од 3 дела што ќе се отсечат отпосле
Спојувања по ролна: до 291.500

Ротација на листови

Максимална големина на лист за ротација: 353 x 252 mm
Минимална големина на лист за ротација: 207 x 200 mm

Отсекување

Максимално отсекување на преден раб: 28 mm
Со изборна единица за отсекување со 2 ножеви: максимално странично отсекување: 40 mm на секоја страна

Продуктивност

Продуктивноста зависи од големината на листовите и бројот на листови по книга. На пример:
10 A4 листови/книга: 675 книги/час
20 A3 листови/книга: 204 книги/час

Капацитет за печатење

35 книги со 20 листови (80 g/m²)
Со изборна единица за редење книги: 930 mm, приближно 185 книги со 20 листови (80 g/m²)

BLM600 PowerSquare

Димензии

Ширина: 2.755 mm
Длабочина: 1.870 mm
Висина: 1.330 mm

Тежина

532 kg

Напојување со енергија

200 - 240 V
50/60 Hz
една фаза

Потрошувачка на енергија

При работа: 700 VA (500 W)
Во режим на подготвеност: 92 VA (75 W)

Емисија на акустичен шум

Режим на подготвеност: амбиентално
При ракување: 66 db (A), максимум 87 dB (A)

Раб. услови

10‐35°C при релативна влажност од 35‐85%

Одобренија

CE, UL, FCC правила, дел 15, класа A и VCCI класа A

Единица за редење книги BLM600 (опција)

Димензии

Ширина: 1.350 mm
Длабочина: 1.250 mm
Висина: 1.030 mm

Тежина

150 kg

Напојување со енергија

230 V (210‐254)
50/60 Hz
една фаза
Влезна моќ од PowerSquare

Потрошувачка на енергија

При работа: 75 VA (53 W)
Во режим на подготвеност: 35 VA (16W)

Емисија на акустичен шум

Режим на подготвеност: амбиентално
При ракување: 60 db (A), максимум 72 dB (A)

Одобренија

CE, UL, FCC правила, дел 15, класа A и VCCI класа A

Единица за отсекување со 2 ножа BLM600 (опција)

Димензии

Ширина: 1.142 mm
Длабочина: 924 mm
Висина: 885 - 968 mm (прилагодлива)

Тежина

300 kg

Напојување со енергија

230 V +/‐ 10%
50/60 Hz
една фаза

Потрошувачка на енергија

При работа: 1200 VA (750 W) за време на отсекувањето (1 секунда по циклус)
Во режим на подготвеност: 40 VA (10W)

Емисија на акустичен шум

Режим на подготвеност: амбиентално
При ракување: 65 db (A), максимум 79 dB (A)

Раб. услови

10‐35°C при релативна влажност од 35‐85%

Одобренија

CE, UL, FCC правила, дел 15, класа A и VCCI класа A